20/06 El Enemigo, Winemaker's Dinner, Salon

 20-06-2019 |  19:00

Smag bl.a. den første argentinske vin, der fik 100P af Robert Parker

DKK 995,00
Pr. Billet

Smageprogram

En uforglemmelig og sjælden aften med El Enemgio Wines hvor vi skal smage 2013 El Gran Enemigo Gualtallary som i 2018 blev tildelt de magiske 100P af ingen ringere end Robert Parker! Vi skal også smage et fund i den anden ende prisskalaen: El Enemigo Chardonnay 2016 som får hele 98P og rates som den bedste vin i verden under 30$ af James Suckling. Enemigo er et joint venture mellem Adrianna Catena (yngste datter af Nicolas og Elena Catena) og Alejandro Virgil, som er Chief Winemaker på Bodega Catena Zapata, Argentinas nr. 1 producent af kvalitetsvine. Adrianna er historiker og Alejandro winemaker og de har begge ønsket at søge tilbage til tiden da de første europæiske immigranter kom til Mendoza og søgte at lave vine af samme høje, eller bedre kvalitet end hjemme i Europa. Vinene har fokus på frugt, terroir og mineralitet og frem for alt elegance! Vi har i samarbejde med chefkok Claus Christiensen sammensat en menu hvor mad og vin går op i en højere på restaurant Salon i hjertet af København. Her udlever Claus sin store passion for kunst og ikke mindst gastronomien. Restaurant Salon Bredgade 63 1260 København

Smageprogram:

Menu tilgår 1. ret 2016 El Enemigo Chardonnay, Mendoza, Bodega Aleanna (98P James Suckling) 2. ret 2014 El Enemigo Cabernet Franc, Mendoza (96P Tim Atkin) 2013 El Enemigo Malbec, Mendoza, Bodega Aleanna (95P Tim Atkin) 3. ret 2011 El Gran Enemigo, Mendoza, Bodega Aleanna (95P Robert Parker) 4. ret 2013 El Gran Enemigo Single Vd Los Chacayes Bodega Aleanna 97P James Suckling 2013 El Gran Enemigo Single Vineyard Agrelo Bodega Aleanna 96P James Suckling 5. ret 2013 El Gran Enemigo Gualtallary Bodega Aleanna 150 cl (100P Robert Parker Vigtigt: Af hensyn til bordplanen, er det vigtigt, at deltagere som ønsker at sidde samlet, også bestiller samlet. Stærkt begrænset antal pladser. Der tages forbehold for ændringer i smageprogrammet. NB! Købte billetter refunderes ikke, heller ikke ved udeblivelse fra arrangementet

Menu

1. ret
2016 El Enemigo Chardonnay, Mendoza, Bodega Aleanna (98P James Suckling)

2. ret
2014 El Enemigo Cabernet Franc, Mendoza (96P Tim Atkin)
2013 El Enemigo Malbec, Mendoza, Bodega Aleanna (95P Tim Atkin)

3. ret
2011 El Gran Enemigo, Mendoza, Bodega Aleanna (95P Robert Parker)

4. ret
2013 El Gran Enemigo Single Vd Los Chacayes Bodega Aleanna (97P James Suckling)
2013 El Gran Enemigo Single Vineyard Agrelo Bodega Aleanna (96P James Suckling)

5. ret
2013 El Gran Enemigo Gualtallary Bodega Aleanna 150 cl (100P Robert Parker)

Restaurant Salon

Bredgade 63
1260 København
Danmark

Bemærk

 • Af hensyn til bordplanen, er det vigtigt, at deltagere som ønsker at sidde samlet, også bestiller samlet. Stærkt begrænset antal pladser. Der tages forbehold for ændringer i smageprogrammet.
 • Købte billetter refunderes ikke, heller ikke ved udeblivelse fra arrangementet. OBS! Du bedes printe billet ud fra PDF filen, der fremsendes ikke printet billet.
 • Restauranten kan vælge at sætte flere gæster sammem ved større borde, afhængig af reservationerne.

El Enemigo - Adrianna Catena og Chief Winemaker Alejandro Virgil

El Enemigo er et joint venture mellem Adrianna Catena (yngste datter af Nicolas og Elena Catena) og Alejandro Virgil, som er Chief Winemaker på Bodega Catena Zapata, Argentinas nr. 1 producent af kvalitetsvine. Adrianna er historiker og Alejandro winemaker og de har begge ønsket at gå lidt tilbage i tiden til da de første europæiske immigranter kom til Mendoza og søgte at lave vine af samme høje, eller bedre kvalitet end hjemme i Europa. Vinene er ret forskellige fra Catena Zapata vinene, særligt søger Alejandro at finde mindraliteten frem i de enkelte vine, fra de enkelte marker.

Kampen mod den indre fjende

El Enemigo betyder fjenden og hentyder til at mange store resultater kun opnås ved at kæmpe mod sig selv først og fremmest, den indre fjende. Vinene er en hyldest til sejren over den indre fjende vi alle har og til de første argentinske vinbønders pionerarbejde.

High Altitude wines - vine fra højlandet ved foden af Andesbjergene

Vingården ligger i Piedemonte al Sur ved foden af Andesbjergene i Lújan de Cuyo i Mendoza, i hjertet af et af de bedste vinområder i Mendozas højland. Her laver Alejandro Virgil verdensklassevine på druer fra nogle af de højest beliggende vinmarker i verden. Cabernet Franc og Malbec i verdensklasse - Højst anmeldte argentinske vin af Parker! Alejandro har en særlig kærlighed for Malbec og måske især Cabernet Franc, som han har skabt unikke resultater med. Allerede med 2012 årgangen strøg prestige enkeltmarksvinen Aleanna Gran Enemigo Gualtallary Single Vineyard til tops som højst anmeldte argentinske vin i Robert Parker's The Wine Advocate 2016 med hele 98+ point! Det er på højde med kultvine såsom Château Margaux, Pétrus i Bordeaux, Domaine de la Romanée Conti i Bourgogne og Napa Valley's Screaming Eagle m.fl.! Lige så imponerende er den ros Parker giver El Enemigo basis vinene: "but what is impressive is that their basic wines, Catena's and Aleanna's, keep improving with each vintage. They represent very good value for money. Catena is on fire!"