Tilbud

2001 Burmester Colheita

SPAR 160 DKK pr. fl.
DKK 149,95
pr. fl. v/12 flasker 309,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (16)

BT
Smagpåvin.dk
Ekstra Bladet
Ekstra Bladet 93 point
DinVinGuide Fremragende
DinVinGuide 93 point
Penge & Privatøkonomi Vurderet til 206 kr.
Vinbladet 90 point
Vinforum 90 point
Den korte avis

Vin-Info

Varenummer: 55531001
Type: Portvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Porto
Druesorter: Touriga Nacional, Touriga Francesa, Tinta Roriz, Tinta Barroca og Tinto Cão
Drikkemoden: Fra tappeåret og min. 10 år frem.

Beskrivelse

Burmester - topkvalitet fra et af Portugals ældste portvinshuse

Burmester blev grundlagt i 1730 i London og begyndte at eksportere portvin til Europa fra Vila Nova de Gaia i 1750 og er således et af de ældste portvinshuse. I dag er Burmester specialiseret i portvine af tawny typen i topkvalitet, med Colheita (vintage dateret tawny) som deres helt store speciale. Burmester har altid stået for traditionel portvinsfremstilling, men eksperimenterer også med moderne produktionsmetoder. I 2005 blev Burmester en del af Sogevinus Fine Wines, som har som sit mål være den førende aktør inden for portvin og bordvin i Portugal. Koncernen ejer i dag 5 forskellige portvinshuse, hvoraf Burmester kvalitetsmæssigt er spydspidsen. Ejerskabet af netop disse 5 portvinshuse gør Sogevinus Fine Wines til markedsleder inden for Tawny-typen, en position som man via nye investeringer vil søge at udbygge.

Unikke vinmarkbesiddelser og historiske kældre

Burmester har markeret sig som kvalitetspioner i Porto i mange år og det hæderkronede hus besidder flere af de bedste vinmarker langs Duoro- floden. Herfra høster de exceptionelle druer, som Burmester får det fulde potentiale ud af. Vinene lagrer i de enorme, historiske kældre i Villa Nova de Gaia, hvor der er plads til 3.000.000 liter portvin. Burmester er endvidere et at de meget få portvinshuse, der har lagrer (om end meget begrænsede) af meget gamle Colheitavine tilbage til 1800 tallet.

Colheita (Tawny) og Vintage (Ruby)

Portvin kan overordnet set opdeles i 2 typer; tawny og ruby. Tawny-typen, som også inkluderer almindelig tawny, tawny med alderbetegnelse - 10, 20, 30 eller 40 år og Colheita, betegnes også som fadlagret port, idet den ligger på fad indtil den skal bruges. Hvor Tawny er en blanding af flere forskellige årgange, er Colheita en årgangstawny som kun laves i de bedste år. En Colheita lagrer minimum 7 år på fad og bærer altid 2 årstal, høstår og tappeår. De bedste og mest eftertragtede Colheita, lagrer rigtigt mange år på fad, og opnår derved en uhørt koncentration og kompleksitet. Tawny, som betyder læder, er opkaldt efter den brungyldne farve, som portvinen får af den lange fadlagring. Ruby-typen, som også inkluderer vintage og late bottled vintage, tilbringer for portvin relativt kort tid på fad. Efter aftapning på flasken er ruby og late bottled vintage drikkeklar, mens vintage udvikler sig ved flaskelagring og har et langt lagringspotentiale. Ruby, som betyder rød, er opkaldt efter typens farve

Anmelderne er begejstrede for portvinskup

Den økonomiske situation i Portugal har gjort, at vi har haft mulighed for at købe til ekstremt fordelagtige betingelser. Vi er simpelthen blevet en af verdens største portvinsimportører! Da Philipson Wine har købt så store partier af portvine hos Burmester, har vi også fået lov til at få adgang til deres allerbedste fade. Denne chance kommer nok aldrig igen - priserne er milevidt fra hvad det reelt koster at lave disse ædle vine. De danske anmeldere har også været taget med storm og uddelt historiske ratings til Burmester de sidste år, ja Burmester har gennem det sidste årti vundet så mange smagninger, at presseudklippene derfra ville fylde som en velvoksen telefonbog. Burmester Colheita har et flot ravgyldent mørkt skær. Den har en lang, fyldig og kompleks eftersmag af hasselnødder, svesker, der går over i en olieret og elegant struktur. Til alle, der ønsker at forkæle sig selv - eller andre. Colheita besidder sødme, syre og elegance, der gør den velegnet som en kølig aperitif, som ledsager til selv de sødeste desserter herunder det meste juleknas, ost eller som meditationsvin.

