2016 Sancerre La Chatellenie, Joseph Mellot

DKK 139,95
pr. fl. v/12 flasker 169,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 22691116
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Loire
Druesorter: 100% Sauvignon Blanc
Anbefalet til: Aperitif, fisk og skaldyr, frisk gedeost.
Drikkemoden: Ved frigivelsen og op til 5 år fra høståret

Beskrivelse

Loire-vin siden 1500-tallet

Familien Mellot har været involveret i Loire-dalens vine siden 1500- tallet, og har blandt andet stået for Ludvig d. 14's vinkælder. Joseph Mellot er stadigvæk bannerførere indenfor fremstillingen af kvalitetsvine. I dag er det Catherine Mellot, som varetager driften af vingården og dens 100 hektar vinmarker, heraf 50 hektar sublimt beliggende marker i Sancerre og Pouilly- Fumé.

Terroir, koncentration og rigdom

Catherine Mellot fokuserer på at husets vine skal afspejle deres terroir, altså hvilke omgivelser og jordbundsforhold de er dyrket i. Hver parcel i vinmarkerne plejes, høstes og vinificeres helt individuelt, så det enkelte jordlods egenskaber bevares bedst muligt med fokus på mineraliteten og brugen af fad er minimeret mest muligt af samme grund. Desuden høstes druerne så sent som muligt, hvormed de opnår en bemærkelsesværdig koncentration og rigdom.

Sancerre La Chatellenie

Joseph Mellot er den største jordbesidder i den del af Sancerre, hvor jordbunden er rig på flint, og hvor vinene opnår den største mineralske kompleksitet. La Chatellenie viser den mest elegante, blomstrede side af Sancerre. Duften byder på noter af hyldeblomst og modne stikkelsbær. Smagen er frisk og intens med fine noter af lime, stikkelsbær og mineralske facetter.

Anmeldelser

  • Druesorter: 100% Sauvignon Blanc
  • Vinstokkenes gennemsnitsalder: 25 år
  • Jordbund: Ler- og limstensjord, rig på flint
  • Drikkemoden: Ved frigivelsen og op til 5 år fra høståret
  • Anbefales til: Aperitif, fisk og skaldyr, frisk gedeost.