Tilbud

1981 Burmester Colheita

SPAR 100 DKK pr. fl.
DKK 399,95
pr. fl. v/12 flasker 499,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (11)

Information
Gastromand.dk Anbefalet
Vinavisen
Vinforum
Vinforum 93 point
Finansbureauet.dk TESTVINDER
Finansbureauet.dk
Vinhulen 92 point
Henrik Oldenburg Portvin 2010 18,5 point
Portvin.nu 93 point

Vin-Info

Varenummer: 55531081
Type: Portvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Porto
Druesorter: Touriga Nacional, Touriga Francesa, Tinta Roriz, Tinta Barroca og Tinto Cão
Drikkemoden: ved frigivelsen og 10-20 år frem fra tappeåret

Beskrivelse

Burmester - topkvalitet fra et af Portugals ældste portvinshuse

Burmester blev grundlagt i 1730 i London og begyndte at eksportere portvin til Europa fra Vila Nova de Gaia i 1750 og er således et af de ældste portvinshuse. I dag er Burmester specialiseret i portvine af tawny typen i topkvalitet, med Colheita (vintage dateret tawny) som deres helt store speciale. Burmester har altid stået for traditionel portvinsfremstilling, men eksperimenterer også med moderne produktionsmetoder. I 2005 blev Burmester en del af Sogevinus Fine Wines, som har som sit mål være den førende aktør inden for portvin og bordvin i Portugal. Koncernen ejer i dag 5 forskellige portvinshuse, hvoraf Burmester kvalitetsmæssigt er spydspidsen. Ejerskabet af netop disse 5 portvinshuse gør Sogevinus Fine Wines til markedsleder inden for Tawny-typen, en position som man via nye investeringer vil søge at udbygge.

Unikke vinmarkbesiddelser og historiske kældre

Burmester har markeret sig som kvalitetspioner i Porto i mange år og det hæderkronede hus besidder flere af de bedste vinmarker langs Duoro- floden. Herfra høster de exceptionelle druer, som Burmester får det fulde potentiale ud af. Vinene lagrer i de enorme, historiske kældre i Villa Nova de Gaia, hvor der er plads til 3.000.000 liter portvin. Burmester er endvidere et at de meget få portvinshuse, der har lagrer (om end meget begrænsede) af meget gamle Colheitavine tilbage til 1800 tallet.

Colheita (Tawny) og Vintage (Ruby)

Portvin kan overordnet set opdeles i 2 typer; tawny og ruby. Tawny-typen, som også inkluderer almindelig tawny, tawny med alderbetegnelse - 10, 20, 30 eller 40 år og Colheita, betegnes også som fadlagret port, idet den ligger på fad indtil den skal bruges. Hvor Tawny er en blanding af flere forskellige årgange, er Colheita en årgangstawny som kun laves i de bedste år. En Colheita lagrer minimum 7 år på fad og bærer altid 2 årstal, høstår og tappeår. De bedste og mest eftertragtede Colheita, lagrer rigtigt mange år på fad, og opnår derved en uhørt koncentration og kompleksitet. Tawny, som betyder læder, er opkaldt efter den brungyldne farve, som portvinen får af den lange fadlagring. Ruby-typen, som også inkluderer vintage og late bottled vintage, tilbringer for portvin relativt kort tid på fad. Efter aftapning på flasken er ruby og late bottled vintage drikkeklar, mens vintage udvikler sig ved flaskelagring og har et langt lagringspotentiale. Ruby, som betyder rød, er opkaldt efter typens farve

Anmelderne er begejstrede for portvinskup

Den økonomiske situation i Portugal har gjort, at vi har haft mulighed for at købe til ekstremt fordelagtige betingelser. Vi er simpelthen blevet en af verdens største portvinsimportører! Da Philipson Wine har købt så store partier af portvine hos Burmester, har vi også fået lov til at få adgang til deres allerbedste fade. Denne chance kommer nok aldrig igen - priserne er milevidt fra hvad det reelt koster at lave disse ædle vine. De danske anmeldere har også været taget med storm og uddelt historiske ratings til Burmester de sidste år, ja Burmester har gennem det sidste årti vundet så mange smagninger, at presseudklippene derfra ville fylde som en velvoksen telefonbog. Burmester Colheita har et flot ravgyldent mørkt skær. Den har en lang, fyldig og kompleks eftersmag af hasselnødder, svesker, der går over i en olieret og elegant struktur. Til alle, der ønsker at forkæle sig selv - eller andre. Colheita besidder sødme, syre og elegance, der gør den velegnet som en kølig aperitif, som ledsager til selv de sødeste desserter herunder det meste juleknas, ost eller som meditationsvin.

