2016 Rosa del Rosa Proprietà Sperino (fra Isole e Olena)

DKK 119,95
pr. fl. v/12 flasker 144,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 62041216
Type: Rosévin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Piemonte
Druesorter: 85% Nebbiolo, 10% Vespolina og 5% Croatina
Anbefalet til: Okse- og lammekød, fugle- og dyrevildt.
Drikkemoden: Nu og 2 år frem

Beskrivelse

Sperino - det tabte Piemonte genopstår

Proprietá Sperino ligger i den lille by Lessona for foden af bjergene i den nordlige del af Piemonte. Selv om man endnu ikke er så internationalt kendt har man en lang vinøs tradition, der dog har været i overhængende fare for at gå i glemmebogen. I slutningen af 1800 tallet var der plantet 40.000 hektar i området, men industrialisering og urbanisering og presset fra de nærtliggende byer Milano og Torino gjorde til, at mange forlod deres jorde og området henstod i forfald i vinøs henseende. Ejendommen Proprietá Sperino blev dog stående og holdt i mange år og var tidligt en ledestjerne, men til sidst måtte man også her indse at det krævede ildsjæle og de rette arvinger der havde vin i blodet at holde dampen oppe.<br></br>

Berømt winemaker løfter arven

Paolo De Marchi, der siden 1976 har skabt sig et navn som en af Toscanas bedste winemakerer på nu berømte Isole e Olena var arving til Proprietá Sperino. Paulo kunne straks se potentialet og havde en drøm om at føre huset tilbage til fordums storhed. Der var dog ikke nogen nem opgave. Markerne der i forgangne tider møjsommeligt var blevet anlagt som skråninger på bjergsiderne stod hen i forfald, og mindre passionerede mennesker havde nok næppe have villet binde an med en sådan gigantisk opgave.

Luca De Marchi - næste generation tager fat

Mens Paulo allerede havde genskabt en vingård i Toscana fra næsten ingenting, så var det helt nyt for sønnen Luca, der dog hurtigt to handsken op og i dag er vingårdens daglige leder. Siden 1999 har de sammen genplantet fortrinsvis Nebbiolo, men også Vespaiola, Croatina og Cabernet Franc og istandsat vinmarker og bygninger, så ejendommen i dag er det nordlige Piemontes førende. Første årgang var 2004 og bliver bedre og bedre år for år.

Proprietá Sperino Rosa del Rosa

Rosa del Rosa er en unik rosévin lavet hovedsagligt på Nebbiolo fra marker ca. 350 m over havets overflade.. Druerne håndhøstes og lagrer 4 mdr. sur lie efter at være blevet pressede. Bouqueten er floral og elegant frugtrig, smagen fyldt med finesse og meget sprød og kan minde om de bedste rosévine fra Provence, men med et Piemontesisk touch i form af struktur og syre.

Anmeldelser

  • Druesorter: 85% Nebbiolo, 10% Vespolina og 5% Croatina
  • Drikkeklar: Nu og 2 år frem
  • Lagring: Ståltank
  • Anbefales til: Okse- og lammekød, fugle- og dyrevildt.