2015 Pouilly Fumé Øko Domaine Jonathan Didier Pabiot

DKK 139,95
pr. fl. v/12 flasker 169,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (2)

Henrik Oldenburg 17 point
Politiken

Vin-Info

Varenummer: 22161115
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i:
Producent:
Land:
Område: Loire
Druesorter: 100% Sauvignon Blanc
Anbefalet til: Aperitif, fisk og skaldyr, frisk gedeost. Ledsager til retter med fede, gerne røgede fisketyper, eller alternativt magre typer fjerkræ.
Drikkemoden: Ved frigivelsen og op til 5 år fra høståret
Fadlagring: Ståltank

Beskrivelse

Domaine Jonathan Didier Pabiot Pouilly Fumé

Pabiot er et maget almindeligt navn i Loiredalen og der er da også flere vinbønder med dette navn. Domaine Jonathan Didier Pabiot er familiens historiske vingård (Jonathan er 5. generation) og navnet er sammenstykket at fader Didier og dennes søn Jonathan, som i dag står for driften i markerne. Jonathan er tidligere lokal mester i moto-cross og vant til at tage chancer, så det var også hans idé at omlægge den traditionelle drift til økologisk vindrift.

15 ha. økologiske vinmarker

Driften har været økologisk siden 2006 og Jonathan anvender også visse biodynamiske fremgangsmetoder. Den altdominerende vindrue er naturligvis Sauvignon Blanc, men man har også 1% Chasselas som før i tiden var vidt udbredt. Det meste arbejde foregår manuelt, der håndhøstes, og alle druer håndsorteres. Der anvendes vildgær, der pløjes med hest, og man luger kun minimalt mellem vinmarkerne, så vinstokkene tvinges til at søge nedaf.

Prestige cuvéer med meget begrænset produktion

Domainet laver også 3 prestige cuvéer med meget begrænset produktion som hver i sær afspejler 3 forskellige terroirs: Aubaine (Caillottes - småsten og kalk), Prédiliection (Marnes Kimméridgiennes - mest kalk, lidt ler) og Eurythmie (Marnes Kimméridgiennes - mest kalk, lidt ler - samme terrroir som Prédilection, men en parcel hvor vinmarken er plantet nærmest oven på en klippen).

Pouilly Fumé

Indbegrebet, den ganske essens, af fuldendt Loire-vin. I duften finder man en indbydende frugtig bouquet af lyng, rose og den karakteristiske røgede tone af flint. Smagen er elegant og stilsikker, med en stor krop og intensitet, som man ikke finder andetsteds.

Anmeldelser

  • 17/20P - Forlaget-smag.dk v/Henrik Oldenburg d. 01.03.17: "Ung, frisk, sprød, tør - med diskret smag af modne rabarber, der er forsigtigt drysset med revne limeskaller og med en frisk syre, der ledsager uden at overdøve. Enkel, vellykket madvin."
  • 5 glas og UGENS VIN - Politiken d. 30.07.16: "Ren, rank og ungdommelig vin. Let parfumeret, blomsterpræget stil med god tæthed og længde. Citrus og stentoner blander sig med det vegetale. Perfekt til sommerens salater."
  • Druesorter: 100% Sauvignon Blanc
  • Vinstokkenes gennemsnitsalder: 25 år
  • Fadlagring: Ståltank
  • Drikkemoden: Ved frigivelsen og op til 5 år fra høståret
  • Anbefales til: Aperitif, fisk og skaldyr, frisk gedeost. Ledsager til retter med fede, gerne røgede fisketyper, eller alternativt magre typer fjerkræ.