2016 Saint-Tropez Note Bleue Rosé Côtes de Provence

DKK 79,95
pr. fl. v/12 flasker 109,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (2)

Den korte avis
Politiken

Vin-Info

Varenummer: 44121216
Type: Rosévin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Provence
Druesorter: Cinsault 80%, Grenache 20%.
Anbefalet til: Alle sommerretter, salater, pasta med fisk-og skaldyr, lette grillretter, aperitif.
Drikkemoden: Ved frigivelsen og ca. 2 år frem fra høståret

Beskrivelse

Maîtres Vignerons de Saint-Tropez

Les Maîtres Vignerons de la Presqu'île de Saint-Tropez er en sammenslutning af 9 Domainer, grundlagt i 1964, som er belliggende på den berømte St.-Tropez halvø, hvor alverdens jet-setterer ynder at holde ferie. Klimaet er maritimt og undergrunden bestående af sand, kalk, skiffer, granit og vulkansk matieriale er perfekt til at lave nogle af de allerbedste Provence vine. Her skinner solen op til 3000 timer omåret! Vinmarkerne køles ned både af Mistralvinen, men også af kølige vinde fra det nærliggende Middelhav og nogle vinmarker ligger direkte ud til havet.

Himmelske rosévine

Man laver både hvidvine, rødvine og rosévine og det er især sidstnævnte der har gjort Côtes de Provence vinene verdenskendte for deres flotte laksefarvede vin, en tør og sprød smag som passer perfekt til middelhavets klima og gastronomi. De mest anvendte druer til rosévinene er Grenache, Cinsault, Syrah, Carignan og Mourvèdre.

Château de Pampelonne

Dette slot er det mest kendte blandt Les Maîtres Vignerons de Saint- Tropez' domainer og mange feriegæster vil kunne nikke genkendende til flasken. Slottet er fra begyndelsen af det 18. århundrede og er et af områdets smukkeste, beliggende ved de berømte strande ved Pampelonne i kommunen Ramatuelle. Man startede med at plante 2 ha. i 1920, hvilket i dag er blevet til 50 ha. Alle druer håndhøstes naturligvis og man stræber efter perfektion på alle planer i vinfremstillingen.

Note Bleue Rosé de Provence

Denne superlækre rosé laves fortrinsvis på druer fra de unge vinstokke på Maîtres Vignerons de Saint-Tropez' 9 domainer. Det giver en let tilgængelig vin lavet på 80% Cinsault og 20% Grenache med en flot laksefarve, en fin bouquet af små, røde bær, en frisk, sprød og let smag som slutter tørt og læskende.""

Anmeldelser

  • 5 Tjektegn - Politikken 03.06.2017: ." Diskret rosé - kølige og lyse bær. Slank, syrerig, frisk og fint ren smag. Mere tør og rank end de fleste rosévine, og det klæder den faktisk. Prøv til en let pastaret med fløde og tomat."
  • 5 Stjerner - DenKorteAvis/ Erik Mortensen 07.06.2017 : " Les Maîtres Vignerons er en sammenslutning af 9 domæner, som alle ligger på den berømte jetset halvø, hvor bl. a. skuespillerinden Brigit Bardot residerer. Note Bleue er lavet af 80% Cinsault og 20% Grenache druer fra helt unge vinstokke på de forskellige vingårdes marker. Smagen er tør og læskende og farven sart lakserød."
  • Druesorter: Cinsault 80%, Grenache 20%.
  • Drikkemoden: Ved frigivelsen og ca. 2 år frem fra høståret
  • Anbefales til: Alle sommerretter, salater, pasta med fisk-og skaldyr, lette grillretter, aperitif.