Domaine Jacquesson - en juvel i Rully i Bourgogne 
Rully området ligger i det sydlige Bourgogne, ca. en halv time fra Beaune. Indtil 1. verdenskrig var Rully et kendt og værdsat vinområde i Frankrig, men 1. verdenskrig fik katastrofale følger for den lokale vinproduktion, i det mange vinbønder ikke vendte hjem fra krigen. 

Henri Jacquesson grundlagde domainet i 1946 med udgangspunkt i nogle ikke beplantede marker, som han havde arvet. Efterhånden som han får plantet vinstokke og lavet sine første flasker, financierer han købet af yderligere vinmarker og ganske langsomt opbygger han et lille Domaine. Man skal tænke på at Rully dengang ikke var kendt som i dag, og det var ikke så let at sælge, så man kan roligt sige at Henri var pioner og en af grundlæggerne af området nuværende berømmelse. 

Sønnen Paul Jacquesson overtog domainet i 1972 og fortsatte Henris stræben efter den bedst mulige kvalitet og med at opkøbe flere godt beliggende parceller, når muligheden tilbød sig. I 2006 overlod Paul den daglige drift og winemaking til datteren Marie Jacquesson. 

Domainet råder i dag over 13 ha fortrinsvis i Rully, men Marie har også små besiddelser i nabokommunerne Bouzeron og Mercurey. 60% af produktionen er hvidvin, og resten rødvin. Man går meget omhyggeligt til værks, alle druer håndhøstes, vinmarkerne dyrkes efter de biodynamiske principper, som Marie mener giver mening på hendes Domaine. Vinifikationen foregår i øvrigt efter de bedste traditioner i Bourgogne, alle vine lagrer 12 mdr. på franske egetræsfade, hvoraf 25% er nye fade. 

Marie Jacquesson har tilført domainets vine en uhørt friskhed, og energi, og hun er meget kendt og vinene meget eftertragtede i den franske restaurationsbranche, så der eksporteres kun få flasker. Hun er mest kendt for sine hvide Rully, som er nogle af de få hvidvine, der kan matche de mere berømte hvidvine i Côte de Beaune. 

Vine fra PAUL & MARIE JACQUESON


KUN
DKK 149,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 149,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 169,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 169,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 199,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 199,95

pr. fl. v/12 flasker