Ingen over, ingen ved siden af! Salon er Champagnes svar på Montrachet - en af verdens største vinøse oplevelser som alle bør opleve mindst en gang i sit liv. Delamotte er søster-hus til Salon og da Salon kun produceres i de aller-ypperste årgange, lader man Champagne Delamotte gøre brug af druerne i de andre år.

Delamotte og Salon - topkvalitet på hver sit niveau

Mange andre champagnehuse misunder Delamotte. For det første ligger huset i Le-Mesnil-sur-Oger, den absolut fineste by med Grand Cru-status i hele Champagne. For det andet er Delamotte søsterhus til selveste Salon, Champagnehuset over alle. Salon udbyder kun vin i de allerypperste årgange ? alle andre år lader man  Delamotte gøre brug af druerne: 100% Chardonnay som udelukkende stammer fra de bedste af de bedste Grand Cru-parceller i Le Mesnil. Druernes oprindelse har været altbestemmende for husets stil; Delamottes Champagner er medium kraftige, med vægten på en uovertruffen elegance og sprødhed.

Salon ? en levende legende

Ingen over, ingen ved siden af! Dette er den første tanke en Champagnekender får ved navnet Salon. Dette er en af de sagnomspundne producenter i Champagne distriktet. Salon grundlagdes i 1921 af Eugène-Aimé Salon og fik i løbet af ingen tid et ry som ingen anden. Allerede i slutningen af 20?erne var det den foretrukne luksuschampagne på det legendariske Maxim?s i Paris. Siden da har huset ikke set tilbage, fokus har været fuldstændig koncentreret på at opretholde og endda forbedre et legendarisk ry.

Grand Cru marker i Le Mesnil

Hemmeligheden bag dette ry er simpelt: der anvendes kun Chardonnaydruer, disse kommer kun fra Grand Cru-marker i Le Mesnil-sur-Oger, vinstokkene er over 40 år gamle, vinen laves kun i store champagneår og der er ofte kontakt mellem most og gær i 10 år!! Dette skaber en af verdens største vinøse oplevelser som alle bør opleve mindst en gang i sit liv.

Kun få flasker og tårnhøj kvalitet skaber samlerobjekt

Salon produceres kun i de store Champagneår, og da kun i forsvinden små mængder. Så der er rift om de dyre dråber, som er samlerobjekter og handles til skyhøje priser. Salon får altid topplacering i blindsmagninger og er for mange kendere Champagne nr.1.

Delamotte begejstrer anmeldere

Delamotte begejstrer ofte anmeldere ved sit nære slægtskab med Salon:
•?A particularly good value? citat Robert Parker, som placerer Delamotte i kategorien ?the best producers of Nonvintage Brut?.
•?Den minder mig om den vidunderlige ro i kroppen som man kan få af Salon...Delamotte er så klokkeklar, hele præcisionen og overskuddet...En kanon champagne til prisen og har potentiale til at løfte et helt selskab" citat Poul Pilgaard Johnsen i Madmagasinet Spis Med.

Salon-Delamotte

Vine fra Salon-Delamotte


KUN
DKK 24,95

pr. stk


90 point

SPAR 125 DKK pr. fl.
DKK 199,95

pr. fl. v/12 flasker


93 point

KUN
DKK 399,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 449,95

pr. fl. v/12 flasker


92 point

KUN
DKK 469,95

pr. fl. v/12 flasker


92 point

KUN
DKK 599,95

pr. fl. v/6 flasker


KUN
DKK 2.499,95

pr. fl. v/6 flasker


97 point

KUN
DKK 2.999,95

pr. stk. v/6 stk.


100 point

KUN
DKK 2.999,95

pr. stk. v/6 stk.


19 point

KUN
DKK 3.499,95

pr. stk. v/6 stk.