2006 Brunello di Montalcino Altesino

DKK 400,00
pr. fl. v/12 flasker 484,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (18)

Den korte avis
Dagbladenes Bureau
Feinschmeckeren.dk
Vinexpressen.dk Ugens Vin
Vinexpressen.dk
Vinhulen Kanonvin til spotpris
Ekstra Bladet
Børsen
Vinavisen
Vinbladet

Vin-Info

Varenummer: 65851306
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Toscana
Druesorter: 100% Sangiovese Grosso, håndhøstet på markerne Altesino, Castelnuovo dell'Abate, Macina og Pianezzine
Anbefalet til: Rødt oksekød, lammekød, dyrevildt med kraftig sauce, osso buco, modne oste
Drikkemoden: Nu og 15 år frem hvis lagret optimalt
Fadlagring: Mindst 24 mdr på slavonske egefade og mindst 4 måneder på flaske inden frigivelse

Beskrivelse

Brunello di Montalcino, Altesino

Robert Parker skriver:"The 2006 Brunello di Montalcino is a gracious, classy wine. Sweet red cherries, flowers, mint and spices are just some of the aromas and flavors that emerge from this mid-weight, restrained Brunello. In 2006 Altesino's Brunello impresses for its balance, freshness and finessed tannins." Raceren Brunello fra superårgangen 2006. Bouqueten er fyldt med duft af moden frugt og et strejf af viol og vanille, smagen er koncentreret og fed, og bliver bare ved og ved. En på alle måder aristokratisk Brunello!. Dekantér den gerne 1 time inden servering.

