2004 Burmester Colheita

DKK 229,95
pr. fl. v/12 flasker 279,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (6)

Den korte avis
Finansbureauet.dk
JydskeVestkysten
Berlingske
Vinhulen 91 point
Vinhulen Kanonvin til spotpris

Vin-Info

Varenummer: 55531004
Type: Portvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Porto
Druesorter: Touriga Nacional, Touriga Francesa, Tinta Roriz, Tinta Barroca og Tinto Cão
Drikkemoden: ved frigivelsen og 10-20 år frem fra tappeåret

Beskrivelse

Burmester - topkvalitet fra et af Portugals ældste portvinshuse

Burmester blev grundlagt i 1730 i London og begyndte at eksportere portvin til Europa fra Vila Nova de Gaia i 1750 og er således et af de ældste portvinshuse. I dag er Burmester specialiseret i portvine af tawny typen i topkvalitet, med Colheita (vintage dateret tawny) som deres helt store speciale. Burmester har altid stået for traditionel portvinsfremstilling, men eksperimenterer også med moderne produktionsmetoder. I 2005 blev Burmester en del af Sogevinus Fine Wines, som har som sit mål være den førende aktør inden for portvin og bordvin i Portugal. Koncernen ejer i dag 5 forskellige portvinshuse, hvoraf Burmester kvalitetsmæssigt er spydspidsen. Ejerskabet af netop disse 5 portvinshuse gør Sogevinus Fine Wines til markedsleder inden for Tawny-typen, en position som man via nye investeringer vil søge at udbygge.

Unikke vinmarkbesiddelser og historiske kældre

Burmester har markeret sig som kvalitetspioner i Porto i mange år og det hæderkronede hus besidder flere af de bedste vinmarker langs Duoro- floden. Herfra høster de exceptionelle druer, som Burmester får det fulde potentiale ud af. Vinene lagrer i de enorme, historiske kældre i Villa Nova de Gaia, hvor der er plads til 3.000.000 liter portvin. Burmester er endvidere et at de meget få portvinshuse, der har lagrer (om end meget begrænsede) af meget gamle Colheitavine tilbage til 1800 tallet.

Colheita (Tawny) og Vintage (Ruby)

Portvin kan overordnet set opdeles i 2 typer; tawny og ruby. Tawny-typen, som også inkluderer almindelig tawny, tawny med alderbetegnelse - 10, 20, 30 eller 40 år og Colheita, betegnes også som fadlagret port, idet den ligger på fad indtil den skal bruges. Hvor Tawny er en blanding af flere forskellige årgange, er Colheita en årgangstawny som kun laves i de bedste år. En Colheita lagrer minimum 7 år på fad og bærer altid 2 årstal, høstår og tappeår. De bedste og mest eftertragtede Colheita, lagrer rigtigt mange år på fad, og opnår derved en uhørt koncentration og kompleksitet. Tawny, som betyder læder, er opkaldt efter den brungyldne farve, som portvinen får af den lange fadlagring. Ruby-typen, som også inkluderer vintage og late bottled vintage, tilbringer for portvin relativt kort tid på fad. Efter aftapning på flasken er ruby og late bottled vintage drikkeklar, mens vintage udvikler sig ved flaskelagring og har et langt lagringspotentiale. Ruby, som betyder rød, er opkaldt efter typens farve

Anmelderne er begejstrede for portvinskup

Den økonomiske situation i Portugal har gjort, at vi har haft mulighed for at købe til ekstremt fordelagtige betingelser. Vi er simpelthen blevet en af verdens største portvinsimportører! Da Philipson Wine har købt så store partier af portvine hos Burmester, har vi også fået lov til at få adgang til deres allerbedste fade. Denne chance kommer nok aldrig igen - priserne er milevidt fra hvad det reelt koster at lave disse ædle vine. De danske anmeldere har også været taget med storm og uddelt historiske ratings til Burmester de sidste år, ja Burmester har gennem det sidste årti vundet så mange smagninger, at presseudklippene derfra ville fylde som en velvoksen telefonbog. Burmester Colheita har et flot ravgyldent mørkt skær. Den har en lang, fyldig og kompleks eftersmag af hasselnødder, svesker, der går over i en olieret og elegant struktur. Til alle, der ønsker at forkæle sig selv - eller andre. Colheita besidder sødme, syre og elegance, der gør den velegnet som en kølig aperitif, som ledsager til selv de sødeste desserter herunder det meste juleknas, ost eller som meditationsvin.

Anmeldelser

 • 6 Stjerner - DenKorteAvis 22.11.2017:" Burmester er et af Portugals ældste portvinshuse og blev grundlagt i 1750. I dag ejes det af Sogevinus Fine Wines. Den aktuelle vin, som er en hel suveræn nydelse at drikke, er en Tawny-type med årgangsbetegnelse, hvilket vil sige, at den ikke som andre tawny'er er blandet af flere årgange. Modpolen til Tawny, der langtidsmodner på fad, er Ruby, der efter høsten tappes på flaske og i gode år får betegnelsen Vintage. Tawny er brun som læder, mens Ruby har farve som hyldebærsaft"
 • 6 stjerner - Finansbureauet.dk d. 12.12.16: "Cremet Colheita med intensive noter af marcipan i både næse og mund tilsat lidt rosinsødme, karamelliserede mandler og nelliker. Rendyrket julestemning på flaske."
 • 5 stjerner - JydskeVestkysten d. 09.12.16: "Flot portvin med figner, blomme og nødder. Når først man smager den dejlige frugt pakket flot ind i sødme og elegance, er det svært at lade flasken stå. Fem store stjerner og en anbefaling til at købe en flaske til juleaften og så lade resten stå i kælderen i mange år frem, hvor de vil udvikle sig flot."
 • 5 stjerner - Berlingske d. 27.11.16 - anmeldt til tilbudsprisen 109,95 v/12 fl.: "Nødder, puddersukker og rosiner i lange baner. Saftig portvin med tonsvis af sødme. Ikke den dybeste port vi har smagt fra Burmester, men prisen er rigtig fornuftig."
 • 91P og Kanonvin til spotpris - fremragende til prisen - Vinhulen.dk d. 16.11.15: "Orangebrun. Duft af friske abrikoser, træ, honning og relativ friskhed med nødder i klassisk baggrund og ganske spændstig i duften med god sødme. Smagen er sødmefuld og frisk med ganske let alkohol, abrikos, blomme, let honning og fyldig stil. Viril i smagen og meget drikkevenlig. Kanonvin til spotpris - fremragende til prisen."
 • Som det ene ud af blot to huse, modtager Burmester 5 ud af 5 glas for sine Colheitas og andre Tawnies i Henrik Oldenburgs "Portvin".
 • "Burmester er intet ringere end en mester, når det gælder årgangsportvin." Citat Berlingske Tidende
 • Politiken skriver om Burmesters Tawnies og Colheita-vine 20/12-03; "Burmester laver Colheita med megen finesse og balance. Selv i de gamle colheitavine er der stadig syre og friskhed kombineret med tiltagende koncentration, jo ældre vinene bliver. Med alder får de næsten en olieret honningkarakter med tiltagende præg af tørret appelsin og abrikosmarmelade."
 • Drikkemoden: ved frigivelsen og 10-20 år frem fra tappeåret
 • Druesorter: Touriga Nacional, Touriga Francesa, Tinta Roriz, Tinta Barroca og Tinto Cão
 • Jordbundsforhold: Sydvendte terrasser, skiferholdig jordbund
 • Holdbarhed efter åbning: Tawnies og Colheitaer kan holde sig i minimum 1 måned efter åbning