Tilbud

1985 Burmester Colheita

SPAR 200 DKK pr. fl.
DKK 399,95
pr. fl. v/12 flasker 599,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (8)

Henrik Oldenburg Portvin 2010 18 point
Portvin.nu 93 point
Vinhulen 93 point
Jyllands Posten 94 point
Jyllands Posten
Gastro
Challenge International du Vin Guld
Monde Selection Guld

Vin-Info

Varenummer: 55531085
Type: Portvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Porto
Druesorter: Touriga Nacional, Touriga Francesa, Tinta Roriz, Tinta Barroca og Tinto Cão
Drikkemoden: Fra tappeåret og min. 10 år frem.

Beskrivelse

Burmester blev grundlagt i 1750 og er således et af de ældste portvinshuse. Burmester har altid stået for traditionel portvinsfremstilling, men eksperimenterer også med moderne produktionsmetoder. Eksempelvis var huset det første portvinshus, der introducerede en Late Bottled Vintage, LBV 1964. I 2005 blev Burmester en del af Sogevinus Fine Wines, som har som sit mål være en førende aktør inden for portvin og bordvin. Koncernen ejer i dag 5 forskellige portvinshuse, hvoraf Burmester kvalitetsmæssigt er spydspidsen. Ejerskabet af netop disse 5 portvinshuse gør Sogevinus Fine Wines til markedsledende inden for Tawny-typen, en position som man via nye investeringer vil søge at udbygge. <br /> Portvin kan overordnet set opdeles i 2 typer; ruby og tawny. Ruby-typen, som også inkluderer vintage og late bottled vintage, tilbringer for portvin relativt kort tid på fad. Efter aftapning på flasken er ruby og late bottled vintage drikkeklar, mens vintage udvikler sig ved flaskelagring og har et langt lagringspotentiale. Ruby, som betyder rød, er opkaldt efter typens farve, som dog for late bottled vintage og vintage snarere er violet, når vinene er unge. Tawny-typen, som også inkluderer almindelig tawny, tawny med alderbetegnelse - 10, 20, 30 eller 40 år og Colheita, betegnes også som fadlagret port, idet den ligger på fad indtil den skal bruges. Hvor Tawny er en blanding af flere forskellige årgange, er Colheita en årgangstawny som kun laves i de bedste år. En Colheita lagrer minimum 7 år på fad og bærer altid 2 årstal, høstår og tappeår. Tawny, som betyder læder, er opkaldt efter den brungyldne farve, som portvinen får af den lange fadlagring. Smagsmæssigt er portvin af tawny-typen karakteriseret ved tørrede nødder og frugt (svesker, rosiner, figen), marcipan, karamel, kaffe, chokolade og puddersukker, men med årene bliver aromaerne mere koncentrerede. Portvine af tawny-typen vinder ikke nævneværdigt ved flaskelagring og nydes bedst inden for 10-20 år fra tappeåret. <br /> 1985 var en topårgang for vintage port. Vejret artede sig optimalt, som resulterede i perfekt modne druer med et sukkerindhold bedre end normalt. Efter 17 års fadlagring er denne Colheita veludviklet og super elegant. En klassisk, perfekt drikkeklar portvin for alle, der ønsker at forkæle sig selv. Burmester Colheita har et flot ravgyldent mørkt skær. Den har en lang, fyldig og kompleks eftersmag af hasselnødder, svesker, der går over i en olieret og elegant struktur. Colheita besidder sødme, syre og elegance, der gør den velegnet som en kølig aperitif, som ledsager til selv de sødeste desserter herunder det meste juleknas, ost eller som meditationsvin.

