2016 Beppe Rosato IGT Toscana Øko Tenuta Il Palagio

DKK 99,95
pr. fl. v/12 flasker 134,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (2)

Ekstra Bladet
Ekstra Bladet Ekstrabladet - GODT KØB

Vin-Info

Varenummer: 61171216
Type: Rosévin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Toscana
Druesorter: 100% Sangiovese
Anbefalet til: aperitif, antipasti, suppe, tærte og salat

Beskrivelse

Beppe Rosato IGT Toscana Øko Tenuta Il Palagio

Da Sting og Trudie overtog Il Palagio beholdt de mange af de gamle medarbejdere bl.a. Beppe, en mand der har viet hele sit liv til ejendommen. I over 59 år var Beppes tilstedeværelse så konstant som jorden og hans arbejde så sikker og stabilt som årstiderne. Derfor er denne friske og delikate aperitif vin opkaldt efter ham. Som Sting & Trudy siger: Vi vil tænke på Beppe og hilse ham hver gang vi skåler i denne vin. Til Beppe! Chin-chin! Vinen har en smuk sart rosa farve med duft af ananas og fersken. Frisk og saftig smag med god længde.

Anmeldelser

  • 5 Stjener og GODT KØB - Ekstrabladet 07.07.2017:" Lys og meget floral i næsen med noter af sæbespåner, men på den gode måde. En anelse ribs og modne hindbær går igen i smagen, hvor syren giver god balance. Meget ren i afslutningen, med god underliggende mineralitet, der giver lidt kant. Nyd denne til en god salat med dressing i solen."
  • Druesorter: 100% Sangiovese
  • Anbefales til: aperitif, antipasti, suppe, tærte og salat

Producent beskrivelse

Il Palagio - Rocklegenden Sting & Trudie Styler's toskanske succes

Il Palagio ligger i Toscana omkring 30 minutter syd for Firenze. Vingårdens historie kan dateres tilbage til 1500-tallet, og har lige fra begyndelsen har været en landbrugsejendom. I 1997 købte Sting og Trudie ejendommen fra Greve Simone Velluti Zati di San Clemente, hvis familie havde ejet vingården og de omkringliggende plantager og skove siden 1819. Il Palagio producerer i dag 5 anmelderroste vine og kvaliteten er i top men det har været en dyr og hård kamp at nå dertil.

Købt for en sang

Rocklegenden Sting og hans kone Trudie købte i 1997 Il Palagio i Toscana. Dengang var vingården og de tilhørende vinmarker var noget nedslidte og forsømte men havde potentiale for kvalitet. "We bought it for a song", siger Sting, "Maybe two songs". Siden købet har Sting og Trudie lagt et stort arbejde i at restaurere vingården, olivenlunde og vinmarker til deres tidligere storhed, med respekt for stedets historie og arkitektur.

Et team af eksperter

Sting og Trudie Styler påstår ikke at være vineksperter men ved hjælp af deres store passion, har Il Palagio under deres forvaltning genvundet sin fortids storhed. Men det har været en lang og omkostningsfuld proces, som har krævet eksperthjælp. Parret har samlet et team af eksperter, der hver i sær har bidraget til den stadig voksende kvalitet. Teamet består af: Estate Manager Paolo Rossi er født på Il Palagio og familiens historiske bånd til ejendommen går tilbage til starten af det sidste århundrede. Hans stærke tilknytning og værdifulde viden om området og jorden er tydelig i hans arbejde i vinmarkerne. Alan York, specialist i økologisk og biodynamisk landbrug igennem 40 år og en verdenskendt konsulent for biodynamiske vinbønder i Nord- og Sydamerika, Sydafrika og Europa. Ønolog Paolo Caciorgna er født og opvokset i Toscana, og kommer fra en vinproducerende familie. Hans talent indenfor ønologi har gjort ham til en eftertragtet konsulent. Han har arbejder i Frankrig og i Californien og er i dag tilknyttet over tredive af de bedste vinproducenter i Italien. "Wine is like a beautiful piece of music already written. An opera that the musician or the tenor has to perform. The notes are always the same, but the result is always different and often exciting. Every day I work to become a good interpreter of the grapes; grapes that with great care and sensibility are cultivated by using all the instruments, antique and modern, that allow me to express their quality." Citat Paolo Caciorgna

Fra træt jord til biodynamisk og økologisk dyrkede 'Fields of Gold'

Il Palagio's vinmarker var i 1990erne noget trætte og forsømte med en hård, kompakt jordbund og kvaliteten var derefter. Alan York fik frie hænder til at genetablere vinmarkerne ved hjælp af optimale vinbrugsteknikker og omlægning til økologisk og biodynamisk dyrkning. 11 hektar blev totalt genplantet. I dag er ejendommens vinmarker beplantet med et mix af traditionelle og internationale druesorter. De fleste af Il Palagio's vinmarker er plantet på sydøst vendte skråninger med Merlot og Cabernet Sauvignon øverst, Sangiovese midt på og Colorino og andre lokale sorter for foden af skråningerne. På en tilstødende skråning ligger en mark på 2 ha kaldet La Torre, som producerer Sangiovese druer af særlig høj kvalitet.