12/09 Telmo Rodriguez, Winemaker's Dinner, Palægade

 12-09-2019 |  19:00

Oplev Rioja med Spaniens Winemaker of the Year 2019, samt afstikkere til Rueda, Valdeorras og Malaga

DKK 1.095,00
Pr. Billet

Smageprogram

Restaurant Restaurant Palægade 12/9 2019 kl. 19.00. Telmo Rodriguez er kåret til Winemaker of the year 2019 i Spanien af Master of Wine: Tim Atkin. Telmo har også opnået de magiske 100 Point af Robert Parker. Mød de spanske vinmageres enfant terrible i egen person, smag hans vine og nyd en perfekt tilpasset 5-retters menu. Telmo Rodriguez' "lærepladser" tæller blandt andet Petrus i Pomerol, Guigal i Rhône, Cos d'Estournel i Saint-Estèphe og Dominus i Californien. Fællesnævneren for disse vingårde er, at man ikke går af vejen for at prøve nye tiltag for at opnå det ekstraordinære. Telmo har en ambition om at lave vine med stor typicitet fra de forskellige områder i Spanien, vinene skal være gode "ambassadører" for deres region og der er derfor stor fokus på de enkelte druetyper og jordbundstyper (terroir) i vinmarkerne. Telmo har også en meget sympatisk ambition om at man skal lave en god vin til prisen og at rigtig god vine ikke nødvendigvis behøver at koste en bondegård. Telmo vil også præsentere sin fædrene gård, den berømte vingård Remelluri i Rioja, hvor han har overtaget driften. Et af aftenens højdepunkter er de 2 ekstremt sjældne enkeltmarks-vine, La Estrada og El Velado fra Bodega Lanzaga som begge scorer 97P hos James Suckling og som byder på et mere moderne udtryk af Rioja uden indblanding af for meget fad men med fokus på frugten i vinen. En restaurant i hjertet af det gamle København.. Her lever de klassiske dyder, men tiden er ikke gået i stå. Godt håndværk er tidløst, og når råvarer og omgivelser er af højeste kvalitet, vil erfaring, talent og fremsyn smelte sammen i både køkken og restaurant. Med fokus på dyrenes oprindelse, markens og skovens sæsonbestemmelse og havets friske leverancer vil vi vise, at traditionerne nemt kan spille op mod byens hastigt skiftende gastronomiske impulser

Menu

1. ret
2017 Basa Rueda Telmo Rodriguez
2015 Gaba do Xil Mencia Valdeorras, Telmo Rodriguez

2. ret
2017 LZ Rioja Øko Bodega Lanzaga Telmo Rodriguez
2012 Lanzaga Øko Rioja Bodega Lanzaga Telmo Rodriguez

3. ret
2010 Remelluri Reserva Rioja (93P Robert Parker)
2010 Remelluri La Granja Gran Reserva Rioja(98P James Suckling & 95P Robert Parker)

4. ret
2015 La Estrada Rioja Øko Bodega Lanzaga Telmo Rodriguez (97P James Suckling)
2015 El Velado Rioja Øko Bodega Lanzaga Telmo Rodriguez (97P James Suckling)

5. ret
2014 Molino Real Mountain Wine Malaga Telmo Rodriguez

Restaurant Palægade

Palægade 8
1261 København
Danmark

Bemærk

  • Af hensyn til bordplanen, er det vigtigt, at deltagere som ønsker at sidde samlet, også bestiller samlet. Stærkt begrænset antal pladser. Der tages forbehold for ændringer i smageprogrammet.
  • Købte billetter refunderes ikke, heller ikke ved udeblivelse fra arrangementet. OBS! Du bedes printe billet ud fra PDF filen, der fremsendes ikke printet billet.
  • Restauranten kan vælge at sætte flere gæster sammem ved større borde, afhængig af reservationerne.

Telmo Rodriguez

Telmo Rodriguez er kendt som en af Spaniens bedste og mest innovative unge producenter. På få år har han skabt sig et navn helt i toppen af den spanske elite med sine banebrydende vine. Telmo Rodriguez omtales ofte som de spanske vinmageres "enfant terrible" - klassens frække dreng. Han tilsidesætter alle traditioner og laver vin i øst, vest, nord og Sydspanien med en "outsiders" indgangsvinkel: Det er lige meget hvordan man plejer at gøre og hvordan man mener at vinen fra et bestemt distrikt skal smage. Telmo Rodriguez følger kun én næse, og det er hans egen.

Petrus, Guigal...

Telmo Rodriguez er søn af familien bag Rioja-bodegaen Remelluri, hvor han i 2010 overtog driften efter sin far. Men hans store ekspertise skyldes ikke kun erfaringer erhvervet på denne vingård. Hans "lærepladser" tæller blandt andet Petrus i Pomerol, Guigal i Rhône, Cos d'Estournel i Saint-Estèphe og Dominus i Californien. Fællesnævneren for disse vingårde er, at man ikke går af vejen for at prøve nye tiltag for at opnå det ekstraordinære.

Typicitet, økologi og biodynamik

Telmo opererer i en bred vifte af Spaniens bedste vinområder, og hans resultater er spektakulære. Hans erklærede mål er at lave kvalitetsvine med typicitet fra hvert område, han kaster sig over. Telmo opererer så vidt det er muligt efter økologiske og biodynamiske retningslinjer, og hans vine fremstilles uden brug af kunstgødning, herbicider eller pesticider.

Remelluri, første slotsaftappede Rioja

I 1967 grundlagde familien Rodriguez Remelluri, den højest beliggende vingård i Rioja. Vingården blev den første i Rioja, som udelukkende fremstillede slotsaftappede vine på druer fra egne marker; et princip, som Rodriguez-familien havde tilegnet sig fra Cru Classé-slottene i Bordeaux. På denne måde sikrede de sig fuld kontrol fra vinstok til aftapning, og dermed kunne de fremstille Rioja i et hidtil ukendt kvalitetsniveau. I 2010 overtog Telmo Rodriguez driften af familiens vingård. Parker's flotte ord "The future lies in the past" Telmo var den første til at lave vin i hele Spanien, som mange andre gør nu. Telmo´s mål er at lave vin og klassificere marker efter fransk forbillede. Robert Parker udtaler også: "The moment has come to give back to wine even more than wine has given to us." "Recovering regions, protecting traditions, head pruning vines, helping those who are starting, that's what I'm talking about. Everything we're doing is restoring, we're not trying to invent anything new. In fact, our motto is 'The future lies in the past'. " "As we're getting a bit older, I think we should encourage future generations, help those youngsters that are starting now." It's not that he's become a philanthropist, but his job is also to encourage and bring people together, people who want to do things properly, people who want "Spain to have the best vineyards in the world, not just the largest."