2015 Gran Reserve Viu Manent Chardonnay Colchagua Costa

DKK 79,95
pr. fl. v/12 flasker 109,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (9)

Timatkin.com 92 point
DinVinGuide Anbefalet
Alt om vin Ugens Vinder
Ekstra Bladet UGENS BEDSTE KØB
Ekstra Bladet
Vinavisen
Finansbureauet.dk
Descorchados Best Colchagua Costa
Descorchados 91 point

Vin-Info

Varenummer: 27521115
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i:
Producent:
Land:
Område: Colchagua
Druesorter: 100% Chardonnay
Anbefalet til: aperitif, alle fisketyper, kylling, pasta, stegte grøntsager
Drikkemoden: Ved frigivelsen og 4-5 år frem fra høståret
Fadlagring: 7 måneder på franske egefade

Beskrivelse

Viu Manent - en pioner i Chiles Colchagua Valley

Viu Manent blev grundlagt i 1935. I starten havde man ikke egne marker, og da Don Miguel Viu Manent i 1966 udsøgte og opkøbte de allerbedste vinmarker i Colchagua Valley, var der nok flere af de lokale vinbønder som mente, at han havde fået en tår vin for meget. På dette tidspunkt var der kun få, som virkelig turde satse på fremstilling af chilensk kvalitetsvin, og Don Miguel betalte efter datidens forhold ganske betragtelige summer for de i alt 150 hektar vinmarker. Men lige så tosset som de andre vinbønder mente at Don Miguel var blevet, lige så klog skulle hans disponering vise sig at være. Jordlodderne omkring husets marker sælges i dag til stratosfæriske beløb.

Massive investeringer i kvalitet

Viu Manents marker og produktion er centreret omkring Hacienda San Carlos i Cunaco i Colchagua og familien har siden 1990'erne investeret massiv i modernisering af vingården og i køb og beplantning af nye vinmarker, hvoraf mange på stejle skråninger. Man har også allieret sig med 2 af Chiles mest berømte ønologer som konsulenter, Roberto Pizarro og Aurelio Montès. Siden 1990 ledes vingården af José Miguel Viù og al fokus er rettet mod kvalitet. Chiles ældste og bedste Malbec samt exceptionel værdi for pengeneb> Decanter skriver: "...This winery is the reference for this grape in Colchagua..." og Wine Enthusiast følger op med: "Chile´s oldest and best Malbec comes from Viu Manent" og det er sandt at Viu Manent laver Chiles i særklasse bedste Malbec, og det er der flere gode grunde til: Vingården råder over Sydamerikas ældste Malbec-vinstokke, udplantet helt tilbage i 1800-tallet og Colchagua-dalens unikke jordbundsforhold giver vinsorten optimale vækstbetingelser, og fremkalder druens mest ædle og komplekse egenskaber. I 1993 var Viu Manent den første vingård i Chile, der lavede og markedsførte en Malbecvin. I dag laver Viu Manent vin på druer fra vidt forskellige "terroirs": San Carlos' meget gamle vinstokke, El Olivars stejle skråninger og La Capillas vulkanske og mineralrige jordbund. Selv hvidvin excellerer de i med druer fra vinmarker i det kølige 'Costa Colchagua' område ved kysten ud til Stillehavet - bla. blev deres Chardonnay Gran Reserva 2013 nr. 6 på det prestigiøse Decanters Top 50 Best Wines of 2015 liste. Chiles mest prisvindende vingård Viu Manent har de sidste 20 år høstet et utal af gode rating og et hav af guldmedaljer og opnåede i 2010 at blive den vingård i Chile, der fik flest medaljer ved internationale smagninger. Robert Parker's The Wine Advocate skriver: "Viu Manent is the very model of consistency as all of its wines can be recommended and several offer exceptional value" - "A name to follow".

