2015 Weissburgunder Gamlitzer Steiermark Sattlerhof

DKK 129,95
pr. fl. v/12 flasker 159,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 72311115
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Østrig
Druesorter: 100% Weissburgunder (Pinot Blanc)
Anbefalet til: Aperitif, fisk og skaldyr, nye asparges, lette pastaretter
Drikkemoden: Ved frigivelse og op til 5 år fra høståret.

Beskrivelse

Südsteiermark - et vinøst eldorado

Weingut Sattlerhof ligger Südsteiermark i det sydøstlige Østrig, hvor vinbønderne får lægmuskler som donkrafte på grund af det kuperede terræn. Jordbundsforholdene er meget omvekslende, med forekomster af skiffer og grus men også kalk- og mineralholdige rester af koralrev og skaldyr fra tertiærtiden, hvor området lå oversvømmet af hav. På grund af terrænet egner området sig ikke til stordrift, men for en ambitiøs vinbonde er Südsteiermark et eldorado af muligheder.

Weingut Sattlerhof

I 1965 familien grundlagde familien Sattler Weingut Sattlerhof. Allerede fra starten satsedes der behårdt på kvalitet, og Wilhelm Sattler påbegyndte sit pionerarbejde med at dyrke Sauvignon Blanc, hvilket dengang var uhørt. I dag er det almen viden at Østrigs bedste Sauvignon Blanc-vine dyrkes i Südsteiermark. Det er også almen viden, at Weingut Sattlerhof er en af Südsteiermarks allerbedste vingårde. Ejendommens produktion ledes i dag af Willi Sattler, som ligesom faderen satser kompromisløst på kvalitet.

Steirische Klassik og enkeltmarksvine

Familien Sattler fremstiller to serier af vine. Med Steirische Klassik- vinene fokuserer man på at få den enkelte druesort til at fremstå så rendyrket som overhovedet muligt. Og rendyrkede, dét er de - duften kan ofte minde om friskhøstede druer. Hertil kommer enkeltmarksvinene fra Kranachberg, Sernauberg og Pfarrweingarten, hvor målet er at lade vinmarken komme til orde, mens den anvendte druesort kun er en formidler af budskabet.

Weissburgunder Klassik

Østrigerne er vilde med at spise friske hvide asparges, og Sattlerhofs Weissburgunder Klassik er den helt rigtige ledsager. Takket være familiens sandholdige marker opnår deres Weissburgunder en perfekt balance mellem fedme og mundrensende syre. Duften byder på friske nuancer af æble og citrus. Smagen er tør og mineralsk, og munder ud i en dejlig sprød finish. Prøv også til pil-selv rejer!

Anmeldelser

  • Druesorter: 100% Weissburgunder (Pinot Blanc)
  • Vinstokkenes gennemsnitsalder: 10-15 år
  • Drikkeklar: Ved frigivelse og op til 5 år fra høståret.
  • Anbefales til: Aperitif, fisk og skaldyr, nye asparges, lette pastaretter