2016 Domaine des Aspras Øko Les Trois Frères Rosé Provence

DKK 109,95
pr. fl. v/12 flasker 134,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 43241216
Type: Rosévin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Provence
Druesorter: Grenache, Cinsault, Rolle
Anbefalet til: fisk, skaldyr, salater, lette pastaretter og grøntsagstærter. Den ideelle aperitif og terrassevin.

Beskrivelse

Domaine des Aspras Les Trois Frères Rosé Øko

Denne vin er opkaldt efter de 3 brødre Raphael, Sebastien og Alexandre - og repræsenterer deres passion for Provences berømte friske, tørre, elegante og svagt laksefarvede rosévine. Vinen er fremstillet efter "saignée" metoden og gæret langsomt ved lav temperatur (18 °) for mest mulig friskhed. Resultatet er en svagt laksefarvet vin med finesserig duft af jordbær, hindbær, mynte, fersken og hvide blomster. I munden er vinen frisk og lækker rund med flot frugt intensitet. En flot, blød og elegant Provence rosé. Den perfekte vin til dage i solen, til frokosten, til de lune sommeraftener og med alverdens lette retter - ikke mindst til frisk fisk og skaldyr.

Anmeldelser

  • Druesorter: Grenache, Cinsault, Rolle
  • Anbefales til: fisk, skaldyr, salater, lette pastaretter og grøntsagstærter. Den ideelle aperitif og terrassevin.

Producent beskrivelse

Familieejet øko domaine i hjertet af Provence

Domaine des Aspras ligger ved landsbyen Correns i hjertet af Provence og hører ind under appellationen Côtes de Provence. Domainet blev grundlagt i 1960'erne af familien Latz, som flygtede fra Tyskland under 2. verdenskrig til Congo og endte med at slå sig ned i Provence. I dag er domainet blandt områdets førende og drives nu af 2. og 3. generation: Michael Latz og hans tre sønner Raphael, Sebastien og Alexandre. Familien ejer 25 hektar vinmarker med over 25 år gamle vinstokke, som her 350 m over havets overflade, nyder varme solrige dage og kølige nætter der giver vinen friskhed og balance. Den naturlige ler- og kalkjord kan både holde på det dyrebare vand under tørke og kan samtidig dræne evt. overflødigt vand væk, hvilket medvirker til sunde druer. Dette unikke terroir er med til at gøre Provence til verdensmester i rosé og Domaine des Aspras er særligt dygtige til at lade jorden og klimaet i dette historiske område komme til udtryk i deres topklasse vine.

Correns - Frankrigs første økologiske landsby

Michael Latz er ikke kun vinbonde men også byens borgmester og står bag skabelsen af den økologiske oase som byen Correns og dens omgivelser er i dag. Det lykkedes nemlig den viljestærke borgmester at overtale producenterne i landsbyen til i samlet flok at konvertere til økologisk landbrug i 1996 ud fra målet om, at respektere og bevare den fantastiske natur i området bedst muligt til gavn for kommende generationer. Således betragtes Correns nu som værende Frankrigs første økologiske landsby.

Nu hedder naboerne Angelina Jolie og Brad Pitt

At den lille autentiske provencalske landsby har x-faktor er dog intet nyt, byen og dalen emmer af Middelhavsområdets afslappende livsstil og har tiltrukket verdensstjerner siden 1970'erne. I 2008 under et ophold i Sydfrankrig forelskede Hollywoodstjernerne Brad Pitt og Angelina Jolie sig i det smukke Château Miraval lige uden for landsbyen og købte sidenhen ejendommen, så nu har Domaine Aspras fået nye naboer - men berømtheder er de nu vant til i Correns - Slottet har nemlig siden 1979 dannet rammen for et berømt musikstudie, hvor flere kendte musikstjerner har indspillet deres værker, heriblandt Pink Floyd's The Wall, AC/DC, Sting, Cranberries, Sade m.fl. Brad og Angelinas vine fra Château Miraval er hurtigt blevet berømte og har sat ekstra fokus på områdets unikke terroir og vinenes høje kvalitet.