Anmeldelser

 • 18/20 pts i Portvin af Henrik Oldenburg d. 12.09.11: "Mørk mahogni. Blød, tæt og raffineret røget smag, der smygende og smægtende løber hen over smagsløgene. Den er mild og overbevisende struktureret, med fasthed i stil og med nydelige dimensioner, og den udfolder sig nydeligt i glasset og holder en lang, delikat smag. Det er dens styrke: den har så meget at byde på - så fint fordelt."
 • 93 pts på portvin.nu d. 08.09.11: "Dejlig lækker portvin. Flot orangebrun teglstensfarve, fyldig og fed konsistens. duft af varme nødder, appelsin, kirsebær og mandler med en anelse kemisk næse. Karakterfuld tyk konsistens, smag af sukkersøde rosiner og tørrede frugter. smagen bliver længe i munden. En vin i komplet harmoni og en perfekt ledsager til isdessert eller blot som ledsager til hyggen."
 • 94 pts. i Jyllands Posten d. 29-11-2008: "Cremet, indsmigrende og flot, flot længde med noter af puddersukker, karamel, kaffe. Imponerende kvalitet til pengene"
 • 6 stjerner i Jyllands-Posten d. 16/12-07; "Mahognifarvet lækkerbisken, der bare bliver ved med at fylde munden ud. En komplet vin og en virkelig arketypisk colheita, der giver det hele. Sødmefuld uden at være slikken, rig uden at være vulgær. Flot."
 • De maksimale 6 stjerner i Gastro d. 11-12-2008 anmeldt til 349,95: " Man får forbløffende meget portvin for små penge, især af tawny typen, og derfor kan 350 kr synes voldsomt. Men her er der tale om en Colheita, en ublandet Tawny fra et enkelt årgang, der tilmed har lagret i 19 år på fad inden aftapning. Farven er blevet helt lys og kompleksiteten er overvældende: tørrede frugte, grønne nødder, karamel, smeltet smør, vanilje, gamle fade, chokolade, appelsinskal og ne hel masse andet. Den er silkeblød og cremet med en saftig syre og valnøddeagtig bitterhed i eftersmagen, der perfekt balancerer sødmen. Sip den til brændte mandler og andet juleknas med marcipan, chokolade, nødder, figner og den slags. - AD "
 • 93 pts Vinhulen.dk d. 19/9-07; " Dejlig lækker portvin. Flot teglstensfarve, fyldig og fed konsistens. duft af varme nødder, appelsin, kirsebær og mandler med en anelse sprittet næse. Karakterfuld tyk konsistens, smag af sukkersøde rosiner og tørrede frugter. smagen bliver længe i munden. En vin i komplet harmoni og en perfekt ledsager til isdessert eller blot som ledsager til hyggen."
 • 93 pts på www.debedstevine.dk d. 18/12-06; "Dyb subtil og kompleks med et utal af aromaer - orangeskal, nødder, kostbar vaniljestang, lakrids, medicin, kamfer, møbelpolish - ja man kan blive ved. Stor og fornem moden tawny med frugten intakt - en vin der kræver din fulde opmærksomhed - ikke anmassende med nobel og med subtile finesser der fortjener fordybelse Rig, frisk med imponerende kompleksitet - tilgængelige og charmerende. Giver alt hvad en 20-årig trælagret port kan drømme om - elegance og finesse. En fornem dessertvin, men brug den kun til moderat søde desserter - gerne nøddebaserede kager."
 • 94 pts og ***** på vinforum.dk anmeldt til 349,95 kr.
 • Omtale i Jyllands-Posten d. 14/12-06; "Vil man prøve Tawny portvin ud over det sædvanlige og er villig til betale 250 kroner for fornøjelsen, kan Burmester Coheita 1985 varmt anbefales. Så synger juleenglen på smukkeste vis."
 • 5 stjerner i Erhvervsbladet d. 1/12-06; "Intens duft af nødder, rosiner og "julekrydderier". Koncentreret og nuanceret med snert af brændte mandler og kakao. Flot harmoni mellem frugt og sødme. Middelfyldig krop, men stor intensitet og længde".
 • Rating: 96 pts i Henrik Oldenburgs "Portvin".Som det ene ud af blot to huse, modtager Burmester 5 UD AF 5 GLAS for sine Colheitas og andre Tawnies i denne bog. Oldenburg skriver om vinen; "Frugtpotent, ung og viril. Intens sødme og betydelig krop. Sikker i stil, med dybde og længde."
 • Guldmedalje - Challenge International du Vin 2005.
 • 93 pts og 5 stjerner i www.vinforum.dk 11/11-04; "Enestående godt køb. Lys brun farve. Meget intens duft af nødder, chokolade, ristet træ. Fyldig sag med en flot nøddeagtig og let røget smag. Vinen har kraft og er på en gang sød og veldrejet og samtidig med en rå kraft, der ligger og lurer. Den smager bare rigtigt godt og slutter i et langt festfyrværkeri af søde, lækre detaljer. Vinen passer fint til søde desserter."
 • "Burmester er intet ringere end en mester, når det gælder årgangsportvin." Citat Berlingske Tidende
 • Guldmedalje - Monde Selection 1999.
 • Guldmedalje på Vinexpo 97 i Frankrig.
 • Politiken skriver om Burmesters Tawnies og Colheita-vine 20/12-03; "Burmester laver Colheita med megen finesse og balance. Selv i de gamle colheitavine er der stadig syre og friskhed kombineret med tiltagende koncentration, jo ældre vinene bliver. Med alder får de næsten en olieret honningkarakter med tiltagende præg af tørret appelsin og abrikosmarmelade."
 • Drikkemoden: Fra tappeåret og min. 10 år frem.
 • Holdbarhed efter åbning: Tawnies og Colheitaer kan holde sig i minimum 1 måned efter åbning
 • Druesorter: Touriga Nacional, Touriga Francesa, Tinta Roriz, Tinta Barroca og Tinto Cão
 • Jordbundsforhold: Sydvendte terrasser, skiferholdig jordbund

