2015 Russian Jack Sauvignon Blanc Marlborough *

DKK 139,95
pr. fl. v/12 flasker 169,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 91681115
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Marlborough
Druesorter: 100% Sauvignon Blanc
Anbefalet til: Aperitif, fisk og skaldyr, pasta, svinekød, lyst fjerkræ
Drikkemoden: Nu og 3-4 år frem fra høståret
Fadlagring: Ståltank

Beskrivelse

.

Marlborough

Marlborough er sandsynligvis New Zealands mest kendte vinregion. Det var her Kevin Judd (i dag ejer af Greywacke) med Cloudy Bay satte New Zealand på vinens verdenskort. Sauvignon Blanc fra Marlborough er kendt for dens eksrraordinære renhed, fine syre og mineralitet.

Russian Jack Sauvignon Blanc

Russian Jack var en landevejsridder, der i høstsæsonen havde sin gang på vingårdene i Martinborough, hvor han indtil en høj alder arbejdede som drueplukker. Den mystiske mand var en elsket skikkelse, som lokalbefolkningen efter hans død i 1968 ærede ved at rejse en bronzestatue. Russian Jack symboliserer således en respekt for traditionerne, som i kombination med moderne produktionsmetoder resulterer i vine, som er en værdig hyldest til denne legende. Denne vin er et skoleeksempel på en Marlborough Sauvignon Blanc. Aromaer af nyslået græs mødes af en palette af frisk lemon, grapefrugt og passionsfrugt i eftersmagen.

Anmeldelser

  • Druesorter: 100% Sauvignon Blanc
  • Fadlagring: Ståltank
  • Drikkemoden: Nu og 3-4 år frem fra høståret
  • Anbefales til: Aperitif, fisk og skaldyr, pasta, svinekød, lyst fjerkræ

Producent beskrivelse

Russian Jack, Foley Family Wines, New Zealand

Foley Family Wines ejer blandt andet de anerkendte vingårde Martinborough Vineyard, Te Kairanga og Vavasour i New Zealand. Russian Jack er en uafhængig serie af vine der laves på druer fra Foley Family Wines egne marker i Marlborough og Martinborough. Målet er ganske enkelt at lave vine, der overleverer på kvalitet i forhold til prisklassen.

Sauvignon Blanc og Pinot Noir

Russian Jack serien består af en Sauvignon Blanc og en Pinot Noir, de 2 mest typiske druesorter i New Zealand. Vinifikationen forestås af 3 af New Zealand´s bedste winemakers, anført af Alastair Maling, Master of Wine og tidligere chef winemaker hos Villa Maria.

Trofævinder - Best Value White

Allerede fra første årgang vandt 2014 Sauvignon Blanc trofæet som Best Value White på International Wine Challenge 2015.