2003 Cava Reserva Particular Brut Nature Gr Reserva Recaredo

DKK 699,95
pr. fl. v/6 flasker 839,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (10)

Guia Gourmets 97 point
Guia Proensa 95 point
Guia Penin 95 point
Robert Parker 92 point
Winelab.dk
Gastro 92 point
Vinavisen
Henrik Oldenburg 17 point
Ekstra Bladet
Ekstra Bladet 94 point

Vin-Info

Varenummer: 56651500
Type: Mousserende
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Penedès
Druesorter: 36% Xarel-lo, 64% Macabeu.
Anbefalet til: Aperitif, fisk og skaldyr, visse tapas, lette salater.
Drikkemoden: Nu og 5 år frem.
Fadlagring: 100% af Xarel-lo druerne har været på fad 6 mdr. eller længere

Beskrivelse

Recaredo Reserva Particular

Et af Recaredos flagskibe. Denne luksuscava har lagret 98 måneder på flaske inden frigivelse til salg. Det er en Brut Nature, dvs. helt uden tilsætning af dosage. Degorgeringsdatoen er anført på flaskens baglabel og alle flasker er nummererede. Vinen har en flot gylden farve og meget raffinerede, små bobler. En flot bouquet af grønne æbler, kalk og rugbrød, en superelegant, kompleks og flot struktureret vinøs smag som slutter tørt og mineralsk.

Anmeldelser

  • 92P - Robert Parker's The Wine Advocate d. 04.03.14: "The 2003 Reserva Particular, from a difficult, extremely warm and dry vintage, was produced with a blend of 64% Macabeo and 36% Xarello which aged for 112 months in contact with the lees. It has a nose full of balsamic notes (bay leaf) and hints of a faster evolution (camphor). The palate keeps very good freshness, with polished acidity and very small and well-integrated bubbles. It is a great effort for the vintage. Drink now-2017."
  • 5 stjerner på Winelab.dk d. 14.01.14: "Enestående og kompleks cava i høj klasse! Sublim sødmefuld duft af bolcher og vaniljekranse, men også af ristet fad, da druen Xarel-lo har været en tur forbi et træfad i godt 6 måneder. Skarp og ren smag, og det er altså imponerende, for 2003 var det varmeste år i mands minde. Varme kan gøre det svært at lave en så frisk og mineralsk vin, som her er i glasset. Vinens samspil mellem sødmen og syren er af enestående høj kvalitet."
  • 92 pts - Gastro juni/juli 2013: "Fra årtiets varmeste årgang opfører sig, som om den var lavet på Nordpolen, iskold og krystalliseret, med gæret citron, sellerifond, røg og ølgær. Smagen er sprød og fuld af kalkstøv."
  • 5 stjerner - Vinavisen.dk d. 05.05.13: "Denne cava bærer sin alder med ynde. Den har en fin duft af karamel, en blød mousse og en tør og fyldig smag med moden frugt og tilpas syre."
  • 17 pts på forlaget-smag.dk v/Henrik Oldenburg d. 29.04.13: "Superfrisk, domineret af Xarellos parfumerede profil, der dog holdes fint i ave af den lange, friske mousse. Kroppen er behersket, friskheden stor. Det var et varmt år, der drillede producenterne og måske derfor også vil drille forbrugerne. Men denne 2003'er er bestemt stadig ved godt mod og lige til at servere."
  • 6 stjerner og 94 pts - Ekstra Bladet d. 16.01.13: "Lagret 98 mdr! og en vin på 64% Macabeo og 34% Xarel-lo, sidstnævnte fadlagret 6 mdr. inden den gennemgår anden fermenteringen på flasker. Ikke tilsat dosage. Man mødes af en eksplosion i næsen af modne pærer og en fyldig smag af grønne æbler, citrus, mineralitet, flint , mandler og melon. En meget koncentreret og kompleks Cava som kan måle sig med mange årgangschampagner. Vel er den ikke billig men kvaliteten er derefter."
  • zDruesorter: 36% Xarel-lo, 64% Macabeu.
  • Fadlagring: 100% af Xarel-lo druerne har været på fad 6 mdr. eller længere
  • Drikkeklar: Nu og 5 år frem.
  • Anbefales til: Aperitif, fisk og skaldyr, visse tapas, lette salater.

Producent beskrivelse

Cavas Recaredo - ren luksus

Recaredo blev grundlagt i 1924 og ligger i Sant Sadurni d'Anoia og har altid været i samme families eje. Her laves Cava på absolut topplan. Filosofien bag har altid været troen på at alle store vine (herunder Cava) afspejler det terroir, (undergrund) hvor den dyrkes og de mennesker der står bag. Det er årsagen til at alle recaredos 50 ha vinmarker er under konvertering til økologisk og biodynamisk landbrug. 2009 Rosat Brut Nature er den første certificerede økologisk dyrkede Cava.

Ingen dosage og mellem 32 og 120 måneders flaskelagring

Recaredos kendetegn er at man ikke bruger dosage og at alle husets Cavaer lagrer mellem 32 og 120 måneder i flaske med korkprop, en kostbar metode som kun de bedste huse i champagne bruger (f.eks. Bollinger). Dette sikrer nogle meget harmoniske og komplekse Cavaer som snildt kan måle sig med mange af de bedste Champagner.

50 ha vinmarker i Alt Penedès med unikt terroir

Recaredos marker ligger på et terroir bestående af sand, kalk, limsten og ler, hvor Cava druerne Xarel-lo og Macabeu trives optimalt. Markerne er beliggende lidt inde i landet, men man drager fordel af de kølige vinde fra Middelhavet om sommeren, mens de samme vinde bidrager med varme og fugt om vinteren. Alle druer håndhøstes. Druemosten fra de ældste Xarel-lo druer lagres på egetræsfade for at give mere struktur og kompleksitet. Alle flasker degorgeres manuelt i de over 80 år gamle kældre, og man fryser ikke flaskehalsen, hvilket er en meget tidskrævende proces, som kræver stor ekspertise fra kældermesteren.

Højest ratede Cava hos Robert Parker

Recaredos Cavaer har scoret op til 96 point af Robert Parker, hvilket bringer dem på niveau med mange af de bedste champagner, som Neal Martin skriver i Robert Parkers Wine Advocate:"Cavas such as these deserve as much respect as the feted Champagnes and should not be bracketed in with cheaper, commercial brands, but with some of the greatest sparkling wines in the world" og Parker har også skrevet: " The two Cavas from Recaredo were tasted as part of a long line-up. They stood out from the rest, and alongside Gramona, one could argue that they represent the "First Growths" of Cava. It was like being elevated to a higher level of complexity, a thrilling example of tense, mineral- rich Cava that has a distinct Champagne-like personality."

Cellar Credo - Recaredos hvidvine

Recaredo laver også hvidvine på højt plan, men I forsvindende små mængder.