05/09 Renato Ratti, Winemaker's Dinner, The Market Italian

 05-09-2019 |  19:00

Producenten der kortlagde Barolo, La Morrabaserede Renato Ratti fejrer 50 år

DKK 1.095,00
Pr. Billet

Smageprogram

Vi fejer Barolo Marcenascos 50 års jubilæum sammen med ejer Pietro Ratti! Pietros fader, Renato, Kortlagde i 1960 markerne i Barolo med samme detaljerigdom, som munkene gjorde det i middelalderens Bourgogne. Derpå udplantede han marker ved Barolo-byen La Morra, hvor han havde analyseret sig frem til, at man kunne fremstille Barolo-vine i en silkeagtig og kødfuld stil, som aldrig før havde set dagens lys, og hermed var Barolo Marcenasco født og lige siden har denne utolig populære Barolo høstet masser af roser, og fået toplacering Wine Spectators top100 og nr. 1 på Wine Enthusiats top 100! Vi har i samarbejde med The Market Italian sammensat en menu hvor mad og vin går op i en højere enhed! I køkkenet på The Market Italian fokuseres på ekstremt gode råvarer, kombineret med den enkelhed folk kender fra den Italien og så selvfølgelig godt håndværk. Glæd dig til en historisk aften.

Menu

1. ret
2017 Barbera d´Asti Renato Ratti
2017 Langhe Nebbiolo Renato Ratti
Grillet blæksprutte med kikærtepuré og bagte tomater

2. ret
2015 Barolo Marcenasco 50 Anniversario Renato Ratti
Vitello tonnato

3. ret
2014 Barolo Marcenasco Renato Ratti
2013 Barolo Marcenasco Renato Ratti
Tartar af okse med parmesan, trøffel mayo og sprød kartoffel

4. ret
2012 Barolo Marcenasco Renato Ratti
2010 Barolo Marcenasco Renato Ratti
Lammekrone med lammesky, grillet broccolini og rosmarin krummer

5. ret
2000 Barolo Marcenasco Renato Ratti
Trøffel taleggio og brød

Restaurant The Market Italian

Kristen Bernikows Gade 9-11
1105 København K
Danmark

Bemærk

  • Af hensyn til bordplanen, er det vigtigt, at deltagere som ønsker at sidde samlet, også bestiller samlet. Stærkt begrænset antal pladser. Der tages forbehold for ændringer i smageprogrammet.
  • Købte billetter refunderes ikke, heller ikke ved udeblivelse fra arrangementet. OBS! Du bedes printe billet ud fra PDF filen, der fremsendes ikke printet billet.
  • Restauranten kan vælge at sætte flere gæster sammem ved større borde, afhængig af reservationerne.

Renato Ratti - Barolos innovator

I midten af 1900-tallet mente man, at Barolo skulle smage på én måde; kraftfuld, bentør og med garvesyre strittende ud til alle sider. Men det ville ønologen Renato Ratti ikke nøjes med. I 1960 kortlagde han markerne i Barolo med samme detaljerigdom, som munkene gjorde det i middelalderens Bourgogne. Derpå udplantede han marker ved Barolo-byen La Morra, hvor han havde analyseret sig frem til, at man kunne fremstille Barolo-vine i en silkeagtig og kødfuld stil, som aldrig før havde set dagens lys.

Teknikken finpudses

Efter få år stod det Renato Ratti klart, at de druer han høstede kunne skabe unikke Barolo-vine, men han vidste ikke selv hvordan han kunne udnytte potentialet bedst muligt. Derfor ansatte han i 1969 den talentfulde Massimo Martinelli, og i årene der fulgte udviklede de i fællesskab en ny vinificeringsmetode til Barolo, som indebar en forkortelse af maceration, gæring og fadlagring. Takket være denne metode blev vingårdens Barolo-vinene bemærkelsesværdigt raffinerede og elegante fra midten af 1970'erne.

Perfektionen opnås

Under ledelse af Renato Rattis søn Pietro opføres en splinterny vingård i årenes efter årtusindskiftet. Vingården specialdesignes i alle henseender til at varetage druer fra det unikke område, som Renato Ratti identificerede og i 1960, og fremstille en så raffineret og elegant vin som muligt, efter de retningslinjer som Massimo Martinelli udstak i 1970'erne. Fra og med årgang 2005 har Renato Rattis vine gået fra sejr til sejr. F.eks. fik hans 2005 Barolo topplacering på Wine Spectators legendariske Top 100-liste, og 2006'eren blev nr. 1 på Wine Enthusiasts top 100.