Tilbud

2016 Château de Pampelonne Rosé Côtes de Provence St-Tropez

SPAR 45 DKK pr. fl.
DKK 99,95
pr. fl. v/12 flasker 144,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (3)

Clasico.dk Clasico.dk FAVORIT
Clasico.dk TESTVINDER
Vinous.com 91 point

Vin-Info

Varenummer: 44101216
Type: Rosévin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Provence
Druesorter: Cinsault, Syrah, Grenache, Mourvèdre, Tibourenc og Carigan..
Anbefalet til: Alle sommerretter, salater, pasta med fisk-og skaldyr, lette grillretter, aperitif.
Drikkemoden: Ved frigivelsen og ca. 3 år frem fra høståret

Beskrivelse

-

Maîtres Vignerons de Saint-Tropez

Les Maîtres Vignerons de la Presqu'île de Saint-Tropez er en sammenslutning af 9 Domainer, grundlagt i 1964, som er belliggende på den berømte St.-Tropez halvø, hvor alverdens jet-setterer ynder at holde ferie. Klimaet er maritimt og undergrunden bestående af sand, kalk, skiffer, granit og vulkansk matieriale er perfekt til at lave nogle af de allerbedste Provence vine. Her skinner solen op til 3000 timer omåret! Vinmarkerne køles ned både af Mistralvinen, men også af kølige vinde fra det nærliggende Middelhav og nogle vinmarker ligger direkte ud til havet.

Himmelske rosévine

Man laver både hvidvine, rødvine og rosévine og det er især sidstnævnte der har gjort Côtes de Provence vinene verdenskendte for deres flotte laksefarvede vin, en tør og sprød smag som passer perfekt til middelhavets klima og gastronomi. De mest anvendte druer til rosévinene er Grenache, Cinsault, Syrah, Carignan og Mourvèdre.

Château de Pampelonne

Dette slot er det mest kendte blandt Les Maîtres Vignerons de Saint- Tropez' domainer og mange feriegæster vil kunne nikke genkendende til flasken. Slottet er fra begyndelsen af det 18. århundrede og er et af områdets smukkeste, beliggende ved de berømte strande ved Pampelonne i kommunen Ramatuelle. Man startede med at plante 2 ha. i 1920, hvilket i dag er blevet til 50 ha. Alle druer håndhøstes naturligvis og man stræber efter perfektion på alle planer i vinfremstillingen.

Château de Pampelonne Rosé de Provence

Prestigevin med en fantastisk flot og elegant lyserød farve, en raffineret bouquet af røde bær med et strejf salt, en superelegant smag som slutter tørt og sprødt med antydning af frugter som fersken og melon.

Anmeldelser

  • Clasico juni 2017:" Blandt de bedte rosévine jeg måske nogen sinde har smagt. Vidunderligt pikant med øjeblikkelig sart røget tone, noget så mineralsk at jeg tænker vulkaner, aske og lava, salt, Atlanterhav, østers og våde sten. Det er en sjældent smuk og dybt raffi neret vin, som jeg personligt ikke ville forstyrre med for meget mad, men nyde meditativt. Uhørt topkvalitet til prisen, en feinschmecker-rosé i verdensklasse! Til dig der holder af smukke, enkle, rene, udpyntede og meget raffinerede vine."
  • 91P - Vinous/ Josh Reynolds 06.06.2017:" Very pale vivid pink. Vibrant, mineral-accented strawberry, red currant and tangerine scents carry a suave floral overtone. Racy, precise and light on its feet, offering tangy red berry flavors and a bracingly bitter suggestion of orange zest. Lithe and pure, with no excess weight but plenty of flavor depth. Closes stony and very long, displaying excellent clarity and nervy persistence."
  • Druesorter: Cinsault, Syrah, Grenache, Mourvèdre, Tibourenc og Carigan..
  • Vinstokkenes alder: Udplantet i årene 1920 til nu.
  • Drikkemoden: Ved frigivelsen og ca. 3 år frem fra høståret
  • Anbefales til: Alle sommerretter, salater, pasta med fisk-og skaldyr, lette grillretter, aperitif.