De Chanceny Crémant de Loire Brut Alliance Loire

DKK 89,95
pr. fl. v/12 flasker 119,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 16091500
Type: Mousserende
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i:
Producent:
Land:
Område: Loire
Druesorter: 65% Chenin Blanc, 20% Chardonnay, 15% Cabernet Franc
Anbefalet til: skaldyr, brunch, buffet, alle festlige lejligheder. En oplagt aperitif

Beskrivelse

'Méthode traditionelle' som i Champagne

Druerne kommer fra i gennemsnit 30 år gamle vinstokke fra udvalgte vinmarker med ler- kalkstens- tuf- og skifferjord syd for Saumur området. Druerne håndhøstes, presses blidt og gæres ved kølige temperaturer for at bevare druernes naturlige aromaer. Herefter udvikles boblerne ved hjælp af den traditionelle "champagne metode" med endnu en gæring på flasker, som lagres horisontalt i kooperativets imponerende kælder, der er hugget direkte ind i en kølige og fugtige tuf kalkstensklippe. Her ligger flaskerne i minimum 18 måneder inden degorgering. Lagringen i den kølige kælder giver vinen ekstra lag af friskhed og finesse.

De Chanceny Crémant de Loire Brut Alliance Loire

To klassiske Loire druer; Chenin Blanc og Cabernet Franc samt Chardonnay indgår i blendet. Krystalklar svagt gul farve. Fine, vedvarende bobler og en kompleks bouquet af hvide forårsblomster, pære og fersken. I munden har vinen en delikat, livlig mousse, rund fylde og god struktur. Tør med frisk men subtil velbalanceret syre og rene frugtnoter. En yderst elegant og finesserig crémant der kombinerer Chenin Blanc druens friskhed og Chardonnay druens frugt med strukturen fra Cabernet Franc.

Anmeldelser

  • Druesorter: 65% Chenin Blanc, 20% Chardonnay, 15% Cabernet Franc
  • Anbefales til: skaldyr, brunch, buffet, alle festlige lejligheder. En oplagt aperitif

Producent beskrivelse

Alliance Loire - et fællesskab af dygtige vinbønder

Alliance Loire er en gruppe af vinbønder, der i 2002 besluttede at samle deres ressourcer for at kunne udvikle et komplet sortiment af autentiske, velbalancerede vine fra alle områder langs Loire-floden fra Muscadet til Vouvray. Det er et moderne kooperativ hvis filosofi er 'ingen god vin uden respekt for naturen og for vinbonden'.

Crémant de Loire - super bobler til prisen

Appellationen Crémant de Loire blev oprettet i 1975 og omfatter mousserende vine fra Loire dalens Anjou-Saumur og Touraine områder. De fleste af Loire dalens brede palet af druesorter kan anvendes til at fremstille Crémant, med undtagelse af Sauvignon Blanc som ellers giver fantastiske hvidvine men som ikke fungerer i mousserende vine. Chenin Blanc udgør oftest den dominerende drue i blendet. Kvalitetsniveauet er generelt højt og et stadig stigende niveau af kompleksitet og yderst rimelige priser gør, at vinenes popularitet stiger og stiger.