2000 Cava Enoteca Brut Gramona

DKK 1.199,95
pr. fl. v/3 flasker 1.439,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (4)

Champagne and Sparkling Wine World Championships Guld
Gastro 96 point
Vinavisen
Robert Parker 93 point

Vin-Info

Varenummer: 56691500
Type: Mousserende
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 3 stk.
Producent:
Land:
Område: Penedès
Druesorter: 75% Xarel-lo, 25% Macabeu.
Anbefalet til: Aperitif, fisk og skaldyr, visse tapas, lette salater.
Drikkemoden: Nu og mindst 5 år frem.

Beskrivelse

Gramona - toppen af Cava

Gramona er et af de ældste Cava huse, grundlagt tilbage i 1881 og kunne dermed fejre 125 års jubilæum i 2006. Det er nu 5. generation, der står i spidsen for det familiedrevne vinhus. Men familiens vinrødder går helt tilbage til 1816. I dag råder Gramona både over deres historiske kældre i Cava hovedstaden San Sadurní, hvor man stadig lagrer og udvikler prestigecavaer, samt et state-of.the-art winery Cellar Batllé, praktisk talt bygget ind i en bjergside og udsigt over vinmarkerne. Her er hele bygningen gearet til at modtage og behandle Cava druer efter de sidste, nye metoder, og man eksperimenterer hele tiden for at optimere kvaliteten..

"Viti, Vini, Vitae"

Familen Gramonas våbenskjold bærer det latinske motto: "Viti, Vini, Vitae": Vinstokken, Vinen, Livet": Viti, fordi alt vinarbejde starter i vinmarken og kun de bedste terroir kan frembringe topkvalitet, Vini, fordi hvert års høst er kulminationen på et års forarbejde, som så bliver til vin, Livet, fordi Cava er den måske vigtigste del af livet for familien. Man lægger hele den samlede familieenergi i at skabe ultimative Cavaer med en kompromiløs søgen efter det bedste.

Meget lang flaskelagring og kostbare produktionsmetoder

Gramona ejer over 150 ha. vinmarker beliggende i de bedste områder i La Plana, Mas Escorpí, El Serralet og Solana og sværger til meget lang lagringstid både før og efter at Cavaen degorgeres for at udvikle maksimum kompleksitet. Intet overlades til tilfældighederne, alle druer håndhøstes og sorteres manuelt, alle Cavaer lagrer med korkprop og 100 år gamle Soleravine lagret i kastanje- og egetræsfade indgår i dosagen. Det er selvsagt en kostbar metode på linie med de berømte franske champagnehuse som f.eks. Bollinger, men intet spares for at opnå den ultimative kvalitet. Topscorer hos Robert Parker og Guia Penin - på højde med de bedste Champagner Gramonas Cavaer har scoret op til 96 point af Robert Parker, hvilket bringer dem på niveau med mange af de bedste champagner, og op til 97 point i Guiá Penin (Spaniens svar på Robert Parker), hvilket gør Gramona til den højest ratede Cava nogen sinde i Penin, endda 2 år i træk. 3 år i træk har Gramona været på Wine & Spirit Magazines top 100. Gramona har høstet et hav af roser fra verdens førende vinanmeldere: "Unquestionably the most impressive portfolio of Cavas money can buy" Robert Parker "Reminds me of the Great Champagnes" Eric Asimov i New York Times "Gramona is more sumptuous and refined than I ever dream Cava could be" Andrew Jefford I Decanter "Ja jeg ved det, det er ikke champagne, men cava og det er som bekendt noget helt andet. Men her skal lyde et stort MEN, når cava er godt, er det rigtig godt og Gramona er huset, der giver champagne kamp til stregen og for flere af vinene mere til... Priserne er både lave og høje og samtlige repræsenterer suveræne værdier." Citat Gastro

Gramona Enoteca Brut

Enoteca serien er Prestige Cavaer med ekstra lang lagringstid. Denne Brut lagrer 12 år inden frigivelse. Vinen har en flot strågylden farve med grønne undertoner og meget raffinerede, små bobler. En imponerende bouquet af blomster, rugbrød, lidt brændt krydderi og citrus, smagen er vibrerende frisk med antydninger af malt, rosmarin, en meget kompleks og flot cremet smag som bliver ved og ved.

Anmeldelser

  • Guldmedalje ved The Champagne & Sparkling Wine World Championships 2014.
  • 5 stjerner - Vinavisen.dk d. 15.06.14: "Fjorten år gammel og stadig fuld af liv. Selv om den engang så sprudlende mousse er blevet mere afdæmpet, byder denne cava på en uovertruffen smagsoplevelse. Den er rig på facetter og har fine noter af lyst brød, moden frugt og en anelse malt. Der er måske nogen, der vil undre sig over den høje pris - den slags beløb betaler man jo kun for ædle champagner ... Men nej, prisen er helt ok - denne cava kommer nemlig fuldt ud på højde med en fornem, gammel champagne."
  • 93P Parkers the Wine Advocate 01/02/2014: "After all those years in contact with the lees the bubbles are extra small and very well- integrated in the wine and the wine feels very balanced and fresh".
  • Druesorter: 75% Xarel-lo, 25% Macabeu.
  • Drikkeklar: Nu og mindst 5 år frem.
  • Restsukker: 6 g/l.
  • Anbefales til: Aperitif, fisk og skaldyr, visse tapas, lette salater.