2016 Edition 1912 M Ventoux Château Pesquié

DKK 89,95
pr. fl. v/12 flasker 119,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (1)

JebDunnuck.com 93 point

Vin-Info

Varenummer: 47241316
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Rhone
Druesorter: 70% Grenache, 30% Syrah, og ganske lidt Cinsault og Carignan.
Anbefalet til: Kraftige retter med oksekød, guds gave til fugle- eller dyrevildt.

Beskrivelse

Château Pesquié Edition M 1912

Vinen er en hyldest til det nærliggende Mont Ventoux, der knejser 1912 meter højt og kaldes Giganten i Provence af de lokale beboere, det er det sidste "rigtige" bjerg i Alperne. Vindruerne til denne vin plukkes på udvalgte marker beliggende på en skråning op mod Mont Ventoux, 300 m over havets overflade. Terroiret her består af limsten og ler. Mikroklimaet her er specielt og det køligst i hele den Sydlige Rhônedal, med stor kontrast mellem dag- og nattemperaturerne. Vinen har en flot rubinrød farve, bouqueten er fyldt med noter af indbær, vilde kirsebær, strejf af krydderier som laurbær og timian samt lidt lyng (garrigue). Smagen er velafbalanceret og umiddelbar, vinen lagres på ståltank og cement og dette får den flotte frugt til at træde klart frem.

Anmeldelser

  • 93P Jeb Dunnuck (Rhône Report / Oct 2017) "Clean, medium to full- bodied, and with rock-solid mid-palate depth, it's going to drink beautifully for upwards of a decade, although there's absolutely no need to delay gratification."
  • "Château Pesquie is the finest estate in the Côtes du Ventoux, a gorgeous area east of Avignon"citat Robert Parker
  • Druesorter: 70% Grenache, 30% Syrah, og ganske lidt Cinsault og Carignan.
  • Anbefales til: Kraftige retter med oksekød, guds gave til fugle- eller dyrevildt.

Producent beskrivelse

Château Pesquié - en af Robert Parkers favoritproducenter i Frankrig Slottet er fra 1750'erne og ligger malerisk for enden af en fredet allé af kæmpe platantræer, ikke langt fra berømte Mont Ventoux. De nuværende ejere købte ejendommen i 1970 og startede med at renovere de dengang ret forfaldne vinmarker. Ind i mellem fandt man dog fantastiske parceller med op til 80 år gamle vinstokke. Næste skridt var at begynde selv at aftappe vinen på slottet, første årgang var 1990.

Pionérarbejde og banebrydende kvalitet i det Sydlig Rhône

Før 1990 blev næsten al vin fra Côtes du Ventoux solgt til négocianter, så det var pionérarbejde at begynde at slotsaftappe og ikke alle troede på familiens projekt. Men i 1985 overtog den selvlærte winemaker Paul Chaudière (hvis fader dog var professor i ønologi) ansvaret og så straksstore muligheder. Pauls drøm var at skabe komplekse vine med lang holdbarhed efter forbillederne i Châteauneuf-du-Pape. Paul begyndte tidligt at foretage intensiv research af slottets forskellige terroir og afdækkede mulighederne for at nyplante de bedst mulige steder. I dag ser vi de enestående resultater.

Romertiden, gamle vinstokke og moderne produktionsmetoder

På ejendommen er der fundet beviser på at romerne dyrkede vin på jordene omkring Château Pesquié så tidligt som 30 år før vor tidsregnings begyndelse. Selve ordet Pesquié stammer fra Pescarium, som betyder fiskedam, og meget tyder på at vandet fra slottets 2 store kilder kan have dannet fiskedamme dengang. Hemmeligheden bag successen er et usædvanligt godt håndelag, gamle vinstokke, meget velholdte vinmarker og at man aftapper vinene ufiltrerede, hvilket bevarer frugt og mineralitet. Har man smagt Château Pesquié's vine, forstår man at de stil- og kvalitetsmæssigt minder om Châteauneuf-du-Pape, blot er prisen en helt, helt anden.

Robert Parker og value-for-money og 94 point til Terrasses

Fra starten opdagede den amerikanske vinguru Robert Parker slottet og det har uden tvivl været med til at give slottet det ry det har i dag for uhørt kvalitet til pengene. Château Pesquié er uden tvivl et af de højest ratede slotte i hele Frankrig i forhold til prisen. Således har husets standardvin Les Terrasses i årgang 2010 fået hele 94 point af Parker, hvilket er helt uhørt. Parker har bl.a. skrevet: "One of my all-time favorite producers in France" - så bliver det ikke meget bedre "Château Pesquie is the finest estate in the Côtes du Ventoux, a gorgeous area east of Avignon" Jeb Dunnuck skriver d. 30/12/13 i The Wine Advocate: "Easily one of my favorite estates from the up-and-coming Ventoux region, Chateau Pesquie is run by the talented brothers, Alexandre & Frederic Chaudiere. The wines sell for a song, yet always deliver high-quality, loads of character and impeccably made profiles."