2016 Michel Redde Sancerre Les Tuilières Blanc

DKK 159,95
pr. fl. v/12 flasker 194,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 16051116
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i:
Producent:
Land:
Område: Loire
Druesorter: 100% Sauvignon Blanc.
Anbefalet til: Aperitif, fiske og skaldyrsretter, hvidt kød, lettere charcutterie, gedeoste.
Drikkemoden: Nu og 5 år frem

Beskrivelse

Sancerre Les Tuilères

Druerne til denne vin kommer fra parceller med vinstokke som er over 20-25 år gamle. Vinstokkene gror på de 4 forskellige terroirs, som er typiske for dette Domaine: Kalk og mergel med østersaflejringer (Chavignol), kalket, hvid fintestensjord (Saint-Satur), limsten (Crétanzy-en-Sancerre) og kalket jord med limsten (Bué). Vinen har en lysegul, næsten klar farve med gylden kant, en elegant krydret bouquet især fra flintestensjorden, smagen er lækker sprød og tør med fin syre og en dejlig mineralsk afslutning..

Anmeldelser

  • Druesorter: 100% Sauvignon Blanc.
  • Drikkeklar: Nu og 5 år frem
  • Lagring: 4-6 måneder på ståltank "sur lie".
  • Anbefales til: Aperitif, fiske og skaldyrsretter, hvidt kød, lettere charcutterie, gedeoste.

Producent beskrivelse

Domaine Michel Redde - perfektionisten i Pouilly

Familien Redde kan føres tilbage til 1630, hvor en Francois Redde dyrkede vin i Pouilly-sur-Loire. I 1950'erne besluttede Michel Redde sig for at opkøbe vinmarker og genskabe et Domaine. Kældrene og vingården bærer navnet la Moynerie efter ordet "Moine", det franske ord for munk. Det var ofte munkene, der stor for vinproduktionen i gamle dage.

Den nye generation tager over

I 1977 gik Michels søn Thierry Redde ind i produktionen og i 2001 byggede man den nye kælder i 3 niveauer, hvor man laver vinen "by gravity", dvs. efter tyngdelovens principper. I dag råder man over 42 ha. vinmarker, der alle drives så naturligt som muligt.

Pouilly sur Loire

Pouilly sur Loire er en appellation som allerede så dagesn lys i 1936, men som ikke er ret kendt i Danmark. Her er druetypen Chasselas dominerende og der findes ikke mange vinmarker tilbage, de fleste er blevet omplantet med Sauvignon Blanc. Oprindelig var Chasselas en spisedrue og vinen blev ofte kun lavet til husvine og eget forbrug. Men et par producenter så muligheden i at bevare de gamle marker og skabe kvilitetsvine, heriblandt Domaine Michel Redde, som endda har nyplantet marker med Chasselas.

Pouilly Fumé også kaldet Blanc Fumé de Pouilly

Denne vin laves næsten kun på Sauvignon Blanc i dag og kan føre sine rødder tilbage til 1300 tallet i Loiredalen. Vinen har fået sit navn efter ordet "Fumé", "røget" på fransk, nogle mener fordi druerne godt kan være let røgfarvede på grund af vestenvinden og mikroklimaet i området, andre mener fordi det flintestensdominerede terroir giver vinene en let røget duft og smag.

Ros i Wine Spectator og andre medier

Domainet har fået op til 93P i WineSpectator og har 1 stjerne i den franske vinbog Guide Hachette, hvor familien Redde roses for deres fokusering på terroir og bevarelsen af Chasselasdruen.