Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 65854300
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Dobbeltmagnum 3 l
Leveres i: Leveres i 1 stk. karton.
Producent:
Land:
Område: Toscana
Druesorter: 100% Sangiovese Grosso, håndhøstet på markerne Altesino, Castelnuovo dell'Abate, Macina og Pianezzine
Anbefalet til: Rødt oksekød, lammekød, dyrevildt med kraftig sauce, osso buco, modne oste
Drikkemoden: Nu og 15 år frem hvis lagret optimalt
Fadlagring: Mindst 24 mdr på slavonske egefade og mindst 4 måneder på flaske inden frigivelse

Beskrivelse

Altesino - aristokratisk Brunello

Brunello bliver ofte omtalt som Italiensk vins fornemste "ambassadør" og Altesino tilhører superligaen af Brunelloproducenter. Vingården, som er et slot fra 1500 tallet, er beliggende i Montalcino. Vinen laves i kældrene under det historiske Palazzo Altesi, som er over 500 år gammelt. Den første Brunello blev lavet på slottet i 1972.

Pioneren Altesino

I 1980'erne blev produktionsmetoderne moderniseret og kvaliteten steg til nye højder. Altesinos Brunelloer laves stadig fortrinsvis på traditionel vis, på store, slavonske egefade, men man anvender også franske egefade. Perfektionisme hersker overalt i vinfremstillingen og intet overlades til tilfældigheder. Resultatet er topkvalitet med respekt for traditionerne og Altesinos varemærke er frem for alt kompleksitet og elegance.

Den berømte Montosoli Single Vineyard, den bedste i Brunello

Vingården ejer også en tredjedel af den berømte Montesoli høj, hvor netop Sangiovese Grosso trives optimalt, ja det er den bedste Single Vineyard i hele Brunello. Den første Montosoli så dagens lys i 1975 og har siden været et berømt "Cru" i Brunello. Altesino var den første Brunelloproducent, der lavede Single Vineyard vine og den første til at sælge disse vine i forsalg, ligesom man gør i Bordeaux. Montosoli er i dag en af Italiens store vine på linie med Sassicaia og andre italienske blue chips.

Brunello di Montalcino, Altesino

Wine Spectator skriver: "Shows bright berry, earth, mushroom and leather on the nose. Full-bodied, with very ripe, almost raisiny fruit. Tight and lean now, but the rich fruit comes through on the finish. 92 points." Klassisk text-book Brunello fra kanonårgangen 2004. Bouqueten er fyldt med duft af moden frugt og et strejf af viol og vanille, smagen er koncentreret og fed, og bliver bare ved og ved. En på alle måder aristokratisk Brunello!.

Anmeldelser

 • 6 stjerner i Midtjyske Medier d. 18.05.11.
 • 92 pts af James Suckling d. 24.02.2011: "Altesino makes consistantly outstanding Brunello. Intense aromas of dried dark fruits and sweet tobacco. Full bodied, with very fine tannins and a sweet tangy, citrusy acidity. Love the finish. Drink now."
 • "Kanonvin til spotpris" og 5 stjerner på vinhulen.dk d. 20.11.11: "...Elegant og flot balanceret vin, som nærmere er aristokratisk end magtfuld, men der er så sandelig masser af saft og kraft i smagen. Den er utrolig velkomponeret og får uden problemer "Kanonvin til spotpris" - fremragende til prisen."
 • 5 stjerner i Berlingske Tidende d. 23.10.10: "Klassisk og stram brunelloduft i form af solmodne bær, tjære, lakrids og krydderier. Dejlig, saftig vin med god kombination af frugtsødme og garvesyre. Lidt lukket pt., men ikke mere end at man sagtens kan drikke den med stort velbehag her og nu."
 • 96 pts på vin-top-10.dk d. 21.10.10: "I begyndelsen er den aristokratisk og lukket med en konfiteret syrlig-saftig aroma og smag med det der tørre Toscana-touch til sidst, som vi livsnydere bliver ret afhængige af. Særdeles kultiveret og elegant. Når den får lidt luft, overgiver man sig totalt til dens Sangiovese-charme og ens kone bliver sur, når flasken pludselig er tom, efter at hun har været ude i køkkenet i fem minutter."
 • 94 points Wine Enthusiast: "Altesino delivers a wonderfully harmonious wine that invites one delicious sip after another thanks to its polished intensity. Subtle wood shadings appear in the background of bright cherry and blackberry. Overall, what distinguishes this wine is the sense of focus, sharpness and purity."
 • 92 points Wine Spectator
 • Druesorter: 100% Sangiovese Grosso, håndhøstet på markerne Altesino, Castelnuovo dell'Abate, Macina og Pianezzine
 • Fadlagring: Mindst 24 mdr på slavonske egefade og mindst 4 måneder på flaske inden frigivelse
 • Drikkeklar: Nu og 15 år frem hvis lagret optimalt
 • Anbefales til: Rødt oksekød, lammekød, dyrevildt med kraftig sauce, osso buco, modne oste