Antiyal er grundlagt af den verdensberømte chilenske winemaker Alvaro Espinoza i 1996. På Mapuche, det oprindelige indianske sprog, betyder Antiyal "søn af solen" og navnet er en hyldest til området. Alle vinmarker og hele produktionen er økologisk og biodynamisk, for at få det maksimale ud af det lokale terroir (jordbundsforhold). Vingården er familiedrevet og virkeliggørelsen af Alvaros livsdrøm, muliggjort ved hans mangeårige arbejde for nogle af Sydamerkas berømteste og største producenter.

Antiyal - tilbage til rødderne med naturlig vindyrkning og biodynamik

Antiyal er grundlagt af den verdensberømte chilenske winemaker Alvaro Espinoza i 1996. På Mapuche, det oprindelige indianske sprog, betyder Antiyal "søn af solen" og navnet er en hyldest til området. Alle vinmarker og hele produktionen er økologisk og biodynamisk, for at få det maksimale ud af det lokale terroir (jordbundsforhold). Vingården er familiedrevet, hans kone Marina er f.eks. eksportdirektør, og produktionen beskeden, til gengæld er kvaliteten tårnhøj. Vingården er virkeliggørelsen af Alvaros livsdrøm, muliggjort ved hans mangeårige arbejde for nogle af Sydamerkas berømteste og største producenter.   

Alvaro Espinoza - en lysende stjerne winemaker

Alvaro er pioner og har haft banebrydende betydning for økologisk og biodynamisk vinproduktion i Chile. I en tid hvor fokus i Chile mest var på volumen, så han tidligt mulighederne for at lave verdensklassevine ved at respektere naturen med biodynamisk produktion. Vingården startede Alvaro som en sand garageproducent med ganske få fade vin, men den er i dag respekteret som en af Chiles bedste. Alvaro har studeret ønologi i Bordeaux og arbejdet på Château Margaux. Alvaro har været, og er stadig konsulent for nogle af Chiles og Argentinas største og mest berømte vingårde, bl.a. også den delvis dansk ejede vingård Alpamanta i Mendoza i Argentina. Alvaro er anerkendt af både Parker og Wine Spectator som Sydamerikas mest betydningsfulde ønolog inden for biodynamisk vinproduktion.

Carmenère genopdages og ros fra Parker og Wine Spectator

Alvaro Espinoza har også været en af ønologerne, der genopdagede Carmenère druen i Chile - i mange år blev den antaget for at være Merlot, og i dag laver man i Chile ekstraordinære vine på netop Carmenère, som mange mener bør være Chiles nationaldrue, ligesom Malbec er blevet det i Argentina. Netop Alvaros arbejder med denne drue har skaffet ham mange roser fra Robert Parker og Wine Spectator.

Neil Martin er begejstret: Wines of character and personality

Neil Martin skrev I 2012 I Parker?s Wine Advocate: "Although I met dozens of winemakers during my time in Chile, meeting with Alvaro Espinoza is the one that sticks in my mind. Having entered many large-scale wineries producing decent, if sometimes predictable wines, Antiyal came as an antidote with its bijou size, biodynamic practices, the alpacas standing guard at the winery and the charismatic winemaker himself. Alvaro actually studied with Telmo Rodriguez and has lived in Bordeaux. His vines cover just 8 hectares, which includes the original single hectare homestead, although he has purchased conjoining land where he has planted some Grenache. I found his wines to be full of character and personality, wines that demonstrated flair and originality that Chile is beginning to show more and more."
Antiyal

Vine fra Antiyal


90 point

KUN
DKK 279,95

pr. fl. v/12 flasker


92 point

KUN
DKK 279,95

pr. fl. v/12 flasker