Tilbud

2016 Ros´Aura Irpinia Rosato Feudi di San Gregorio

SPAR 40 DKK pr. fl.
DKK 79,95
pr. fl. v/12 flasker 119,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 65341216
Type: Rosévin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Campania
Druesorter: 100% Aglianico
Anbefalet til: Lette pastaretter, lettere grillretter, sommerkøkkenet aperitif.
Drikkemoden: Ved frigivelse og et par år fra frem.

Beskrivelse

Campania-regionens store potentiale

Campania-regionen besidder nogle af Italiens mest optimale dyrkningsbetingelser for vin. Jordbunden er overvejende enten af vulkansk oprindelse eller meget kalkholdig, terrænet er meget kuperet og giver mulighed for dyrkning i både høj- og lavland samt på skråninger med optimal eksponering til såvel sol som kølende middelhavsvinde. Desværre var Campaniens vinindustri så forfalden, at man knap nok regnede regionen for et vinområde indtil 1980'erne.

Feudi di San Gregorio i Irpinia

Feudi di San Gregorio blev grundlagt i 1986 af to familier, som tilsammen investerede et astronomisk beløb i en topmoderne vingård og nogle perfektionistisk anlagte marker, beplantet med nøje udvalgte kloner af lokale druesorter. Markerne blev placeret i de bedste mikroklimaer i Irpinia-området, som i dag regnes for den bedste del af Campania. Vingården blev opkaldt efter Pave Gregorius I, da vinene fra Campania nød stor anseelse under hans pavedømme (590-604).

Topanmeldte vine på lokale druesorter

Feudi di San Gregorios marker er overvejende beplantet med de lokale druer såsom de blå Aglianico, Piedirosso og Sirica samt de grønne Greco, Fiano, Falanghina og Coda di Volpe. Alle er unikke druesorter, som besidder et kolossalt kvalitetspotentiale - et potentiale, som Feudi di San Gregorio mere end nogen andre har forstået at forløse. Italiens førende vinguru, Luca Maroni, regner vingården for Italiens bedste og har ved flere lejligheder tildelt deres vine de maksimale 99 point. Vingården har også fået de eftertragtede 3 glas i Gambero Rosso ikke færre end 21 gange, hvilket gør Feudi til en 2-stjernet Gambero Rosso producent og dem er der ikke ret mange af!

Aglianico-druen

Aglianico-druen stammer oprindeligt fra Grækenland men er i dag mere udbredt på Campanias vulkanske jorder, hvor den leverer most til kraftfulde og intenst bærduftende vine. Ingen vingård har gjort så meget for Aglianico-druen som Feudi di San Gregorio, som hvert år sætter nye standarder for Aglianico-druens formåen.

Ros'aura Rosato dei Feudo di San Gregorio

Denne lækre rosévin lagres 4 måneder på ståltank for at bevare friskheden og byder på en frugtrig bærbouquet med antydning af jordbær, hindbær og kirsebær, smagen er sprød med masser af frugt, slutter fint trøt og elegant.

Anmeldelser

  • Druesorter: 100% Aglianico
  • Drikkeklar: Ved frigivelse og et par år fra frem.
  • Anbefales til: Lette pastaretter, lettere grillretter, sommerkøkkenet aperitif.