Lille, familiedrevet Domaine beliggende i Gevrey-Chambertin by, men man ejer en lille perlerække af berømte vinmarker spredt i Côte d'Or, heriblandt 1. Cru marken Les Lavaux, Les Crais og La Justice i Gevrey-Chambertin, samt marker i Chambolle-Musigny, Fixin og Bourgogne rouge (marker grænsende op til Gevrey-Chambertin og Chambolle-Musigny).

Domaine Gérard Séguin er et lille, familiedrevet Domaine beliggende i Gevrey-Chambertin by. Vingården kan føre sin historie tilbage til 1850, hvor Alexis Séguin købte sine første vinmarker. Efter vinlusens katastrofale hærgen fra 1870 og frem, var Alexis Séguin en af de første til af pode sine Pinot Noir vinstokke på amerikanske vinstokrødder (de er resistente over for vinlusen-phyloxera). I 1950 begynder familien at opkøbe vinmarker, og i 1960 bygges vinkælderen. Den nuværende ejer Gérard Séguin, overtager Domainet i 1977 og driver det i dag med sin søn Jérôme, der er uddannet ønolog fra universitetet.

Ejer af flere berømte marker
Familien ejer i dag en lille perlerække af berømte vinmarker, heriblandt 1. Cru marken Les Lavaux, Les Crais og La Justice i Gevrey-Chambertin, samt marker i Chambolle-Musigny, Fixin og Bourgogne rouge (marker grænsende op til Gevrey-Chambertin og Chambolle-Musigny). I alt ejer man i dag 6 ha.

Naturlig winemaking
Domainet praktiserer "lutte raisonnée" dvs. at man ikke bruger kunstigt fremstillede kemikalier og tilsætningstoffer, men så vidt muligt økologiske produkter. Alle druer håndhøstes og sorteres og vinfikationen er traditionel, vinene lagrer i egetræsfade (20 til 50% nye alt efter vinen, fadende kommer fra berømte skove  som Allier, Limousin, Nièvre et Tronçais). 

Gode ratings i franske vinguides
Domaine Gérard Séguin har fået flere flotte omtaler i Revue des Vins de France, i Guide Hachette har man fået "Coup de Coeur" (Best Buy) flere gange og omtales som et at de få familiedrevne Domainer, hvor man prismæssigt har bevaret benene på jorden.

Vine fra Gérard Séguin


KUN
DKK 299,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 299,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 299,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 299,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 299,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 349,95

pr. fl. v/12 flasker


KUN
DKK 599,95

pr. fl. v/6 flasker