2016 Montipagano Montepulciano d'Abruzzo Øko Umani Ronchi

DKK 59,95
pr. fl. v/12 flasker 79,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (1)

Flaskehalsen.nu

Vin-Info

Varenummer: 59381316
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Abruzzo
Druesorter: 100% Montepulciano
Anbefalet til: Fjerkræ, kalve- og oksekød.
Drikkemoden: Ved frigivelse og op til 4 år fra høståret.

Beskrivelse

Umani Ronchi

Umani Ronchi har base i Italiens Marche-provins. Huset ejer 110 hektar vinmarker i Verdicchio Classico-appellationen, 60 hektar i Rosso Conero og 30 hektar i naboprovinsen Abruzzo. Der satses benhårdt på kvalitet, hvilket vil sige, at der høstes begrænsede udbytter, markerne er velplejede og vinstokkene er af en vis alder. Satsningen på kvalitet har blandt andet resulteret i, at Riserva-vine fra Rosso Conero- appellationen fra og med 2006 hæves til DOCG-status - den samme kvalitetsgruppe som Barolo og Brunello di Montalcino.

Verdicchio og Montepulciano - Midtitaliens arbejdsheste

Umani Ronchi arbejder især med den grønne Verdicchio og den blå Montepulciano-drue, som begge er to af Midtitaliens "arbejdsheste". Begge druesorter lægger most til store mængder glimrende mellemklassevin, men kun ganske få virkelig store vine. Det skyldes først og fremmest at begge sorter er meget produktive, og at man skal begrænse udbyttet pr vinstok ganske kraftigt, da vinen ellers bliver tyndbenet og syrlige. Umani Ronchi høster maksimalt hvad der modsvarer en halv flaske pr vinstok, og så kan både Verdicchio og Montepulciano- druen spille med musklerne!

Montipagano Montepulciano d'Abruzzo

Umani Ronchis Montipagano-vine fremstilles af økologisk dyrkede druer. Montepulciano d'Abruzzo baseres udelukkende på Montepulciano-druen, som her giver en saft- og kraftfuld vin med den sundeste, rene kirsebærfrugt man kan forestille sig. En klassisk og vellavet Montepulciano d'Abruzzo.

Anmeldelser

  • 5 Stjerner - Flaskehalsen.dk:" Det er saftigt og frugtfyldt, det som vi finder i denne Montipagano fra Umani Ronchi. En typisk Abruzzo- vin, der primært gør sig gældende i den sødlige og bløde afdeling, men som alligevel har den lethed, som vi nogle gange kan savne i denne type vine. For de store bombastiske Abruzzo'er kan blive for sødlige og tunge og dermed diskvalificere sig til den vanskelige opgave det er at passe til en sommerfest med en buffet med alt fra krydret oksekød til lys kylling. Det klarer den altså rigtig udmærket, og det er en fin vin med masser af smag, selvomd en stadig er i den lettere ende."
  • Druesorter: 100% Montepulciano
  • Drikkemoden: Ved frigivelse og op til 4 år fra høståret.
  • Anbefales til: Fjerkræ, kalve- og oksekød.