2016 Chassagne-Montrachet Rouge 1.Cru Champs-Gains Ca. Morey

DKK 575,00
pr. fl. v/12 flasker 694,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (1)

Burghound 90 point

Vin-Info

Varenummer: 17911316
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Bourgogne
Druesorter: 100% Pinot Noir
Anbefalet til: Retter med fjerkræ, kalvekød, letter svinekødsretter. Grøntsagsretter og fisk.
Fadlagring: 12 måneder på egetræsfade

Beskrivelse

Chassagne-Montrachet 1. Cru rouge Les Champs Gains Domaine Caroline Morey Chassagne-Montrachet er en verdensberømt appellation, men mest for dens fabelagtige hvidvine, der hører til de bedste i verden. I gamle dage blev der lavet en hel del rødvin i området, men vinmarkerne er gradvist blevet omplantet til at være fortrinsvis Chardonnay. Dog holder en del producenter fast i at visse vinmarker er beplantet med Pinot-Noir af den grund at terroiret her er mest velegnet til denne druetype og ikke Chardonnay. Således også Caroline Morey! Les Champs Gains er en af de mest berømte vinmarker i Chassagne-Montrachet. Vinen har en meget elegant bouquet af små, røde krisebær og nærmest oser af frisk, rød frugt og har de lækreste fine tanniner. Drik den nu eller gem den i nogle år. Et studie i elegance.

Anmeldelser

  • 90P - Burghound april 2018: "(vinified with 40% whole clusters). A pretty, elegant and attractively cool nose combines notes of red berries, plum and humus-inflected earth. The sleek, delicious and appealingly energetic medium-bodied flavors possess a lovely mid- palate mouth feel before concluding in a sneaky long finish that also flashes the barest hint of rusticity. Lovely stuff that should drink well young but reward 5 to 8 years of cellaring too. 2022+"
  • Druesorter: 100% Pinot Noir
  • Fadlagring: 12 måneder på egetræsfade
  • Anbefales til: Retter med fjerkræ, kalvekød, letter svinekødsretter. Grøntsagsretter og fisk.

Producent beskrivelse

Domaine Caroline Morey - nyt domaine i Chassagne-Montrachet med gamle vinmarker Caroline Morey er datter af Jean-Marc Morey og gift med en anden meget kendt Bourgogneproducent, nemlig Pierre-Yves Colin. Caroline Morey har arvet halvdelen af det fædrene Domaine og 2014 er hendes første årgang. Familien Morey er en gammel Bourgognefamilie og der er flere producenter med navnet Morey, alle sammen i og omkring Chassagne- Montrachet og Saint-Aubin. Caroline Morey har blot 4 ha. vinmarker og der er derfor tale om beskedne mængder.

Nyt state-of-the-art winery og berømte appellationer

Mens det fædrene Domaine Jean-Marc Morey er meget traditionelt, grænsende til det rustikke, så er Caroline Moreys vine det modsatte. Caroline Morey og Pierre-Yves Colin har bygget et helt nyt state-of-the art winery i Chassagne-Montrachet, her vinificeres vinene fra begge Domainer. Vinene er ekspressive og meget skarpe og præcise og der er maksimal fokus på terroir og frugt, alt sammen bundet op omkring elegance og finesse. Caroline Morey producerer Santenay både rød og hvid, Chassagne-Montrachet rouge, og fire Chassagne-Montrachet 1. Cru, Chaumées, Caillerets og Champs Gains (både hvid og rød).