2016 Wiener Grüner Veltliner Øko Weingut Wieninger

DKK 99,95
pr. fl. v/12 flasker 134,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 72391116
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Østrig
Druesorter: 100% Grüner Veltliner
Anbefalet til: Aperitif, fisk, kylling, risotto, buffet, salater.
Drikkemoden: Ved frigivelse og op til fire år fra høståret

Beskrivelse

Wieninger Grüner Veltliner Økologisk

Grüner Veltliner, i daglig tale blot kalder "Grüner", er blevet Østrigs hvide nationaldrue. Druen har været dyrket i Østrig siden romertiden og er i dag utrolig populær. Den trives især på magre, sandede, grusede og stenede jordtyper. Wieningers Grüner er en frisk og livlig vin med en appetitvækkende citrusaroma og noter af friskkværnet hvid peber. En lettilgængelig vin med masser af anvendelsesmuligheder, her lavet udelukkende på druer fra økologisk dyrkede vinmarker.

Anmeldelser

  • Druesorter: 100% Grüner Veltliner
  • Vinstokkenes gennemsnitsalder: 10-20 år
  • Drikkeklar: Ved frigivelse og op til fire år fra høståret
  • Anbefales til: Aperitif, fisk, kylling, risotto, buffet, salater.

Producent beskrivelse

Fritz Wieninger dyrker vin i Wien

Den international anerkendte vinmager Fritz Wieninger er pioneren bag genfødslen af kvalitetsvinsdyrkning i vinområdet omkring Wien. I 1980'erne overtog han forældrenes "Heurigen" dvs. et traditionelt gæstgiveri med vinproduktion. Fritz har konverteret ejendommen til en kvalitetsproduktion med vindyrkning efter biodynamiske retningslinjer, og hans vine er ubestridt Wien-distriktets bedste.

Fantastiske enkeltmarker

Weingut Wieninger råder over 45 ha på både højre og venstre side af Donau, herunder de to fantastiske enkeltmarker Bisamberg, med hovedsagelig sandet og stenet jord, samt på Nussberg, som er kendt for dets kalkrige jord. Markerne er overvejende beplantet med de grønne druesorter Grüner Veltliner, Riesling og Chardonnay samt de blå Pinot Noir og Zweigelt.