04/09 Renato Ratti, Winemaker's Dinner, Gastromé

 04-09-2019 |  19:00

La Morrabaserede Renato Ratti fejrer 50 år på den 1-stjernede Michelinrestaurant Gastromé

DKK 1.495,00
Pr. Billet

Smageprogram

Vi fejer Barolo Marcenascos 50 års jubilæum sammen med ejer Pietro Ratti! Pietros fader, Renato, Kortlagde i 1960 markerne i Barolo med samme detaljerigdom, som munkene gjorde det i middelalderens Bourgogne. Derpå udplantede han marker ved Barolo-byen La Morra, hvor han havde analyseret sig frem til, at man kunne fremstille Barolo-vine i en silkeagtig og kødfuld stil, som aldrig før havde set dagens lys, og hermed var Barolo Marcenasco født og lige siden har denne utolig populære Barolo høstet masser af roser, og fået toplacering Wine Spectators top100 og nr. 1 på Wine Enthusiats top 100! Bag Gastromé står to aarhusianske kokke, Søren Jakobsen og William Jørgensen. Begge er udlærte kokke i henholdsvis 1998 og 1997 og mødtes under netop denne uddannelse i midt halvfemserne. Siden da har de begge været i branchen som kokke hvoraf de har arbejdet sammen på en del steder. I de senere år opstod drømmen om sit eget og i 2005 åbnede de to første gang restaurant på landet lidt syd for Aarhus. Efter at have ejet restaurant på landet sammen i 11 år, besluttede de sig for at koble den landlige idyl på et mere moderne og intimt sted i byen. Drømmen var at flytte de landlige rammer, kvalitet og fordybelse ind til Arrhus hvor de begge var opvokset.Resultatet blev Gastromé der åbnede i August 2014 og allerede i Februar2015 blev belønnet med 1 michelinstjerne.

Menu

1. ret
2017 Barbera d´Asti Renato Ratti
2017 Langhe Nebbiolo Renato Ratti

2. ret
2015 Barolo Marcenasco 50 Anniversario Renato Ratti

3. ret
2014 Barolo Marcenasco Renato Ratti
2013 Barolo Marcenasco Renato Ratti

4. ret
2012 Barolo Marcenasco Renato Ratti
2010 Barolo Marcenasco Renato Ratti


5. ret
2000 Barolo Marcenasco Renato Ratti

Restaurant Gastonome

Rosensgade 28
8000 Aarhus
Danmark

Bemærk

  • Af hensyn til bordplanen, er det vigtigt, at deltagere som ønsker at sidde samlet, også bestiller samlet. Stærkt begrænset antal pladser. Der tages forbehold for ændringer i smageprogrammet.
  • Købte billetter refunderes ikke, heller ikke ved udeblivelse fra arrangementet. OBS! Du bedes printe billet ud fra PDF filen, der fremsendes ikke printet billet.
  • Restauranten kan vælge at sætte flere gæster sammem ved større borde, afhængig af reservationerne.

Renato Ratti - Barolos innovator

I midten af 1900-tallet mente man, at Barolo skulle smage på én måde; kraftfuld, bentør og med garvesyre strittende ud til alle sider. Men det ville ønologen Renato Ratti ikke nøjes med. I 1960 kortlagde han markerne i Barolo med samme detaljerigdom, som munkene gjorde det i middelalderens Bourgogne. Derpå udplantede han marker ved Barolo-byen La Morra, hvor han havde analyseret sig frem til, at man kunne fremstille Barolo-vine i en silkeagtig og kødfuld stil, som aldrig før havde set dagens lys.

Teknikken finpudses

Efter få år stod det Renato Ratti klart, at de druer han høstede kunne skabe unikke Barolo-vine, men han vidste ikke selv hvordan han kunne udnytte potentialet bedst muligt. Derfor ansatte han i 1969 den talentfulde Massimo Martinelli, og i årene der fulgte udviklede de i fællesskab en ny vinificeringsmetode til Barolo, som indebar en forkortelse af maceration, gæring og fadlagring. Takket være denne metode blev vingårdens Barolo-vinene bemærkelsesværdigt raffinerede og elegante fra midten af 1970'erne.

Perfektionen opnås

Under ledelse af Renato Rattis søn Pietro opføres en splinterny vingård i årenes efter årtusindskiftet. Vingården specialdesignes i alle henseender til at varetage druer fra det unikke område, som Renato Ratti identificerede og i 1960, og fremstille en så raffineret og elegant vin som muligt, efter de retningslinjer som Massimo Martinelli udstak i 1970'erne. Fra og med årgang 2005 har Renato Rattis vine gået fra sejr til sejr. F.eks. fik hans 2005 Barolo topplacering på Wine Spectators legendariske Top 100-liste, og 2006'eren blev nr. 1 på Wine Enthusiasts top 100.