2015 Pinot Gris Reserve Particuliere Øko Domaine Weinbach

DKK 229,95
pr. fl. v/12 flasker 279,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (1)

Henrik Oldenburg 18 point

Vin-Info

Varenummer: 14961115
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 12 stk.
Producent:
Land:
Område: Alsace
Druesorter: 100% Pinot Gris
Anbefalet til: Kalvekød, kraftigt fjerkræ, charcuteri, røget laks.

Beskrivelse

Domaine Weinbach

Domaine Weinbach ledes nu af Cathérine Faller efter at moderen, Colette Faller, døde i februar 2015, mens den yngste datter Laurence døde pludseligt af et hjertestop i 2014. Cathérine er den kommercielle leder, mens hendes søn Théo (opkaldt efter Collettes mand) har tager over som winemaker efter Laurence Fallers tragiske død. Vingården ligger i Kayserberg i hjertet af Alsace. Ejendommen er i realiteten et slot, som kan dateres helt tilbage til før 800-tallet. Den ligger omgivet af en mark, Clos des Capucins, som henter sit navn fra kapuciner- munkene, som besad ejendommen indtil den franske revolution.

Økologi, biodynamik og sublime marker

Markbesiddelserne er simpelthen sublime: Schlossberg (8 hektar!), Furstentum og Mambourg er alle tre Grand Cru-marker. De to sidste marker, Clos des Capucins og Altenbourg, er ikke Grand Cru- klassificerede, men eksperterne er enige om, at de burde være det! Al dyrkning er certificeret økologisk, og fra og med årgang 2010 vil alle Weinbach-vine også være certificeret biodynamiske.

Nogle af klodens mest intense vine

Weinbach-vinene står stilmæssigt i stor kontrast til alle andre vine, man finder i Alsace. Frem for at fokusere på power og frugtsødme er domænets vine utroligt intense og elegante. Desuden er de ekstremt lagringsværdige, og med alderen opnår de tydelige mineralske smagselementer. Robert Parker skriver: "Domaine Weinbach fremstiller nogle af klodens mest intense vine".

Pinot Gris Réserve Particulière

Pinot Gris Réserve Particulière laves på druer fra udvalgte parceller i Clos des Capucins-marken. Den gyldne vin rummer en kraftfuld bouquet af rosin, eksotisk citrus samt distinkte toner af røg og anis. Smagen er forrygende intens og rig, og munder ud en let sødmefuld, sprød finish. En stor, magtfuld vin.

Anmeldelser

  • 18/20P - Forlaget-smag.dk v/Henrik Oldenburg januar 2017: "Forrygende kombination af kælen ømhed og kontante udfordringer. Den begynder mildt og kærligt, med slikken vanille og fyldig druesødme - og når efter et mere dæmpet mellemspil frem til en afslutning med kort, diskret syre og en endeløs eftersmag, hvor først syren og derefter druesødmen dukker op igen. Hvem vinder? Alle vinder. Sødmen vinder til allersidst, men der er kamp til stregen - og den er værd at opleve."
  • Rating: Robert Parker tildeler Weinbach 5 stjerner som producent og tilføjer; "Domaine Weinbach crafts some of the most intense wines on earth"
  • Druesorter: 100% Pinot Gris
  • Anbefales til: Kalvekød, kraftigt fjerkræ, charcuteri, røget laks.