Tilbud

2016 Château Brégancon Cru Classé Réserve Côtes de Provence

SPAR 50 DKK pr. fl.
DKK 109,95
pr. fl. v/12 flasker 159,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (3)

BT BT GULD
Liebhaverboligen
BT

Vin-Info

Varenummer: 44041216
Type: Rosévin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Provence
Druesorter: Cinsault 50%, Syrah 20%, Grenache 20% og Mourvèdre 10%.
Anbefalet til: Aperitif, retter med mørke fisketyper, lyst kød fjerkræ, patéer.
Drikkemoden: Ved frigivelsen og ca. 3 år frem fra høståret

Beskrivelse

Provence Cru Classé

Da man i 1955 nedfældede Cru Classé-klassifikationen i Provence var Château de Bregancon selvskrevet til at bære det fornemme prædikat, som kun tildeltes en snes slotte. Bregancon ligger lige ud til det azurblå Middelhav ved Bormes-les-Mimosas, midt mellem Toulon og St. Tropez og de kølende vinde herfra sikrer Bregancon-vinene en knitrende sprødhed og intensitet, som er ganske uden sidestykke. Vi har solgt denne rose siden 1987, og hver årgang er blevet rost til skyerne af både vinjournalister og kunder. Der hersker ingen tvivl om at Brégancon's rosé rangerer blandt Frankrigs allerbedste.

Præsidenternes sommer rosé

Château de Brégancon har udsigt til Le fort de Brégancon, som ligger højt oppe på en lille stejl klippeø i Middelhavet. Château de Brégancon og fortet hørte sammen indtil den franske revolution men i dag er slottet privatejet af familien og fortet fungerede indtil 2014 som de franske præsidenters sommerresidens. Det lader dog til at præsidenterne må have haft smag for Château de Brégancon, for igennem mange år blev adskillige leverancer af slottets formidable rosévine hver sommer fragtet op til fortet.

Lavt udbytte fra gamle vinstokke

Château de Bregancons rosé sammensættes af tre klassiske Provence- druesorter; Cinsault, Grenache og Syrah. Vinstokkene er gamle, helt op til 80 år, hvilket forklarer den endelige vins bemærkelsesværdige koncentration og aromatiske kompleksitet. Rosévinen fra Château de Bregancon er ikke overraskende fast inventar på mange franske toprestauranter og er en fantastisk vin til skaldyr, fisk og bouillabaisse. Ren Middelhavsstemning på flaske!

Château de Bregancon Rosé Cru Classé

Den meget tætte beliggenhed til Middelhavet giver vinene fra Brégancon et køligt og elegant udtryk. Vinen byder på en indtagende bouquet af røde bær, viol og friskkværnet peber. Smagen er tør og velstruktureret med en lang, kraftfuld finish. En rosé til den allerfineste gastronomi, men også pragtfuld som aperitif.

Anmeldelser

  • 5 stjerner - Liebhaverboligen magasin maj:" Struktur og finesse er kodeordene i denne rose, som ikke flyder over af sødmefuld, blød frugt, men snarere slår sig op på saftighed og syre. Røde bær - fortrinsvis kirsebær og ribs - blandes i duften med cantaloupe melon og et strejf af granit. De lyse kirsebær præger også smagen, som balanceres af en fin frugtsødme og syre. Afdæmpet og letere mineralsk vin, som vil gøre sig godt til jomfruhummere og lette fiskeretter."
  • 5 stjerner og BT GULD - BT 22.04.2017 :" Medium let rosévin, superlækker, elegant,tør, flot, frisk, smag med præg af røde bær, granatæble, provenceurter og et strejf peber. Super tilbud."
  • Druesorter: Cinsault 50%, Syrah 20%, Grenache 20% og Mourvèdre 10%.
  • Vinstokkenes alder: Udplantet i årene 1925 til 1975
  • Drikkemoden: Ved frigivelsen og ca. 3 år frem fra høståret
  • Anbefales til: Aperitif, retter med mørke fisketyper, lyst kød fjerkræ, patéer.