2016 Casal di Serra Verdicchio Øko Sup Classico Umani Ronchi

DKK 99,95
pr. fl. v/12 flasker 134,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (1)

Decanter 90 point

Vin-Info

Varenummer: 59431116
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Marche
Druesorter: 100% Verdicchio
Anbefalet til: Fisk og skaldyr, charcuteri, lyst fjerkræ, lette pastaretter.
Drikkemoden: Ved frigivelse og op til 5 år fra høståret

Beskrivelse

Casal di Serra Verdicchio Superiore Classico

Casal di Serra Verdicchio Superiore Classico er en enkeltmarks Verdicchio fra en 14 hektar mark af samme navn i Montecarotto. Høstudbyttet er begrænset til det halve af hvad loven foreskriver. Druerne håndhøstes når de er maksimalt modne, og vinen gennemgår lagring på små franske barriques. Duften byder på nuancer af moden drue med et let sødmefuldt strejf af mandel samt en underliggende tone af mineraler. Smagen er intens, frisk og behageligt fyldig med toner af fersken og æble.

Anmeldelser

  • Druesorter: 100% Verdicchio
  • Drikkemoden: Ved frigivelse og op til 5 år fra høståret
  • Anbefales til: Fisk og skaldyr, charcuteri, lyst fjerkræ, lette pastaretter.

Producent beskrivelse

Umani Ronchi

Umani Ronchi har base i Italiens Marche-provins. Huset ejer 110 hektar vinmarker i Verdicchio Classico-appellationen, 60 hektar i Rosso Conero og 30 hektar i naboprovinsen Abruzzo. Der satses benhårdt på kvalitet, hvilket vil sige, at der høstes begrænsede udbytter, markerne er velplejede og vinstokkene er af en vis alder. Satsningen på kvalitet har blandt andet resulteret i, at Riserva-vine fra Rosso Conero- appellationen fra og med 2006 hæves til DOCG-status - den samme kvalitetsgruppe som Barolo og Brunello di Montalcino.

Verdicchio og Montepulciano - Midtitaliens arbejdsheste

Umani Ronchi arbejder især med den grønne Verdicchio og den blå Montepulciano-drue, som begge er to af Midtitaliens "arbejdsheste". Begge druesorter lægger most til store mængder glimrende mellemklassevin, men kun ganske få virkelig store vine. Det skyldes først og fremmest at begge sorter er meget produktive, og at man skal begrænse udbyttet pr vinstok ganske kraftigt, da vinen ellers bliver tyndbenet og syrlige. Umani Ronchi høster maksimalt hvad der modsvarer en halv flaske pr vinstok, og så kan både Verdicchio og Montepulciano- druen spille med musklerne!