2015 Meursault Les Criots Ballot Millot

DKK 449,95
pr. fl. v/12 flasker 539,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 17771115
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i:
Producent:
Land:
Område: Bourgogne
Druesorter: 100% Chardonnay
Anbefalet til: Fiskeretter, sushi, fjerkræ, paté og faste oste
Fadlagring: 12 måneder på egetræsfade

Beskrivelse

Meursault Les Criots Domaine Ballot-Millot

Druerne til denne vin kommer fra en vinmark og er faktisk en single vineyard eller et Lieu-dit, dvs. at vinmarken er ikke klassificeret som 1. Cru, men den har eget navn, nemlig les Criots. Ballot-Millots andel af denne mark er 0,7 ha. og vinstokkene er 25 år gamle. Vine har en flot, mineralsk bouquet af citrus og hvide blomster og et strejf af tropiske frugter. Smagen er meget elegant og krystalklar med stor præcision og mineralitet.

Anmeldelser

  • Druesorter: 100% Chardonnay
  • Fadlagring: 12 måneder på egetræsfade
  • Anbefales til: Fiskeretter, sushi, fjerkræ, paté og faste oste

Producent beskrivelse

Domaine Ballot-Millot - 15 generationer i Meursault

Dette historiske Domaine på 11,5 ha. blev grundlagt i det 17. århundrede og ligger i hjertet af Meursault by, men man har udover Meursault også vinmarker i Chassagne-Montrachet, Pommard og Volnay incl. mange 1. Cru'er.. Det ledes i dag af den unge og dynamiske Charles Ballot, der er 15. generation på Domainet. Charles overtog i år 2000 fra faderen Philippe efter ophold i Californien og New Zealand. 70% af produktionen er hvidvine.

Tradition med et moderne strejf og ingen sprøjtemidler

Da Charles overtog besluttede han sig for at "vende tilbage" til fortidens dyrkningsmetoder, dvs. at man slet ikke bruger kemiske sprøjtemidler og at vinmarkerne drives næsten på økologisk vis. Charles overvejer meget alvorligt at blive 100% økologisk, trods de klimatiske udfordringer i Bourgogne. Alle druer håndhøstes og sorteringen begynder allerede i vinmarken ved små borde. Alle klaser afstilkes og druerne får et meget nænsomt, men langvarigt pres for at få den bedste druesaft. Gæringen med vildgær foregår delvis på ståltank og delvis på franske egetræsfade, afhængigt af appellationen. Alle vine aftappes ufiltrerede.

Ros fra Burghound

  • Allen Meadows skriver i Burghound no. 46."Charles notes that he wants to make terroir-driven wines that are refined and elegant and he does just that. ...the wines are certainly transparent, elegant and pure."