2015 Primitivo di Manduria Feudi di San Gregorio

DKK 69,95
pr. fl. v/12 flasker 94,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (3)

Vinhulen KANONVIN TIL SPOTPRIS
Vinhulen Kanonvin til spotpris
Finansbureauet.dk

Vin-Info

Varenummer: 65341315
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Apulien
Druesorter: 100% Primitivo
Anbefalet til: Okse- og lammekød, kraftigt fjerkræ.
Drikkemoden: Ved frigivelse og op til seks år fra høståret.

Beskrivelse

Primitivo-druen - beslægtet med Zinfandel

Man troede længe at Primitivo-druen var identisk med amerikanernes Zinfandel , men DNA-analyser har imidlertid vist at Primitivo og Zinfandel kun er søskende, idet begge druesorter er mutationer af den kroatiske Crljenak (udt. sirl-je-nak). Primitivo-druen kendes især fra Italiens støvlehælsprovins, Puglia.

Primitivo fra Feudi di San Gregorio

Druerne til Feudi di San Gregorios Primitivo dyrkes i Puglia, nærmere bestemt i det knastøre og vindblæste underområde Manduria, hvor vinstokkene tvinges til at yde deres ypperste. Den meget mørke vin byder på en indtagende bouquet af modne kirsebær, blommer, vanilje samt et strejf af mineraler. Smagen er stor og muskuløs, og den lange eftersmag er rig på perfekt moden bærfrugt.

Anmeldelser

  • 5 stjerner - Finansbureauet.dk d. 19.09.16: " Tæt pakket sag med masser af lækker sødmefuld frugt i både næse og mund i klassisk Primitivo stil akkompagneret af forholdsvis markant syre og tilsat krydrede noter i retning af basilikum og hvid peber i den lange eftersmag. Fin vin til prisen."
  • Druesorter: 100% Primitivo
  • Drikkeklar: Ved frigivelse og op til seks år fra høståret.
  • Anbefales til: Okse- og lammekød, kraftigt fjerkræ.

Producent beskrivelse

Campania-regionens store potentiale

Campania-regionen besidder nogle af Italiens mest optimale dyrkningsbetingelser for vin. Jordbunden er overvejende enten af vulkansk oprindelse eller meget kalkholdig, terrænet er meget kuperet og giver mulighed for dyrkning i både høj- og lavland samt på skråninger med optimal eksponering til såvel sol som kølende middelhavsvinde. Desværre var Campaniens vinindustri så forfalden, at man knap nok regnede regionen for et vinområde indtil 1980'erne.

Feudi di San Gregorio i Irpinia

Feudi di San Gregorio blev grundlagt i 1986 af to familier, som tilsammen investerede et astronomisk beløb i en topmoderne vingård og nogle perfektionistisk anlagte marker, beplantet med nøje udvalgte kloner af lokale druesorter. Markerne blev placeret i de bedste mikroklimaer i Irpinia-området, som i dag regnes for den bedste del af Campania. Vingården blev opkaldt efter Pave Gregorius I, da vinene fra Campania nød stor anseelse under hans pavedømme (590-604).

Topanmeldte vine på lokale druesorter

Feudi di San Gregorios marker er overvejende beplantet med de lokale druer såsom de blå Aglianico, Piedirosso og Sirica samt de grønne Greco, Fiano, Falanghina og Coda di Volpe. Alle er unikke druesorter, som besidder et kolossalt kvalitetspotentiale - et potentiale, som Feudi di San Gregorio mere end nogen andre har forstået at forløse. Italiens førende vinguru, Luca Maroni, regner vingården for Italiens bedste og har ved flere lejligheder tildelt deres vine de maksimale 99 point. Vingården har også fået de eftertragtede 3 glas i Gambero Rosso ikke færre end 21 gange, hvilket gør Feudi til en 2-stjernet Gambero Rosso producent og dem er der ikke ret mange af!