Anmeldelser

 • 6 stjerner - Feinschmeckeren.dk d. 08.11.16: "Det er imponerende, at man kan få 10 år gammel brunello til den pris. Den er flot afrundet uden unoder, der stikker ud. Dette er moden brunello, der er lige til at sætte på bordet, for den besidder både friskhed og afrundet dybde fra de 10 års lagring. Frugten er mild og bakkes op af urter og grønne oliven. En helstøbt og svært harmonisk vin."
 • 6 stjerner - Denkorteavis.dk v/Erik Mortensen d. 16.11.16.
 • Ugens Vin på Vinexpressen.dk d. 10.03.13: "Brunello-vin er normalt ikke verdens bedste køb, men i denne uge, er vi stødt på lidt af en prisbombe fra Philipson Wine, der har alt hvad en god brunello skal have. Let rustik og pirrende næse med indslag af stald, læder, kirsebær og tobak. Slim line toscaner med en umådelig flot struktur og friske bærnuancer. Meget ekstraktrig, men på den finessefyldte måde. Stor toscaner i en fremragende årgang (2006)."
 • 6 stjerner på Vinexpressen.dk d. 24.02.13: "Let rustik næse med indslag af læder, kirsebær og tobak. Slim line toscaner med flot struktur og en umådelig pirrende og frisk bærfrugt. Meget ekstraktrig, men på den finessefyldte måde. Stor toscaner i en fremragende årgang."
 • KANONVIN TIL SPOTPRIS og 5 stjerner på vinhulen.dk d. 04.03.12: "Rubinrød. Duften har kirsebær, svampe, lever og rød frugt sammen med lette trænuancer. Smagen er blød og rund med let træ, kirsebær og rød frugt sammen med et touch af svampe og lever. Mere kraft og hårdhed end 2007 og større gemmepotentiale. Viser årgangens storhed. Den skal bare have lidt mere tid i kælderen. Udviklingen i nuancerne går stærkt fra år til år. Dette er en ændring af tidligere rating fra 2011. Kanonvin til spotpris - fremragende til prisen. Drik 2012-2018."
 • 5 stjerner i Ekstra Bladet d. 24.02.12: "Smagte denne tidligere da den lige var kommet til landet, hvor den stadig led af transportsyge. Efter den har fået lov at stå og hvile har den udviklet sig til en flot Brunello med en silkeblød lækker smag af kirsebær, mynte, vanilje og cedertræ."
 • 5 stjerner i Børsen d. 10.02.12.
 • 5 stjerner på vinavisen.dk d. 16.10.11: "En typisk Brunello - en typisk Sangiovese (der jo er et andet navn for Brunello-druen). En harmonisk og lækker rødvin med noter af kirsebærsten, blommer og skovjordbær."
 • 5 stjerner og 93 pts i Vinbladet d. 14.10.11: "Stor, kompleks, udviklet duft, krydret med fyrnåle, lakrids, viol og fine nuancer fra fad dækket af modne bær. Saftig smag, stor fylde med moden tannin og lang, rig, frugtagtig eftersmag med de nuancer vi finder i duften. Moden og frisk - og ikke "træet". Helt på toppen, skal drikkes nu."
 • Anbefalet i Smag og Behag September 2011: "Endnu en moden vin med en smuk kulør, der ægger ansigtet til glasset. Der er ikke meget frugt at spore, men til gengæld en symfoni af sekundære noter, botaniske à la viol og skovbund, og animalske à la lædersko og saddel. Frugten er let, strukturen fast, syren voldsomt saftig, men kun så længe temperaturen ikke bliver for høj. Nyd til fuglevildt som fasan, perlehøne og due i retter uden for meget sødme, men gerne en fed bardering. Evt. brissel. Sart og delikat, men meget let drikkelig vin."
 • 94 pts - Stephen Tanzer d. 15.07.11: "Medium red. High-pitched aromas of raspberry, blood orange, minerals, mocha and cocoa powder: I was reminded of Burgundy. Wonderfully tight and perfumed in the mouth, with superb youthful definition to the raspberry and floral flavors. Perfumed and light on its feet. Finishes sharply delineated, firmly tannic and impressively long. With three full days in the recorked bottle, this wine became denser and more minerallly, offering a leathery hint and terrific sexy breadth."
 • 5 stjerner og 91 pts på Vinforum.dk d. 10.06.11: "Det er en mellemfyldig vin med moden frugt og en smag, der er meget vellykket med frugten og et ristet element som det primære. Her bemærkes en smule tannin, men vinen er allerede meget tilgængelig. Dejlig, lidt ligefrem brunello. Elegant og nærmest burgundisk i stilen."
 • 90 pts på DeBedsteVine.dk d. 06.06.11: "Stærk ren mørk frugt - ungdommelig, men veludviklet. Intens og med rigeligt egetræ med en lidt røget note - markant alkohol. Personlig vin med udmærket mineralitet og pænt med detaljer omend lidt rigeligt doserede bitterstoffer - modernistisk helhedspræg. Glat saftig og stærk smag med mørk sødmefuld frugt og igen lidt rigeligt doseret egetræ. Meget ungdommelig og sikkert med en del hvalpefedt endnu. Fin længde og markant og god tannin."
 • 5 stjerner i Berlingske d. 28.05.11 anmeldt til 129,95 v/12 fl.: "Altesino er lidt af en prisbombe, og det er utroligt, at man kan få en så god brunello ned i det prisniveau. Fremragende køb og nok den mest forbrugervenlige af de italienske vine i et ellers flot felt!" - " Indtagende rustik sag med en helt vidunderlig og floral duft. Ditto i smag, som forekommer elegant og luftig. Superkøb! Fem store stjerner."
 • 6 stjerner i Midtjyske Medier d. 18.05.11.
 • "Best Buy Brunello - Egentlig er det så forbløffende, at en af Italiens top-top rødvine kan sælges på det danske marked for 129,95 kr. Så er der nærmest ingen undskyldning for ikke at prøve at smage en "rigtig" Brunello." Citat Henrik Oldenburg - Forlaget Smag d. 06.05.11.
 • 91 pts - Wine Spectator Insider d. 20.04.11: "Smells like Burgundy, with floral, cherry, woodsy and graphite aromas and flavors. Sweet and silky, underscored by firm, integrated tannins. Distinctive and delicious."
 • Druesorter: 100% Sangiovese Grosso, håndhøstet på markerne Altesino, Castelnuovo dell'Abate, Macina og Pianezzine
 • Fadlagring: Mindst 24 mdr på slavonske egefade og mindst 4 måneder på flaske inden frigivelse
 • Drikkeklar: Nu og 15 år frem hvis lagret optimalt
 • Anbefales til: Rødt oksekød, lammekød, dyrevildt med kraftig sauce, osso buco, modne oste

Producent beskrivelse

Altesino - aristokratisk Brunello

Brunello bliver ofte omtalt som Italiensk vins fornemste "ambassadør" og Altesino tilhører superligaen af Brunelloproducenter. Vingården, som er et slot fra 1500 tallet, er beliggende i Montalcino. Vinen laves i kældrene under det historiske Palazzo Altesi, som er over 500 år gammelt. Den første Brunello blev lavet på slottet i 1972.

Pioneren Altesino

I 1980'erne blev produktionsmetoderne moderniseret og kvaliteten steg til nye højder. Altesinos Brunelloer laves stadig fortrinsvis på traditionel vis, på store, slavonske egefade, men man anvender også franske egefade. Perfektionisme hersker overalt i vinfremstillingen og intet overlades til tilfældigheder. Resultatet er topkvalitet med respekt for traditionerne og Altesinos varemærke er frem for alt kompleksitet og elegance.

Den berømte Montosoli Single Vineyard, den bedste i Brunello

Vingården ejer også en tredjedel af den berømte Montesoli høj, hvor netop Sangiovese Grosso trives optimalt, ja det er den bedste Single Vineyard i hele Brunello. Den første Montosoli så dagens lys i 1975 og har siden været et berømt "Cru" i Brunello. Altesino var den første Brunelloproducent, der lavede Single Vineyard vine og den første til at sælge disse vine i forsalg, ligesom man gør i Bordeaux. Montosoli er i dag en af Italiens store vine på linie med Sassicaia og andre italienske blue chips.