02/10 Sassicaia, Winemaker's Dinner, The Market Italian

 02-10-2019 |  19:00

Italiens bedste og mest berømte vin med 100P Robert Parker - smag den her

DKK 1.495,00
Pr. Billet

Smageprogram

Restaurant The Market italian 02.10.2019 kl. 19.00. Sassicaia laver Italiens bedste og mest berømte rødvin og er den eneste Italienske vin der har fået 2 x 100P Parker! Som den første italienske vin fik Sassicaia med årgang 1985 de magiske 100 point og med årgang 2016 har de som de eneste i Italien fået 100P Parker 2 gange! Vinen tildeles ligeledes rutinemæssigt de ellers svært opnåelige tre glas i Gambero Rosso hvert år. I november 2018 blev 2015 Sassicaia nr. 1 på Wine Spectators top 100!, en moderne legende er født. Efterspørgslen på verdensplan er stor - Sassicaia er blevet et samlerobjekt på lige linie med Château Lafite, Latour, Margaux og Mouton- Rothschild. "Banebrydende, Italiens bedste", skriver Hugh Johnson. En kolossal vin som bør opleves mindst én gang i livet og vi skal naturligvis også smage årgang 2016! Der laves 2 andre vine på vingården, Guidalberto på druer fra selvstændige vinmarker og Le Difese på druer fra de unge vinstokke fra Sassicaia og Guidalberto, begge indeholder også Sangiovese. På The Market Italian laves retter med fokus på Italienske køkken. Her vises mangfoldigheden, men med et twist. The Market er en international restaurant, hvor det åbne køkken er med til at skabe den helt særlige atmosfære. Glæd dig til en stor aften! På The Market Italian laves retter med fokus på Italienske køkken. Her vises mangfoldigheden, men med et twist. The Market er en international restaurant, hvor det åbne køkken er med til at skabe den helt særlige atmosfære. Glæd dig til en stor aften! Restaurant The Market Italian, Kristen Bernikows Gade 9-11, 1105 København K

Smageprogram:

Aperitif

Menu

Aperitif
2017 Orvieto Classico Superiore Tenuta di Salviano

1. ret
2016 Le Difese Tenuta San Guido
Grillet blæksprutte med kikærtepuré og bagte tomater

2. ret
2016 Guidalberto Tenuta San Guido
2015 Guidalberto Tenuta San Guido
2006 Guidalberto Tenuta San Guido 150cl
Vitello tonnato

3. ret
2016 Sassicaia Tenuta San Guido
2015 Sassicaia Tenuta San Guido
Tartar af okse med parmesan, trøffel mayo og sprød kartoffel

4. ret
2012 Sassicaia Tenuta San Guido
Lammekrone med lammesky, grillet broccolini og rosmarin krummer

5. ret
1998 Sassicaia Tenuta San Guido
Trøffel taleggio og brød

Restaurant The Market Italian

Kristen Bernikows Gade 9-11
1105 København K
Danmark

Bemærk

  • Af hensyn til bordplanen, er det vigtigt, at deltagere som ønsker at sidde samlet, også bestiller samlet. Stærkt begrænset antal pladser. Der tages forbehold for ændringer i smageprogrammet.
  • Købte billetter refunderes ikke, heller ikke ved udeblivelse fra arrangementet. OBS! Du bedes printe billet ud fra PDF filen, der fremsendes ikke printet billet.
  • Restauranten kan vælge at sætte flere gæster sammem ved større borde, afhængig af reservationerne.

Sassicaia - italiens bedste og mest berømte vin

Italiens bedste og mest berømte rødvin og pionér inden for italiensk vinfremstilling, også kaldet Italiens Latour. Som den første italienske vin fik Sassicaia høstet 100 point i Robert Parkers Wine Advocate, og vinen har fået de ellers svært opnåelige tre glas i Gambero Rosso ikke færre end 21 gange. Kort sagt er Sassicaia en levende legende. Sassicaia laves på vingården Tenuta San Guido i Bolgheri ved Toscanas kyst, og her laver man også vingårdens 2 andre vine Guidalberto og Le Difese.

Langsigtet pionerarbejde skabte verdensklasse

Grundlæggeren Mario Incisa della Rochetta begyndte i 40'erne at plante Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc med Bordeaux' berømte 1. Cru'er som forbilleder, idet han mente at jordbunden på Tenuta San Guido havde mange fælles træk med jordbunden i Bordeaux, især i Gravesområdet. Mario var også den første i Toscana, der brugte nye franske egetræsfade, hvilket var banebrydende i Italien. Vinen forblev dog en hemmelighed indtil 1968, hvor Mario vurderede, at nu var vinen klar til at blive sendt på markedet. Vinen blev døbt Sassicaia, hvilket på den lokale toscanske dialekt betyder sandet og gruset jordbund. Den blev fra starten meget omtalt og en omgående succes i Italien og var den første italienske kvalitetsvin, der brød igennem på eksportmarkederne. I dag betragtes Sassicaia som den første Supertoscaner og faderen til alle italienske Cabernetbaserede vine.

100 point fra Robert Parker og egen appellation

Sassicaia var den første italienske vin der med årgang 1985 fik 100 point af Robert Parker og fra da af indtrådte vinen på den internationale vinscene, som Italiens bedste, et investeringsobjekt på lige fod med Château Latour, Château Lafite-Rothschild og de andre 1. Cru'er i Bordeaux. Marios drøm blev til virkelighed. Succesen blev også anerkendt af den italienske stat, som har tildelt Sassicaia sin egen appellation: Bolgheri Sassicaia D.O.C., hvilket er enestående. I dag ledes vingården af Niccolò Incisa della Rochetta, som med fuld respekt for traditionerne, har skabt 2 nye vine: Le Difese og Guidalberto.

Tenuta San Guidos 3 vine

Tenuta San Guido laver i dag 3 vine:

  • Sassicaia: 85% Cabernet Sauvigon og 15% Cabernet Franc, lagres 22-24 måneder på franske egetræsfade (1/3 nye).
  • Guidalberto: 45% Cabernet Sauvignon, 45% Merlot og 10% Sangiovese, lagres 12 måneder på franske og amerikanske egetræsfade. Vinen laves på selvstændige vinmarker.
  • Le Difese: 70% Cabernet Sauvignon og 30% Sangiovese, lagres i 12 måneder på franske og amerikanske egetræsfade. Vinen laves på druer fra de unge vinstokke fra Sassicaia og Guidalberto.

Sassicaia på Sardinien og i Patagonien

Barrua - nye højder på Sardinien

Familien Incisa della Rochetta er også involveret i at lave Barrua på Sardinien, der hurtigt har vundet anerkendelse som en af de allerbedste sardiske vine. Giacomo Tachis, grand old man i italiensk ønologi og en af mændende bag Sassicaias succes, er medejer og konsulent sammen med Sebastiano Rosa, Niccolò Incisa della Rochettas stedsøn. Man laver 2 vine, Montessu og Barrua, som allerede har fået 3 glas af Gambero Rosso flere gange.

Bodegas Chacra - Argentinas bedste Pinot Noir

I det uvejsomme Patagonien laver Mario's barnebarn, Piero Incisa della Rochetta, Argentinas bedste Pinot Noir vine på ældgamle vinmarker fra 1955 og 1932. Vinene er i øvrigt økologisk og biodynamisk certificerede. Piero er også eksportchef for familiefirmaet, Tenuta San Guido, men hans store passion er dog Bodega Chacra.