2015 Valpolicella Superiore Classico Ripasso Øko Speri

DKK 139,95
pr. fl. v/12 flasker 169,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (1)

Jamessuckling.com 91 point

Vin-Info

Varenummer: 73521315
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Veneto
Druesorter: Corvina 70 %, Rondinella 20%, Molinara og andre lokale druesorter 10%
Anbefalet til: Alle kraftigt smagende kødretter, gerne festmåltider med dyrevildt.
Drikkemoden: Ved frigivelse og op til syv år fra høståret
Fadlagring: 20 mdr. 20 hl fade, 3 mdr. på flaske inden frigivelse

Beskrivelse

Ripasso - gen-gæret over resterne af Amarone

Ripasso betyder "at lade passere over igen". Når der står Ripasso på en Valpolicella-etiket, betyder det at vinen efter første gæring er overført til et fad med rester (den såkaldte bærm) fra produktionen af Recioto eller Amarone. Disse to vintyper fremstilles på tørrede, sukkerholdige druer, og presseresterne kick-starter en ekstra gæring i Valpolicella-vinen, som dermed bliver rigere og mere generøs, samtidig med at den også optager nogle af Amaronens komplekse aromaer.. Sådan fremstiller familien Speri en Ripasso, der smager som en elegant Amarone Speris Ripasso smager som en elegant Amarone. Årsagen til den fantastiske kvalitet finder vi i matematikken. Lovene foreskriver at en vingård højest må fremstille to flasker Ripasso for hver flaske Amarone, men Speri producerer næsten dobbelt så meget Amarone som Ripasso. Dermed kan Speris Ripasso-vin trække på en forholdsvis stor mængde Amarone-rester, og derfor smager vinen som en elegant Amarone.

Valpolicella Classico Superiore Ripasso fra Speri

Familien Speri er kendt for at fremstille vine, som er skræddersyet til de bedste restauranter, og deres ambitiøse Ripasso er ingen undtagelse. Vinen fremstår flot mørk i glasset og byder på en imponerende generøs og kompleks bouquet af tørrede frugter, brændte krydderier og en betydelig mineralitet. Smagen er tør og kraftfuld med en markant struktur. Eftersmagen er intens og vedvarende, og i eftersmagen mærkes tydeligt den styrke og kompleksitet, som ripasso-metoden har tilført.

Anmeldelser

  • Druesorter: Corvina 70 %, Rondinella 20%, Molinara og andre lokale druesorter 10%
  • Fadlagring: 20 mdr. 20 hl fade, 3 mdr. på flaske inden frigivelse
  • Drikkemoden: Ved frigivelse og op til syv år fra høståret
  • Anbefales til: Alle kraftigt smagende kødretter, gerne festmåltider med dyrevildt.

Producent beskrivelse

Amarone og Valpolicella i fire generationer

Familien Speri har fremstillet vin i Valpolicella Classico-distriktet i fire generationer. Speris jordbesiddelser er simpelthen sublime; 50 hektar marker fordelt over de tre bedste zoner i Classico-området, nemlig Fumane, Negrar og San Pietro. Familien Speris målsætning er at fremstille vine, som ned til mindste detalje afspejler deres terroir, dvs. de naturlige forhold, som druerne er dyrket under.

Økologi og druer af egen avl

Der er ingen genveje til den topkvalitet, som Speri leverer. Huset fremstiller udelukkende vin af egne druer. Markerne dyrkes efter økologiske retningslinjer, altså uden sprøjtegifte. Vinstokkene er plantet ekstremt tæt, så rødderne må grave sig langt ned i undergrunden i jagten på vand. Husets berømte Amarone fremstilles kun i topårgange - i andre år sælges druerne fra eller anvendes til Speris "almindelige" Valpolicella Classico.