Tilbud

1998 Burmester Colheita

SPAR 200 DKK pr. fl.
DKK 199,95
pr. fl. v/12 flasker 399,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (20)

Jancis Robinson 17 point
Vinforum 90 point
Finansbureauet.dk
Jyllands Posten Anbefalet
De Bedste Vine 93 point
Ekstra Bladet
BT
Winelab.dk
Winefactory.dk Godt køb
Portvin.nu Kanonkøb til prisen

Vin-Info

Varenummer: 55531098
Type: Portvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Porto
Druesorter: Touriga Nacional, Touriga Francesa, Tinta Roriz, Tinta Barroca og Tinto Cão
Drikkemoden: Fra tappeåret og min. 10 år frem.

Beskrivelse

Burmester - topkvalitet fra et af Portugals ældste portvinshuse

Burmester blev grundlagt i 1730 i London og begyndte at eksportere portvin til Europa fra Vila Nova de Gaia i 1750 og er således et af de ældste portvinshuse. I dag er Burmester specialiseret i portvine af tawny typen i topkvalitet, med Colheita (vintage dateret tawny) som deres helt store speciale. Burmester har altid stået for traditionel portvinsfremstilling, men eksperimenterer også med moderne produktionsmetoder. I 2005 blev Burmester en del af Sogevinus Fine Wines, som har som sit mål være den førende aktør inden for portvin og bordvin i Portugal. Koncernen ejer i dag 5 forskellige portvinshuse, hvoraf Burmester kvalitetsmæssigt er spydspidsen. Ejerskabet af netop disse 5 portvinshuse gør Sogevinus Fine Wines til markedsleder inden for Tawny-typen, en position som man via nye investeringer vil søge at udbygge.

Unikke vinmarkbesiddelser og historiske kældre

Burmester har markeret sig som kvalitetspioner i Porto i mange år og det hæderkronede hus besidder flere af de bedste vinmarker langs Duoro- floden. Herfra høster de exceptionelle druer, som Burmester får det fulde potentiale ud af. Vinene lagrer i de enorme, historiske kældre i Villa Nova de Gaia, hvor der er plads til 3.000.000 liter portvin. Burmester er endvidere et at de meget få portvinshuse, der har lagrer (om end meget begrænsede) af meget gamle Colheitavine tilbage til 1800 tallet.

Colheita (Tawny) og Vintage (Ruby)

Portvin kan overordnet set opdeles i 2 typer; tawny og ruby. Tawny-typen, som også inkluderer almindelig tawny, tawny med alderbetegnelse - 10, 20, 30 eller 40 år og Colheita, betegnes også som fadlagret port, idet den ligger på fad indtil den skal bruges. Hvor Tawny er en blanding af flere forskellige årgange, er Colheita en årgangstawny som kun laves i de bedste år. En Colheita lagrer minimum 7 år på fad og bærer altid 2 årstal, høstår og tappeår. De bedste og mest eftertragtede Colheita, lagrer rigtigt mange år på fad, og opnår derved en uhørt koncentration og kompleksitet. Tawny, som betyder læder, er opkaldt efter den brungyldne farve, som portvinen får af den lange fadlagring. Ruby-typen, som også inkluderer vintage og late bottled vintage, tilbringer for portvin relativt kort tid på fad. Efter aftapning på flasken er ruby og late bottled vintage drikkeklar, mens vintage udvikler sig ved flaskelagring og har et langt lagringspotentiale. Ruby, som betyder rød, er opkaldt efter typens farve

Anmelderne er begejstrede for portvinskup

Den økonomiske situation i Portugal har gjort, at vi har haft mulighed for at købe til ekstremt fordelagtige betingelser. Vi er simpelthen blevet en af verdens største portvinsimportører! Da Philipson Wine har købt så store partier af portvine hos Burmester, har vi også fået lov til at få adgang til deres allerbedste fade. Denne chance kommer nok aldrig igen - priserne er milevidt fra hvad det reelt koster at lave disse ædle vine. De danske anmeldere har også været taget med storm og uddelt historiske ratings til Burmester de sidste år, ja Burmester har gennem det sidste årti vundet så mange smagninger, at presseudklippene derfra ville fylde som en velvoksen telefonbog. Burmester Colheita har et flot ravgyldent mørkt skær. Den har en lang, fyldig og kompleks eftersmag af hasselnødder, svesker, der går over i en olieret og elegant struktur. Til alle, der ønsker at forkæle sig selv - eller andre. Colheita besidder sødme, syre og elegance, der gør den velegnet som en kølig aperitif, som ledsager til selv de sødeste desserter herunder det meste juleknas, ost eller som meditationsvin.

