2017 Domaine l'Eouvière Rosé IGP Var Øko Estandon Vignerons

DKK 59,95
pr. fl. v/12 flasker 79,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 43231217
Type: Rosévin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Rhone
Druesorter: Merlot, Grenache, Syrah
Anbefalet til: Alle lette retter hele året rundt, lette grillretter, fisk og skaldyr og som aperitif.

Beskrivelse

L'Eouvière - Familieejet domaine med fokus på økologi og terroir

Domaine de L'Eouvière har været i samme families hænder igennem 3 generationer og ledes i dag af Patrick Tochou. Det lille domaine på blot 20ha ligger i den lille landsby La Celle tæt på Brignoles i sydfranske Provence. Patrick repræsenterer den "nye skole" af vinbønder i Provence og passer og plejer omhyggeligt sine vinmarker, der alle dyrkes uden pesticider med stor respekt for naturen. Fra og med 2010 årgangen er vinen officielt certificeret økologisk. Før i tiden indgik familiens druer i L'Estandons andre vine men Patrick opnår i dag så høj kvalitet i sine marker, at vinen nu sælges under domainets eget navn. Patrick høster desuden sine druer om natten, så de kan nå til kooperativet L'Estandon under de mest kølige forhold og derved bevarer mest muligt af deres friskhed, aroma og smukke farve.

Provence rosé - sydfransk livsstil på flaske

I århundreder har det kystnære Provence område haft tradition for at producerer elegante rosévine, der er det ideelle match til den sydfranske livstil ved det azurblå hav. Her gennemsyres kulturen af passionen for frisk, elegant, tør og svagt lyserød rosévin. Den perfekte vin til dage i solen, til frokosten, til de lune sommeraftener og med alverdens lette retter - ikke mindst til frisk fisk og skaldyr. Klimaet er maritimt og jorden fattig og veldrænet bestående af sand, kalk, skiffer, granit og vulkansk materiale. Solen skinner op til 3000 timer om året og vinmarkerne køles ned både af Mistralvinden, men også af kølige vinde fra det nærliggende Middelhav. Et unikt terroir der gør Provence til verdensmester i rosé vine.

Domaine de l'Eouvière Rosé Øko

En lækker og typisk sydfransk rosé med sart pastel rosa farve. Delikat duft af jordbær og fersken. Super charmerende blød og frisk vin med masser af elegant frugt.

Anmeldelser

  • Syrah (25%). I næsen fås delikat duft af jordbær og fersken, og den friske frugtrigdom gør den til en perfekt match til seafood."
  • Druesorter: Merlot, Grenache, Syrah
  • Anbefales til: Alle lette retter hele året rundt, lette grillretter, fisk og skaldyr og som aperitif.

Producent beskrivelse

L'Estandon - mønsterkooperativ i Provence

L'Estandon er et af Frankrigs største og mest moderne kooperativer. Med 129 medlemmer, heraf 21 mindre kooperativer er L'Estandon den ledende producent af Rosévin i Provence. Der er i de sidste par år produceret mere rosévin i Frankrig end hvidvin og interessen for rosévine er stærkt voksende i hele verden. Med L'Estandons medlemmers enorme markbesiddelser, råder kooperativet over en guldgrube af muligheder for at producere kvalitetsrosé.

Fokus på terroir og kvalitet

Selvom der laves rigtig mange flasker har man ikke tabt fokus på kvalitet og terroir. L'Estandon råder over mange forskellige terroirs (jordbund) på deres mange marker, og alle disse marker er blevet kortlagt og undersøgt, således man er sikker på at dyrke de rette druer på de rette terroirs og få et optimalt produkt. Alle medlemmer af kooperativet har desuden underskrevet et regelsæt for kvalitet.