Høj kvalitet på ethvert plan - Viu Manents forskellige vine

Cuvée Philipson: udviklet i samarbejde med Viu med det formål, at skabe den ultimativt bedste kvalitet til prisen. Vinen er sammensat af nogle af Viu Manents bedste fade med vin fra de bedste marker såsom San Carlos, hvis ældgamle vinstokke giver en forrygende koncentration. En vin der overperformer, hvilket betyder at du får mere vin for pengene når du køber Cuvée Philipson. Reserva Estate Collection: frugtige og druetypiske hverdagsvine, der giver fuld værdi for pengene. Gran Reserva: fadlagrede vine på druer fra de bedste vinmarker med finesse, dybde og flot struktur. Secret: lavet på 85% af vinens hoveddrue og 15% hemmelige druer: Secret som giver vinene kompleksitet. Secret Vinene fadlagres i kort tid, for at bevare den essentielle elegance. Single Vineyard: enkeltmarksvine med enestående karakter på perfekt modne og koncentrerede druer fra lavt ydende, enestående vinmarker, lagret på nye egetræsfade. Ikonvine: Viu 1; Chiles bedste Malbec udelukkende lavet på gamle vinstokke. El Incidente; prestigevin på Chiles berømte Carmenère drue og ViBo; argentinsk top Malbec fra kølige vinmarker i over 1000 meters højde for foden af Andesbjergene.

Gran Reserve Viu Manent Chardonnay

I bouqueten fornemmes røde æbler, fersken og ananas. Smagen har toner af pære, honning samt en smule ingefær og slutter med et hint af citrus. Den elegante vin har en fedme og friskhed, der minder om en stor Bourgogne. Desværre laves denne vin i begrænsede mængder, som ikke rækker til at imødekomme den globale efterspørgsel. Vi har købt alt hvad vi kunne få fat i af denne fantastiske hvidvin.

Anmeldelser

 • 92P - Tim Atkin MW marts 2017: "The grapes for this impressive Chardonnay, made for the second time in 2015, come from a site at 330 metres in the Cordillera de la Costa. Crunchy, fresh and very lightly oaked, it has flavours of citrus and oatmeal and a tangy, refreshing aftertaste. 2017-19"
 • Anbefalet - DinVinGuide.dk November 2016: "Ferskentoner i duften. En ganske fyldig og velbalanceret chardonney med røde æbler, abrikos, tropisk frugt og strejf af vanilje i smagen. Flot syre og mellemlang i afslutningen. Særdeles godt køb til prisen."
 • Ugens vinder på aov.dk d. 01.09.16: "Viu Manent er en producent vi igen og igen støder på med de bedste anmeldelser..."
 • 5 stjerner og UGENS BEDSTE KØB - Ekstra Bladet d. 26.08.16: "Fersken toner i duften. En ganske fyldig og velbalanceret chardonnay med røde æbler, abrikos, tropisk frugt og strejf vanilje i smagen. Flot syre og mellemlang i afslutningen. Særdeles godt køb til prisen."
 • 5 stjerner - Vinavisen.dk d. 09.05.16: "Til den lave pris er glimrende hvidvin. Den har en god og frisk druesmag med fin krydring, tilpas syre og en lille sødme. Flasken har skruelåg."
 • Ugens vinder på Aov.dk d. 21.04.16: "Viu Manent er en producent vi igen og igen støder på blandt de bedre anmeldelser. Chile er kendt for at levere gode vine til god priser. Chardonnay druen er både elsket og hadet. Chardonnay står bag så vidt forskellige vine som de bentørre Chablis, og de fuldfede fadlagrede Californiske hvide vine. Her har vi en ægte oversøisk fadlagret, en type mange vindrikkere sætter pris på."
 • 6 stjerner - Finansbureauet.dk d. 18.04.16: " Fadintensiv chilensk Chardonnay med righoldige mængder smør, kokos og røg i både næse og mund akkompagneret af noter af ananas, hvid peber og vanilje i den lange eftersmag. Fantastisk køb til prisen."
 • Druesorter: 100% Chardonnay
 • Drikkeklar: Ved frigivelsen og 4-5 år frem fra høståret
 • Fadlagring: 7 måneder på franske egefade
 • Årlig produktion: 3.000 kasser
 • Anbefales til: aperitif, alle fisketyper, kylling, pasta, stegte grøntsager