ONLINE OUTLET FOR VINELSKERE...

2005 Lamothe-Cissac Vieilles Vignes Slotstrækasse m/6 fl

 • Varenummer:

  420642
 • Årgang:

  2005
 • Type:

  Gaveløsninger
 • Producent:

  CHATEAU LAMOTHE-CISSAC
 • Land

  Frankrig
 • Druesorter:

  73% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot, 5% Petit Verdot, 2% Cabernet Franc
 • Fadlagring:

  15 mdr, 100% nye fade
 • Anbefales til:

  kraftigt smagende oksekød, kraftigt fjerkræ, lam, modne oste.
 • Drikkemoden:

  2008-2025
 • Gastro

  5
 • Wine Enthusiast

  91
 • Mad og Bolig

  5
 • Spis Bedre

  Anbefalet "god og vellavet"
 • Izak Litwar

  92

999,95 pr. kasse

Château Lamothe-Cissac
Gennem snart 25 år har vi samarbejdet med ejeren Vincent Fabre, som laver 4 slotsvine i Haut-Médoc: flagskibet Château Lamothe-Cissac, Château La Tonnelle, Château le Chêne og Château Fonsèche. Vincent står i spidsen for Domaines Fabre og styrer alt fra mark til importør, hvilket er udsædvanligt i dette berømte område. Vincents fader købte slottet i 1964, og siden har familien arbejder utrætteligt på at få marker og slot i topform. Samtidig er Vincent en engageret "vinpolitiker" som har siddet i bestyrelsen for sammenslutningen af Haut-Médoc producenter og har deltaget i udformningen af den nye lovgivning omkring Cru Bourgeois klassifikationen. Vincent er også ledende medlem af den kendte vinridderordenen La Confrérerie du Bontemps du Médoc. I sin sparsomme fritid er Vincent en passioneret maratonløber og formand for det berømte Marathon du Médoc.

Haut-Médoc
Château Lamothe-Cissac Haut-Médoc er en lille perle af et slot i hjertet af Cissac, blot et stenkast fra 1. Cru slottet Château Lafite- Rothschild. Ejendommen ligger i kommunen Cissac, hvor man excellerer i at lave komplekse, velstrukturerede vine som ofte kan være svære at skelne fra vine fra Pauillac og Saint-Estèphe. Vincent Fabre har gennem flere år investeret både meget tid og mange penge på at få slottet helt i top i Cissac. Lamothe-Cissac anbefales år efter år af anerkendte tidsskrifter og vinguider som Wine Enthusiast, Decanter, Le Guide Hachette des Vins og La Revue du Vins de France. Herhjemme har vinene begejstret de danske vinanmelder især det sidste år med en sand medaljeregn til følge.

Grænser op til Pauillac og Saint-Estèphe
En del af slottets marker grænser op mod Pauillac, mens andre grænser op mod Saint-Estèphe. Jorden er ler og kalkholdig med et dybt, underliggende lerholdigt gruslag.

Bordeaux Efter mange års bejlen har vi overtaget distributionen af Vincent Fabres mønsterslot, Château Lamothe-Cissac. Ejendommen ligger i kommunen Cissac, hvor man excellerer i at lave komplekse, velstrukturerede vine som ofte kan være svære at skelne fra vine fra Pauillac og Saint-Estèphe. Slottet baserer sin vin på Cabernet Sauvignon tilsat en lille mængde Merlot og Petit Verdot. Vieilles Vignes er slottets sjældne prestige-cuvée. Vinen laves kun i gode årgange og udelukkende på druer fra ejendommens ældste vinstokke. Virkningen er ikke til at tage fejl af: vinens farve er imponerende mørk, og duften er tætpakket med frugtige nuancer af brombær, solbær og vanille. Smagen åbenbarer en fedme og rigdom, som normalt er forbeholdt Cru Classé-vine - gid al Bordeaux var lige så vellykket!

 • 92 pts af Izak Litwar d. 11.02.12: "2005 tasted for me better than 2009 with more concentration and more ripeness of fruit and tannins. Softer than 2006 but equally impressive."
 • 5 Stjerner og Godt Køb i Mad & Bolig d. 17.03.2011: "Harmonisk, nærmest cremet i stilen med helt klassisk aroma og smag af solbær, cedertræ, tobak, sort engelsk lakrids og kaffe. Der er også en fin tone af grafit hen over vinglasset, når man nyder denne Haut-Médoc. Et godt køb."
 • Anbefalet i Børsen Weekend d. 17.12.10: "Den har en skøn, intens næse med kant, en smule grus, kirsebær og lidt syrlig lakrids. I munden er den fyldig og lækker, med faste tanniner, en passende sødme og en frisk syre, som renser munden godt og gør vinen velegnet til kraftige retter."
 • 5 stjerner i Gastro december 2010: "Et besøg hos Vincent Fabre indeholder hjertevarme, gæstfrihed, bramfrie bemærkninger om kombatanterne og ikke mindst moderne Médoc og det besærkergangsprægede en primeurmarked. Men manden kan også lave vin, og priserne er jo nærmest gammeldags efter nutidens standarder. Philipson har muligvis ryddet et restlager, siden man er i stand til en slags genudsendelse af 2005-årgangen, som indtil sidste år var tiernes bedste. Vi ved selvfølgelig ikke helt endnu, om 09'erne vinder i det lange løb, men Vincent Fabre har i hvert fald skåret en Haut-Médoc, jeg ikke har smagt ret meget bedre de seneste år. Han holder nemlig fast i sin stil, undgår alt for udjævnende teknikker og får fremelsket grafit, tobak, tør jord, solbærstilk, blåbær og mint - det lyder jo nærmest som en beskrivelse af Mouton Rothschild, meeeen... Den er saftig, fyldig, med moden tanin og masser af slibestøv i eftersmagen. Rolland har IKKE været indover!"
 • 91 pts Wine Enthusiast Juni 2010: "In contrast to the Château wine, this reserve from Château Lamothe-Cissac is for aging. It is still firmly tannic, solid and dark with big ripe fruit and spice from the wood. It holds together weel, very balanced. Give it 5 years "
 • Ros på www.vinhulen.dk d. 5/1-07; "Violet. Næsen har skovens bund af visne blade, mokka, solbær, træ, røg og ristet præg samt en fin slikagtig sødme og en fest af nuancer. Det vælter op af glasset. Vinen er silkeblød og fyldig med let sødmefuld indgang efterfuldt af modne solbær og et fantastisk eksempel på cedertræ af blyantnuancen. Saftig som bare pokker og en ren symfoni af velsmag og struktur. Frugten er intensiv og råstærk og særdeles moden. Der er ingen grønne nuancer her. Her er en vin til kælderen, og har du ingen kælder, så drik den bare. Den er aldeles herlig. Tanninerne ligger og lurer, men de er svøbt i fylde og velsmag fra frugten, så de kun er et kært supplement. Flot, flot vin fra superårgang!"
 • Årlig produktion: 1.650 ks
 • Vinstokkenes alder: Op til 70 år
 • Vinmarkens areal: 33 ha.

2005 Lamothe-Cissac Vieilles Vignes Slotstrækasse m/6 fl

Anmeld vin

Venligst vælg en anmeldelse neden for at anmelde vinen eller for at opdatere en tidligere anmeldelse

Luk