05/11 Altesino, Winemaker's Dinner, Basso

 05-11-2019 |  19:00

Elegant og klassisk Brunello di Montalcino inkl. enkeltmarken Montosoli

DKK 1.095,00
Pr. Billet

Smageprogram

Mød ejer Elisabette Gnudi til en sjælden Brunello aften. Brunello bliver ofte omtalt som Italiensk vins fornemste "ambassadør" og Altesino tilhører superligaen af Brunelloproducenter. Vingården, som er et slot fra 1500 tallet, er beliggende i Montalcino. Vinen laves i kældrene under det historiske Palazzo Altesi, som er over 500 år gammelt. Den første Brunello blev lavet på slottet i 1972 og single vineyard vinen Montosoli, beliggende 400 m over havets overflade, regnes af mange som Brunellos bedste og mest elegante vin.

Restaurant Basso altid stærkt inspireret af det italienske køkken. Med en naturlig respekt for deres danske rødder og råvarer får menuen et nordisk twist.Der gåes ikke på kompromis med kvaliteten af, hvad vi serverer og de laver f.eks. selv deres pasta.

Menu

1. ret
2016 Altesino Rosso Toscana IGT
Snacks
Arancini – Parmesan – Fermenteret hvidløg
Krustade – Svampe – Støv
Sprød svin – Yoghurt – Tomat


2. ret
2014 Brunello di Montalcino Altesino
2013 Brunello di Montalcino Altesino
Rosa kalv – Tun – Kapers – Balsamico
Mozzarella – Tomat – Basilikum

3. ret
2012 Brunello di Montalcino Altesino Our 40th Harvest
2010 Brunello di Montalcino Altesino
Risotto – Svampe – Trøffel
Broccoli – Selleri – Hasselnød

4. ret
2014 Brunello di Montalcino Montosoli Altesino
2011 Brunello di Montalcino Montosoli Altesino
Meatballs – Tomat – Cremet Polenta
Rødbede – Balsamico - Mascarpone

5. ret
2009 Brunello di Montalcino Montosoli Altesino
And – Tyttebær - Løg
Hjemmelavet pasta – Salsiccia – Persille
Kål – Kærnemælk - Nødder

Restaurant Basso Aarhus

Skolegade 21
8000 Aarhus
Danmark

Bemærk

  • Af hensyn til bordplanen, er det vigtigt, at deltagere som ønsker at sidde samlet, også bestiller samlet. Stærkt begrænset antal pladser. Der tages forbehold for ændringer i smageprogrammet.
  • Købte billetter refunderes ikke, heller ikke ved udeblivelse fra arrangementet. OBS! Du bedes printe billet ud fra PDF filen, der fremsendes ikke printet billet.
  • Restauranten kan vælge at sætte flere gæster sammem ved større borde, afhængig af reservationerne.

Altesino - aristokratisk Brunello

Brunello bliver ofte omtalt som Italiensk vins fornemste "ambassadør" og Altesino tilhører superligaen af Brunelloproducenter. Vingården, som er et slot fra 1500 tallet, er beliggende i Montalcino. Vinen laves i kældrene under det historiske Palazzo Altesi, som er over 500 år gammelt. Den første Brunello blev lavet på slottet i 1972.

Pioneren Altesino

I 1980'erne blev produktionsmetoderne moderniseret og kvaliteten steg til nye højder. Altesinos Brunelloer laves stadig fortrinsvis på traditionel vis, på store, slavonske egefade, men man anvender også franske egefade. Perfektionisme hersker overalt i vinfremstillingen og intet overlades til tilfældigheder. Resultatet er topkvalitet med respekt for traditionerne og Altesinos varemærke er frem for alt kompleksitet og elegance.

Den berømte Montosoli Single Vineyard, den bedste i Brunello

Vingården ejer også en tredjedel af den berømte Montesoli høj, hvor netop Sangiovese Grosso trives optimalt, ja det er den bedste Single Vineyard i hele Brunello. Den første Montosoli så dagens lys i 1975 og har siden været et berømt "Cru" i Brunello. Altesino var den første Brunelloproducent, der lavede Single Vineyard vine og den første til at sælge disse vine i forsalg, ligesom man gør i Bordeaux. Montosoli er i dag en af Italiens store vine på linie med Sassicaia og andre italienske blue chips.