Primeur vine - Bourgogne 2015


Høj kvalitet men små mængder

2015 var hårdt mod Chablis der måtte kæmpe mod både hård frost og voldsom hagl men i resten af Bourgogne var vejret med vinbønderne. Til gengæld var vejret med resten af Bourgogne med en mild vinter, et lunt forår og en varm og meget solrig sommer med et rekord højt antal solskinstimer i juli. Côte d’Or fik regn efter blomstringen, hvilket redede dem fra for meget tørke-stress mens Mâcon og Beaujolais måtte kæmpe lidt mere. Heldigvis kom der lidt regn igen i august og høsten forløb under perfekte betingelser.

Rød Bourgogne 2015
Lave høstudbytter og varmt vejr gav en flot modenhed, små druer med tykt skind og en tidlig høst. Kvaliteten ser ekstremt flot ud, og nogle hvisker allerede sammenligninger med den formidable 2005 årgang. Det kan stærkt anbefales at være hurtigt ude, hvis man vil sikre sig gode køb til kælderen!
Da vinene stadig ligger på fad, kan vi endnu ikke få det fulde billede, men de tidlige udtalelser er meget positive. Som Master of Wine og Bourgogne ekspert Jasper Morris udtaler efter smagning af primeur vinene på den berømte årlige Hospices de Beaune auktion: “There is clearly impressive density and concentration to these reds”

Hvid Bourgogne 2015
Den varme, tørre vækstsæson i 2015 resulterede i de mest kødfulde og overdådige hvidvine siden årgang 2009. Vinene er rene og rige med flot moden stenfrugt og bløde citrusnoter - klassisk for varme, solrige år. Som hovedregel bør de drikkes før de mere stramme og mineralske 2014’ere.

Chablis 2015
2015 så længe ud til at blive en meget lovende høst men den drøm blev for mange knust af hagl kun dage fra høsten. Årgang 2015 blev derfor kvantitativt en lille høst.
Meget hårdere blev det for vinbønderne i 2016 da mange måtte i foråret se hjælpeløst til, da den værste frost i årtier ramte området, efterfulgt af to ekstremt ødelæggende haglstorme i maj, som lagde mange marker i ruiner. Kun Grand Cru skråningerne og nogle 1. cru marker i midten af Chablis slap uskadte. Men generelt måtte mange se deres høstudbytter reduceret med op til 60-70% og mere (!).
Da haglene ramte lige før blomstringen, er også knopperne der kommer til at danne druerne året efter ramt, så høsten vil også være kraftigt reduceret i 2017.

Kvaliteten af den lille høst er til gengæld god med flot fuldmoden frugt, stor fylde og blød syre. Den store modenhed gør at vinene vil være drikkemodne relativt tidligt og kan med fordel drikkes mens den kølige årgang 2014 modner i kælderen.
Priserne vil dog uden tvivl stige både pga. den lille mængde og kvaliteten, så er man fan af Chablis, er det med at være hurtigt ude inden priserne stiger mere. Især da både årgang 2016 og 2017 også mængdemæssigt vil være små årgange. 

SPAR 65 DKK pr. fl.
DKK 139,95

pr. fl. v/12 flasker


89 - 91 point

SPAR 130 DKK pr. fl.
DKK 269,95

pr. fl. v/12 flasker


16,5 point

SPAR 130 DKK pr. fl.
DKK 269,95

pr. fl. v/12 flasker


90 - 92 point

SPAR 130 DKK pr. fl.
DKK 269,95

pr. fl. v/12 flasker


90 - 92 point

SPAR 130 DKK pr. fl.
DKK 269,95

pr. fl. v/12 flasker


SPAR 130 DKK pr. fl.
DKK 269,95

pr. fl. v/12 flasker


88 - 91 point

SPAR 170 DKK pr. fl.
DKK 369,95

pr. fl. v/12 flasker


At købe vine En Primeur, giver dig mulighed for at investere i en ikke færdigudviklet vin og ofte til en pris der er væsentligt lavere end når vinen endeligt frigives til offentligheden. En anden væsentlig grund til at købe primeur er, at mange sjældne vine hurtigt bliver uopdrivelige, og at man er nødt til at købe dem En Primeur, hvis man vil have fingre i dem. Som regel kan du købe vinene et år til 18 måneder før frigivelsen.
At købe vine En Primeur er en tillidssag - Philipson Wine har 25 års erfaring med at smage og købe En Primeurvine og en meget solid økonomi, som sikrer at kunderne levering til den aftalte tid. Vi er bl.a. Danmarks førende importør af Cru Classévine fra Bordeaux og tilbyder udover disse vine også berømte vine En Primeur fra det meste af verden.

Betingelser:
- Køb kan udelukkende foretages online
- Bestilling og betaling nu, hjemkomst når vinen frigives fra slottet
- Primeur-priserne er inkl. alle de i dag gældende afgifter og moms
- Den forventede hjemkomst er anført øverst i de respektive vines beskrivelser. Det angivne tidspunkt er en prognose for hjemkomst, ikke en endegyldig dato
- Når du bestiller en primeurvine, skal du gøre det i en separat ordre, udelukkende med primeurvine
- Vine købt en primeur/på forsalg tages ikke retur og byttes ikke
- Ved forsendelse af vine på over 500 kr. pr. fl., vil der blive pålagt en forsikringsafgift