11/09 Bellevue de Tayac Margaux, Winemaker's Dinner, Marchal

 11-09-2019 |  19:00

Margaux - smag legendarisk Bordeauxappellation på 1-stjernet Michelinrestaurant Marchal

DKK 1.495,00
Pr. Billet

Smageprogram

Restaurant Marchal, D'Angleterre 11. September 2019 kl. 19.00. Denne lille juvel af et slot ligger i kommunen Soussan i Margaux. Der er i alt blot 3,5 ha vinmarker. Slottets terroir består af småsten og grus med underliggende lerlag. Den berømte winemaker Jean Luc Thunevin fra Chäteau Valandraud i Saint- Emilion købte slottet i 2004 og renoverede både vinmarker og vingård og gav vinen en ny etikette. Vincent Fabre, ejer af Haut-Médoc ejendommene Château Lamothe-Cissac, Château La Tonnelle, Château Le Chêne og Château Fonseche, købte Château Bellevue de Tayac i 2014. Slottet ligger tæt på La Route de Pauillac, 5 minutter fra Margaux slottene Château Labégorce, Château Ferrière, Château Marquis de Termes og 8 minutter fra selveste Château Margaux. Middagen indledes af Lamothe-Cissac som er et af Domaine Fabres andre Chateauer hvorefter der smages 6 årgange af Bellevue de Tayac Margaux. Vinene er sammensat perfekt afstemt til en 5 retters menu. Efter en gennemgribende renovation er Hôtel d'Angleterre atter blandt eliten af danske hoteller og restauranter. I Køkkenet hersker køkkenchef Andreas Bagh på Marchal, som har opnået 1 stjerne hos Michelin. Kreativitet, kvalitet og æstetik er bærende elementer i hans ambitiøse køkken, som er inspireret af det nordiske og franske køkken. Denne aften har køkkenet kreeret en menu specielt til vinene fra Bellevue de Tayac Margaux

Menu

Aperitif
Delamotte Champagne Brut

1. ret
2016 Château Lamothe-Cissac Haut-Médoc
2016 Château Lamothe-Cissac Vieilles Vignes Haut-Médoc

2. ret
2016 Château Bellevue de Tayac Cru Bourgeois Margaux
2015 Château Bellevue de Tayac Cru Bourgeois Margaux

3.ret
2014 Château Bellevue de Tayac Cru Bourgeois Margaux
2013 Château Bellevue de Tayac Margaux Cru Bourgeois

4. ret
2012 Château Bellevue de Tayac Margaux Cru Bourgeois

5. ret
2010 Château Bellevue de Tayac Margaux Cru Bourgeois

Restaurant Marchal, D’Angleterre

Kongens Nytorv 34
1050 København K
Danmark

Bemærk

  • Af hensyn til bordplanen, er det vigtigt, at deltagere som ønsker at sidde samlet, også bestiller samlet. Stærkt begrænset antal pladser. Der tages forbehold for ændringer i smageprogrammet.
  • Købte billetter refunderes ikke, heller ikke ved udeblivelse fra arrangementet. OBS! Du bedes printe billet ud fra PDF filen, der fremsendes ikke printet billet.
  • Restauranten kan vælge at sætte flere gæster sammem ved større borde, afhængig af reservationerne.

Château Bellevue de Tayac Margaux Cru Bourgeois

Denne lille juvel af et slot ligger i kommunen Soussan i Margaux. Der er i alt blot 3,5 ha vinmarker. Slottets terroir består af småsten og grus med underliggende lerlag. Beplantningen er 70% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon og 10% Petit Verdot.

Tidligere ejet af Jean Luc Thunevin, nu Vincent Fabre

Den berømte winemaker Jean Luc Thunevin fra Chäteau Valandraud i Saint- Emilion købte slottet i 2004 og renoverede både vinmarker og vingård og gav vinen en ny etikette. Vincent Fabre, ejer af Haut-Médoc ejendommene Château Lamothe-Cissac, Château La Tonnelle, Château Le Chêne og Château Fonseche, købte Château Bellevue de Tayac i 2014.

Berømte naboer og moderne winemaking

Slottet ligger tæt på La Route de Pauillac, 5 minutter fra Margaux slottene Château Labégorce, Château Ferrière, Château Marquis de Termes og 8 minutter fra selveste Château Margaux. Gæringen af druerne til Chateau Bellevue de Tayac foregår på ståltank (Cabernet og Merlot) og egetræsfade (Petit Verdot), hvorefter vinen lagrer 12 måneder på nye, franske egetræsfade.

Masser af ros i den internationale presse

Slottet har i årgang 2009 og 2010 fået op til 93P af Wine Spectator, 16,5P af Jancis Robinson.