10/10 Roda, Rioja Winemaker's Dinner

 10-10-2019 |  19:00

Oplev Rioja-kult producent på 1-stjernet Michelin Restaurant

DKK 1.295,00
Pr. Billet

Smageprogram

Restaurant Kokkeriet 10. Oktober 2019 kl. 19.00. En af Riojas helt store stjerner. Bodegas Roda er opkaldt efter grundlæggernes navn, familien ROtllant-DAurella. Vingården blev grundlagt så sent som i slutningen af 1980'erne, og vakte stor opsigt fra første dag. Fremfor at konkurrere på de samme parametre som Riojas andre vine, har Bodegas Roda skabt en helt ny stil, som ikke blot er en modernisering af den traditionelle, men som afspejler helt nye dybder i Riojas vine. Roda har også etableret en helt ny Bodegas La Horra i Ribera del Duero, Spaniens andet, klassiske område for rødvine med vinen Corimbo, der straks har begejstret alverdens vinanmeldere. Vi skal smage Roda tilbage til 2005, samt kultvinen og samlerobjektet Cirsion. Kokkeriet kombinerer moderne europæisk haute cuisine med dansk finesse, klassiske traditioner, og sæsonens friske råvarer, og er en af de få restauranter i København med en Michelin-stjerne. I Køkkenet levere køkkenchef Morten Krogholm, altid spændende retter.

Menu

1. ret
2016 Roda Sela Rioja

2. ret
2014 Corimbo Ribera del Duero Bodegas La Horra (Roda)
2013 Corimbo I Ribera del Duero Bodegas La Horra (Roda)

3. ret
2015 Roda Reserva Rioja
2002 Roda Reserva Rioja

4. ret
2013 Roda I Reserva Rioja
2007 Roda I Reserva Rioja
2005 Roda I Reserva Rioja

5. ret
2016 Roda Cirsion Rioja

Restaurant Kokkeriet

Kronprinsessegade 64
1306 København K
Danmark

Bemærk

  • Af hensyn til bordplanen, er det vigtigt, at deltagere som ønsker at sidde samlet, også bestiller samlet. Stærkt begrænset antal pladser. Der tages forbehold for ændringer i smageprogrammet.
  • Købte billetter refunderes ikke, heller ikke ved udeblivelse fra arrangementet. OBS! Du bedes printe billet ud fra PDF filen, der fremsendes ikke printet billet.
  • Restauranten kan vælge at sætte flere gæster sammem ved større borde, afhængig af reservationerne.

Bodegas Roda

Bodegas Roda er opkaldt efter grundlæggernes navn, familien ROtllant- DAurella. Vingården blev grundlagt i 1987, og vakte stor opsigt fra første dag. Fremfor at konkurrere på de samme parametre som Riojas andre vine, har Bodegas Roda skabt en ny elegant, intens og kompleks stil, som afspejler helt nye dybder i Riojas vine. Roda er mest berømt for verdensklassevine fra Rioja, men har også siden 2008 en vingård Bodegas La Horra i Ribera del Duero, som allerede har vist meget flotte resultater, samt en mindre, meget anerkendt produktion af olivenolie fra Mallorca og Emporda, hvor især Dauro olien er blevet berømmet og indgår som fast inventar i den årlige Nobelprismiddag i Stockholm. Bodegas Roda dyrker i Rioja sine druer i ca 500 meters højde, på tre nøje udsøgte marker. Vinstokkene er plantet ekstremt tæt (4.500 pr hektar) således at hver vinstok yder et meget lille udbytte af højeste kvalitet. Vingården er endnu ikke 100% selvforsynende med druer, så der opkøbes hvert år et kvantum fra faste topleverandører. Kun druer fra minimum 30-årige vinstokke, som vokser på fattig jord med perfekt soleksponering, kan komme i betragtning. Bodegas Roda er desuden notoriske for den minutiøse sortering alle druer skal gennemgå, inden de når til vinpressen. Bodegas Roda producerer 4 kvaliteter: Roda I, Roda, Sela og Cirsion RODA inddeler sine druer i 4 kategorier: De som giver kraftig strukturerede, højintense vine til lang tids lagring anvendes til RODA I. De som giver blødhed og forførende frugtighed anvendes til RODA. RODA er således ikke en "andenvin", men afspejler blot en anden stil af RODA. For at styrke vinens umiddelbare charme og ekspressivitet, tilsættes RODA en dosis Garnacha. Sela er vingårdens vin på forholdsvis unge vinstokke og Cirsion er Bodegas Rodas ultimative kultvin, som har fået op til 98 point af Robert Parker. I 2018 blev vinene fra Spanien opdelt i Cru, som man kender det fra Frankrig, af Tim Atkin. I den forbindelse blev Roda kategoriseret som en 1. Cru.