Anmeldelser

 • 5 stjerner - Dagbladet Information d. 14.02.15: "Burmesters colheita 1981 har en flot gyldenbrunlig og klar farve. Når den rammer munden, er det med en eksplosion af friske frugter - og ikke tørrede - hvilket er atypisk for sådan en gammel sag. Til at starte med smager den derfor umiddelbart yngre, end den er. Så går den hen og får noter af brændte figner i karamellage og ender i en lang nøddeeftersmag. Den har en ynde og lethed, samtidig med, at den byder på en stor kompleksitet. Server den afkølet, og den vil egne sig utroligt godt som aperitif."
 • Anbefalet - Gastromand.dk d. 22.12.14: "1981 var jo en fantastisk årgang, nok vist nok primært fordi det er min årgang. Ikke desto mindre var Burmesteren i orden her. Desværre var vi ikke så imponerede Mas Amiel lige her, det skyldes måske, at den var lidt for voldsom, men imod en gammel dreng som en 1981 er det måske heller ikke fair. Til tærten var portvinen dog fortræffelig - tak til de gode Brødrene Price for inspiration. Portvinen vil i øvrigt være glimrende til julens ris a la mande med kirsebærsauce!"
 • 5 stjerner - Vinavisen.dk d. 23.11.14: "En fed lækkerbidsken, 33 år gammel. En prægtig portvin med noter af figner, dadler og kaffe og lang i munden."
 • 5 stjerner og 93P - Vinforums portvinstest d. 21.11.14: "Orangebrun farve. Meget ristet i næsen med nødder, krydderi, marcipan. Fyldig vin med flot moden frugt og en smag, der er meget lang med lækker nøddesødme, lidt krydderi og en flot ristet udgang. Pæn frisk. Meget vellykket. Vinen passer fint til dessert og ost."
 • TESTVINDER og 6 stjerner i Finansbureauets portvinstest d. 17.11.14: "En meget imponerende og komplet portvin med både alder og ynde. En ravgul sag med flot intensiv næse med noter af puddersukker og blød og cremet mund med noter af marcipan og tørrede abrikoser. En ganske overlegen vinder og seks meget sikre stjerner."
 • 92P - Vinhulen.dk d. 02.11.14: "Lys brun med orange note. Duften har tørret frugt, blomme og brun farin sammen med en note af citrus. Smagen er sødmefuld, fed og rund med citrusnote, tørret frugt, brun farin og blomme. Harmonisk og med rank krop. Vi smagte oprindeligt vinen tilbage i 2010, men denne flaske står i 2014 skarpere, mere præcis og harmonisk og velafstemt. Dejlig fast og sprudlende."
 • 18,5/20 pts i Portvin af Henrik Oldenburg d. 12.09.11: "Blød, rund og velbygget, med poleret sirupsmag, frisk pomeransskal og pæn, balancerende syre. Solid og lækker, frisk og dejlig - og overraskende ungdommelig."
 • 93 pts på portvin.nu d. 08.09.11: "Lys brunorange farve. Duften er spræls. Stor friskhed. Vælter op med toner af lyse tørrede frugter og let citrusskal. I munden virker vinen forførende. Dette er ren slik. Stor sødme. Appelsinbolsje. Viril og spændstig. fylder meget. Intet forstyrrer."
 • 5 stjerner på winelab.dk d. 05.09.11: "Rosin og tørret frugt, lækker rund og kølig frugtoplevelse, varm rund eftersmag."
 • Som det ene ud af blot to huse, modtager Burmester 5 ud af 5 glas for sine Colheitas og andre Tawnies i Henrik Oldenburgs "Portvin".
 • "Burmester er intet ringere end en mester, når det gælder årgangsportvin." Citat Berlingske Tidende
 • Politiken skriver om Burmesters Tawnies og Colheita-vine 20/12-03; "Burmester laver Colheita med megen finesse og balance. Selv i de gamle colheitavine er der stadig syre og friskhed kombineret med tiltagende koncentration, jo ældre vinene bliver. Med alder får de næsten en olieret honningkarakter med tiltagende præg af tørret appelsin og abrikosmarmelade."
 • Drikkemoden: ved frigivelsen og 10-20 år frem fra tappeåret
 • Holdbarhed efter åbning: Tawnies og Colheitaer kan holde sig i minimum 1 måned efter åbning
 • Druesorter: Touriga Nacional, Touriga Francesa, Tinta Roriz, Tinta Barroca og Tinto Cão
 • Jordbundsforhold: Sydvendte terrasser, skiferholdig jordbund