2016 Château La Tour de l´Evêque Rosé Øko Côtes de Provence

DKK 89,95
pr. fl. v/12 flasker 119,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (7)

Gastro
Finansbureauet.dk
Jysk fynske Medier
Clasico.dk Clasico.dk FAVORIT
Jamessuckling.com 91 point
Decanter BRONZE MEDALJE - World Wine Awards 2017
Berlingske

Vin-Info

Varenummer: 44331216
Type: Rosévin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i:
Producent:
Land:
Område: Provence
Druesorter: 64% Grenache, 29% Cinsault, 4% Syrah, 2 Rolle og 1% Sémillon.
Anbefalet til: Alle lette retter hele året rundt, terrassevin, lette grill retter, røget laks, muslinger, de fleste skaldyr. Pragtfuld aperitif. .
Drikkemoden: Ved frigivelsen og ca. 2-3 år frem fra høståret.

Beskrivelse

Château la Tour de l'Évèque - Provencevine fra Pierrefeu

Dette maleriske Provenceslot ligger i Var tæt på byen Pierrefeu mellem Hyères og Toulon omgivet af smukke højdedrag, Les Maurettes. Familien Sumeire overtog slottet i 1958, men er ud af en gammel vinavlerfamilie, som har dyrket vin i Provence tilbage til 1800 tallet. Selve slottet kan føre sin historie tilbage til Middelalderen, og var ærkebiskoppen af Toulons sommerresidens. Det kaldes også Château La Tour Saint Anne. Régine Sumeire er en karismatisk personlighed i Provence, og en passioneret kok, som har skrevet flere kogebøger. Hun kalder sig selv for "Vigneronne et Gourmande". Nogle lokale kalder hende dronningen af Saint-Tropez.

Økologiske dyrkningsmetoder

Régine Sumeire har altid anvendt økologiske dyrkningsmetoder og har i mange år haft den holdning at det var den eneste vej til topkvalitet. Slottet er i dag økologisk certificeret. Undergrunden her tæt ved Pierrefeu består mest af skiffer og rød sandsten og giver vinene mineralitet og karakter. Alle druer håndhøstes, og vinifikationen foregår med respekt for biodynamisk drift og "by gravity" i den moderniserede kælder.

Pétale de rose

Pétale de rose betyder direkte oversat " rosenblad ", men er betegnelsen for Régine Sumeires konstante søgen efter den perfekte rosé. Siden 1985 har hun forsket i druetyper, undersøgt jordbundsforhold, klima og fremstillingsmetoder for at nå frem til det bedste "Pétale de rose" - essensen af den bedste rosé. Resulatet i dag er en utrolig, utolig svag lyserød, "rosenfarvet" vin.

Château Barbeyrolles

Régine Sumeire ejer også Château Barbeyrolles som ligger billedskønt mellem landsbyen Gassin og på Saint-Tropez og dermed Middelhavet. Slottets 12 ha. ligger her som en magisk oase af skønhed og stilhed i skarp kontrast til jetsettets Saint-Tropez.

Château Tour l'Évèque Provence Rosé

Meget elegant og feminin rosé. Farven er lysere end laksefavet. Bouqueten er frugtig og luftig med strejf ar røde blomster, lidt krydderi, smagen er superfrisk og elegant og sprød.

Anmeldelser

  • 5 stjerner - Gastro d. 31-07-17: " Vinen har en flot, relativt dyb rød farve, der bakkes op af en for roséer intens næse. Der er noter af modne jordbær, gule blommer og karamel som går igen i munden, hvor en frisk syre er flot integreret med vines lette fedme. Der er en sart mineralitet i eftersmagen, som giver vinen ekstra kvalitet og det er lykkedes producenten at undgå den irriterende bitterhed, som mange provenceroséer besidder. Et rigtig godt glas rosé, der er svært at finde bedre til prisen."
  • 6 Stjerner - Finansbureauet 17.07.2017:" Forrygende lækker Provence Rosé med intens næse med floralt præg og sprød og herbal mund med pikant mineralitet og
  • livlig syre pakket ind i sødmefulde noter af vilde skovjordbær og en snert af hvid peber. En raffineret og særdeles vellavet vin."
  • 5 Stjerner - Jysk Fynske Medier:" Meget fyldig, og for en rosé er alkoholen relativ høj (13,5 procent). Karamel, lakrids og røde bær. Afgjort en madrosé. Glimrendetil prisen. Pris: 120 kroner hos Philipson Wine,80 kroner pr. styk vedkøb af 12 fl asker:"
  • Clasico juni 2017:" Pludselig en vin der står i stor kontrast til en del af testens øvrige, her kommer en nemlig puddersukker, mandariner og ingefær i fornem robe af hybenrose. Denne smukt udstyrede fl aske minder mig om en meget smuk fransk dame i sin bedste alder ..... som drikker vin. Alkohol på 13,5 % gør hende årvågen og kvik med en kritisk skarp kommentar til al pjat. Der er noget næsten barolsk rosenbladsagtig ved vinens naturlige parfume og noget nektaragtig ved intensiteten. Det til trods, saftig og spændstig økologisk rosévin, som man nyder mere på slot end på strand. Et spændende fund til prisen. Til dig der holder af en stilfuld rosévin med format og karakter."
  • 91P - James Suckling 18.05.2017:" Aromas of flowers, orange blossom and light peaches. Some white pepper. Full-bodied, layered and delicious. Lovely tension and texture. Mainly grenache, cinsault and syrah. Drink now."
  • 5 Stjerner - Berlingske/ Rolf Madsen 14.05.2017:" Saftig og blød rosé med god friskhed og struktur. Mineralsk og lækker vin, der river de rigtige steder i munden. Hiver lige netop en femmer hjem."
  • Druesorter: 64% Grenache, 29% Cinsault, 4% Syrah, 2 Rolle og 1% Sémillon.
  • Drikkemoden: Ved frigivelsen og ca. 2-3 år frem fra høståret.
  • Anbefales til: Alle lette retter hele året rundt, terrassevin, lette grill retter, røget laks, muslinger, de fleste skaldyr. Pragtfuld aperitif. .