Anmeldelser

 • 5 Stjerner - BT 13.05.2017:" Flot dybgylden,medium fyldig portvin,lækker rosinsødme og vinøs smag af druer, nødder, urter, appelsinskal og vanilje. Velegnet til: Serveres v. 15 gr. til moden fast ost eller nøddetærte"
 • 6 stjerner - Smagpåvin.dk v/Jesper Bo Bendtsen d. 23.02.17: "Der er så meget godt at komme efter her. Brun med røde toner i farven og en vanvittig lækker aroma af figner, dadler, rosiner, appelsinskal, lidt lak og noget fad. I munden tager nydelsen et par gear op med en cremet smag af brun farin, rosiner, figner, abrikos, chokolade, mere appelsinskal, nødder - et væld af indtryk, så man bliver nødt til at finde ro for at få det hele på plads. Skøn syre og en lang og dejlig eftersmag. Et glas er ikke nok..."
 • 5 stjerner og 93P - Ekstra Bladet d. 16.12.16: "Klar i glasset med rødt center. Gammel trækommode og røde bær i næsen, samt tobak. Frugt først i smagen, så ristede nødder, kakao og gammel tobak. Syngende ren balance og liv. En flot balanceret smag, der viser kombinationen af frugt og lagrede noter. I like a lot!"
 • 93P og Fremragende - DinVinGuide november 2016: "Klar i glasset med rødt center. Gammel trækommode og røde bær i næsen samt tobak. Frugt først i smagen, så ristede nødder, kakao og gammel tobak. Syngende ren balance og liv. En flot balanceret smag, der viser kombinationen af frugt og lagrede noter. I like a lot!"
 • Vurderet til at koste 206 kr. i Penge & Privatøkonomi november 2016: "Årgang 2001 viser endnu en gang hvorfor, Burmester regnes blandt tophusene, når det gælder Colheita." Jensen: "Lyse rosiner, lak, karamel og appelsinskal, intens i smagen med dejlig syre, lang og behagelig." Andersen: "Klassisk Colheita med gamle fade, vanilje og brændt karamel, lækker blød og bamset."
 • 90P - Vinbladet december 2015: "Udviklet duft, svesker, blød lakrids, let kaffe og orangeskal. Kælen smag, fyldig med fin sødme og sødmefuld eftersmag, frisk med fin syre og alkoholattack."
 • 90P - vinforum.dk d. 14.12.15: "Brun-orange farve. Intens duft af nødder, orange, tørret frugt. Fyldig vin med lækker sødme og en nøddepræget smag, der stadig har ungt ristet træ i sig. Dejlig intens i det med en lang, lækker eftersmag. Vinen passer fint til risalamande."
 • 6 stjerner - denkorteavis.dk v/Erik Mortensen d. 09.11.15: "Philipson Wine i Kokkedal nord for København har en 2001 Burmester Colheita Port som bud på dessertvinen til ris a la manden. Denne type er en Tawny Port med årgangsbetegnelse og har lagret på fad i minimum 7 år før aftapningen på flaske. Farven er valnøddebrun, og uden en fast karakter kan man let blive forfalden. Et glas tager nemt det næste."
 • 6 stjerner og testvinder - Finansbureauet d. 17.11.15: "En Colheita lagrer minimum 7 år på fad og mange ofte endnu længere, hvilket er med til at give de bedste af slagsen en imponerende volumen og densitet. Det gælder også vindervinen, som byder på næsten uhørt høj kvalitet til tilbudsprisen. Pirrende næse med noter af peber, lakrids og Madeira pakket ind i røgslør og kompleks mund med righoldige mængder af ristede kastanjer, rosiner og karamelliserede mandler med et tvist af peber og mørk chokolade. Super lækker sag."
 • 91P - Portvin.nu d. 05.11.15: "Rød til den brune side i farven. Duften er først med træ og alkohol. Mandelessens, pomerans og ganske let frugt på en tør måde. Smagsmæssigt er den endnu mere fyldig. Nøddeagtigt med snert af en bitterhed på den gode måde. Superharmonisk. Vokser fint i munden. Fyldig krop og maskulin potent finale."
 • 5 stjerner på Winelab.dk d. 05.09.11: "Figner, dadler og chokolade. Smuk ren klar og let brændende frugt."
 • 91P, 5 stjerner og Kanonvin til Spotpris - Fremragende til prisen - Vinhulen.dk d. 24.10.10: "Lys brun. Næsen er parfumeret med træ, røg, krydderi, tobak, blomme og abrikos. Smagen er blød og fed med næsten saftige noter og rigtig fin power. Duft og smag overlapper hinanden. Fin sødme gennem hele paletten og en del tanniner mod slutningen."
 • Som det ene ud af blot to huse, modtager Burmester 5 ud af 5 glas for sine Colheitas og andre Tawnies i Henrik Oldenburgs "Portvin".
 • "Burmester er intet ringere end en mester, når det gælder årgangsportvin." Citat Berlingske Tidende
 • Politiken skriver om Burmesters Tawnies og Colheita-vine 20/12-03; "Burmester laver Colheita med megen finesse og balance. Selv i de gamle colheitavine er der stadig syre og friskhed kombineret med tiltagende koncentration, jo ældre vinene bliver. Med alder får de næsten en olieret honningkarakter med tiltagende præg af tørret appelsin og abrikosmarmelade."
 • Drikkemoden: Fra tappeåret og min. 10 år frem.
 • Druesorter: Touriga Nacional, Touriga Francesa, Tinta Roriz, Tinta Barroca og Tinto Cão
 • Jordbundsforhold: Sydvendte terrasser, skiferholdig jordbund
 • Holdbarhed efter åbning: Tawnies og Colheitaer kan holde sig i minimum 1 måned efter åbning