Producent beskrivelse

Burmester - topkvalitet fra et af Portugals ældste portvinshuse

Burmester blev grundlagt i 1730 i London og begyndte at eksportere portvin til Europa fra Vila Nova de Gaia i 1750 og er således et af de ældste portvinshuse. I dag er Burmester specialiseret i portvine af tawny typen i topkvalitet, med Colheita (vintage dateret tawny) som deres helt store speciale. Burmester har altid stået for traditionel portvinsfremstilling, men eksperimenterer også med moderne produktionsmetoder. I 2005 blev Burmester en del af Sogevinus Fine Wines, som har som sit mål være den førende aktør inden for portvin og bordvin i Portugal. Koncernen ejer i dag 5 forskellige portvinshuse, hvoraf Burmester kvalitetsmæssigt er spydspidsen. Ejerskabet af netop disse 5 portvinshuse gør Sogevinus Fine Wines til markedsleder inden for Tawny-typen, en position som man via nye investeringer vil søge at udbygge.

Unikke vinmarkbesiddelser og historiske kældre

Burmester har markeret sig som kvalitetspioner i Porto i mange år og det hæderkronede hus besidder flere af de bedste vinmarker langs Duoro- floden. Herfra høster de exceptionelle druer, som Burmester får det fulde potentiale ud af. Vinene lagrer i de enorme, historiske kældre i Villa Nova de Gaia, hvor der er plads til 3.000.000 liter portvin. Burmester er endvidere et at de meget få portvinshuse, der har lagrer (om end meget begrænsede) af meget gamle Colheitavine tilbage til 1800 tallet.

Colheita (Tawny) og Vintage (Ruby)

Portvin kan overordnet set opdeles i 2 typer; tawny og ruby. Tawny-typen, som også inkluderer almindelig tawny, tawny med alderbetegnelse - 10, 20, 30 eller 40 år og Colheita, betegnes også som fadlagret port, idet den ligger på fad indtil den skal bruges. Hvor Tawny er en blanding af flere forskellige årgange, er Colheita en årgangstawny som kun laves i de bedste år. En Colheita lagrer minimum 7 år på fad og bærer altid 2 årstal, høstår og tappeår. De bedste og mest eftertragtede Colheita, lagrer rigtigt mange år på fad, og opnår derved en uhørt koncentration og kompleksitet. Tawny, som betyder læder, er opkaldt efter den brungyldne farve, som portvinen får af den lange fadlagring. Ruby-typen, som også inkluderer vintage og late bottled vintage, tilbringer for portvin relativt kort tid på fad. Efter aftapning på flasken er ruby og late bottled vintage drikkeklar, mens vintage udvikler sig ved flaskelagring og har et langt lagringspotentiale. Ruby, som betyder rød, er opkaldt efter typens farve

Anmelderne er begejstrede for portvinskup

Den økonomiske situation i Portugal har gjort, at vi har haft mulighed for at købe til ekstremt fordelagtige betingelser. Vi er simpelthen blevet en af verdens største portvinsimportører! Da Philipson Wine har købt så store partier af portvine hos Burmester, har vi også fået lov til at få adgang til deres allerbedste fade. Denne chance kommer nok aldrig igen - priserne er milevidt fra hvad det reelt koster at lave disse ædle vine. De danske anmeldere har også været taget med storm og uddelt historiske ratings til Burmester de sidste år, ja Burmester har gennem det sidste årti vundet så mange smagninger, at presseudklippene derfra ville fylde som en velvoksen telefonbog.