Anmeldelser

 • 17/20P - Jancis Robinson MW september 2015: "Bright orange-tinged brown. Subtle, lightly mushroom aroma. Unexpectedly delicate on the palate. Lively, tangy and very fresh (the sample was well chilled). Lovely orange intensity on the finish. (JH)"
 • 90P - Vinforums portvinstest d. 21.11.14: "Lys teglbrun farve. Intens duft af nødder, lidt krydderi, ristede noter. Mellemfyldig til fyldig vin med moden frugt og en smag, der har masser af nødder og sødme i en stil, der er til den noget søde side. Vinen passer fint til dessert og ost."
 • 6 stjerner i Finansbureauets test af portvine d. 17.11.14: "Robust og velstruktureret Colheita fra årgang 1998 med ungdommeligt præg af rosiner og marcipan i næsen, valnød og mørk chokolade i munden og vanilje og røg i den lange elegante eftersmag. Super køb til prisen."
 • Anbefalet i Jyllands-Posten af Sommelier og ejer af Michelinstjerne restauranten AOC: Christian Aarø d. 20.12.13: "Portvin er nok det, jeg selv mest har drukket og nydt til risalamanden og til julegodterne efter en tur om træet..." - "Burmester er specialist i den fadlagrede Colheita portvin. Se bag på flasken, hvornår den er tappet, og du har lagringsperioden."
 • 93P - DeBedsteVine.dk v/Niels Ehler d. 10.12.13: "Fed intens rosinet tæt frugt med masser af flydende valnødder - styrke, balance og delikatesse og herlig puddersukkernæse - kompleks og spændende og fuldmoden. Frisk intens ungdommelig og ligefrem saftig frugt med enorm, men veldimensioneret krydderi og massiv fornem sødme og udsøgt længde og eminent balance og herlig mineralitet - glat og ualmindelig harmonisk."
 • 5 stjerner i Ekstra Bladet d. 11.01.13: "Philipson har i den grad gjort Burmester store i Danmark igennem en del år nu. Denne Colheita skuffer bestemt heller ikke. Masser af nødder, julekrydderier, modne blommer og vanilje dominerer i denne flotte portvin som til prisen er et rigtig godt køb."
 • 5 stjerner i B.T. d. 12.11.11: "Lækker, blød og saftig, flot, gyldenbrun, fadlagret portvin, med lang, sødmefuld rund smag af tørret frugt, rosiner, lidt marcipan op lidt brun farin. Lækker Port. Flot tilbud."
 • 5 stjerner på winelab.dk d. 30.10.11: "Duften er præget af tørrede frugter som figner og rosiner suppleret med let træ og karamel. Afrundet og poleret smag, med masser af lyse rosiner. Lidt kort, men meget afrundet eftersmag. Lækker kvalitet til prisen."
 • 5 stjerner - Kanon køb til prisen på portvin.nu d. 29.10.11: "... en rødbrun klar vin med en duft der efter nogen tid i glasset åbner sig med flotte nødde-abrikostoner i en flot potent og frisk poleret stil. I munden er vinen ligeledes ret nøddet og de ædle toner af tørret frugt kommer til sin ret. Egentlig en ret ældet colheita når man tager i betragtning at det faktisk kun er en ´98er. Mere rå og kraftfuld end 10 års tawny. Super til skimmeloste eller blot som hyggevin."
 • Godt køb på winefactory.dk d. 29.10.11.
 • 17/20 pts i Portvin af Henrik Oldenburg d. 12.09.11: "Som 1996 er 1998 en besværlig årgang, men 98'eren har mere krop og mere struktur - og mere syre. Den er ret robust og har allerede fået en fint røget charme. Den er blevet mere harmonisk i det seneste halve år, så den er ikke kun meget ung og meget sød længere. Ilt den en halv times tid og sæt nødder, chokolade eller milde oste på bordet."
 • 91 pts på portvin.nu d. 08.09.11: "Her får man absolut værdi for pengene. Rødbrun klar vin med en duft der efter nogen tid i glasset åbner sig med flotte nødde-abrikostoner i en flot potent og frisk poleret stil. I munden er vinen ligeledes ret nøddet og de ædle toner af tørret frugt kommer til sin ret. Egentlig en ret ældet colheita når man tager i betragtning at det faktisk kun er en ´98er. Flot vin som portvin.nu giver 91 point."
 • 5 stjerner på vinavisen.dk d. 03.04.2011: "Blød og lækker portvin med noter af rosiner, abrikoser, figner ... og til en attraktiv pris."
 • 5 stjerner i Gastro d. 09.03.2011.
 • 5 stjerner i Midtjyske Medier d. 09.02.11.
 • 5 stjerner i Jyllands Posten d. 09-04-2010:" Næse med mørk karameldomineret frugt med masser af ristede hasselnødder, orangeskal og puddersukker. Ungdommelig aromatisk frugt i smagen. Flot mundfylde og lang detaljeret eftersmag."
 • Vurderes til at burde koste 165 kr på debedstevine.dk
 • Som det ene ud af blot to huse, modtager Burmester 5 ud af 5 glas for sine Colheitas og andre Tawnies i Henrik Oldenburgs "Portvin".
 • "Burmester er intet ringere end en mester, når det gælder årgangsportvin." Citat Berlingske Tidende
 • Politiken skriver om Burmesters Tawnies og Colheita-vine 20/12-03; "Burmester laver Colheita med megen finesse og balance. Selv i de gamle colheitavine er der stadig syre og friskhed kombineret med tiltagende koncentration, jo ældre vinene bliver. Med alder får de næsten en olieret honningkarakter med tiltagende præg af tørret appelsin og abrikosmarmelade."
 • Drikkemoden: Fra tappeåret og min. 10 år frem.
 • Holdbarhed efter åbning: Tawnies og Colheitaer kan holde sig i minimum 1 måned efter åbning
 • Druesorter: Touriga Nacional, Touriga Francesa, Tinta Roriz, Tinta Barroca og Tinto Cão
 • Jordbundsforhold: Sydvendte terrasser, skiferholdig jordbund