2015 Galatrona Merlot Val d´Arno di Sopra Tenuta di Petrolo

DKK 1.299,95
pr. stk. v/6 stk. 1.559,95   pr. stk.

Vinanmeldelser & Info

Anmeldelser (3)

Jamessuckling.com Nr 1 on Top 100 Italian Wines 2017
Jamessuckling.com 99 point
Jamessuckling.com Nr 2 on Top 100 list 2017

Vin-Info

Varenummer: 65493315
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: Magnum 1,5 l
Leveres i: TRÆ 6
Producent:
Land:
Område: Toscana
Druesorter: 100% Merlot
Anbefalet til: Rødt oksekød, dyrevildt, lammekølle, modne oste
Drikkemoden: Ved frigivelsen og op til 15 år frem fra høståret
Fadlagring: 18 mdr på franske barriques

Beskrivelse

Petrolo - Toscanas Pétrus

Ejendommen er en af de mest feterede kometer i dagens Toscana. Under den karismatiske ejer, Luca Sanjusts ledelse, er der siden midt i halvfemserne, opnået fantastiske resultater og vingården har oplevet et gennembrud blandt internationale vinkritikere, især hos James Suckling i Wine Spectator og Robert Parker.

Aristokrati, etruskere og romere

Luca Sanjust er ud af en gammel italiensk adelsfamilie, som kan føre sine rødder tilbage til hertugerne af Sicilien i 1200 tallet. Tenuta di Petrolo, vingården, er utroligt smukt beliggende ca. 40 km sy for Siena i et bakket område, som domineres af et imponerende borgtårn fra Etruskertiden, dvs. før romerne erobrede denne del af Italien, kaldet Galatrona. Det er siden blevet ombygget af romerne og i renæssancen. Oprindeligt var det tilflugtssted for egnens beboere i krigstid, hvilket der ofte har været i Toscana til op i 1800 tallet.

Nye visioner og Italiens svar på Pomerol

Tidligere var ejedommens fokus at producere almindelig Chianti, men da Luca Sanjust overtog ansvaret for driften forstod han tidligt at ejendommen rådede over enstående mikroklimaer og et unikt terroir. Især den højt beliggende Merlot vinmark ved foden af det gamle borgtårn, er helt exceptionel og leverer druer til Galatrona, som mange anmeldere uden tøven sammenligner med Pomerolvine som, Eglise Clinet, Le Pin og Pétrus. Jordbundsundersøgelser har også vist at der er mange ligheder med jordbundsforholdene i netop Pomerol.

Wine Spectator, Robert Parker, Wine Enthusiast og Gambero Rosso

Wine Spectator har skrevet: "Le Pin of Tuscany" og givet op til 98 point for Galatrona. Robert Parker har givet op til 96 point. Wine Enthusiast følger trop "Galatrona is one of Italy's top Merlots"- ligeledes op til 98 point. Gambero Rosso har givet Galatrona de maksimale 3 glas ikke færre end 11 gange!

Torrione og Galatrona

De 2 vigtigste vine er Torrione, som fremstilles af Sangiovese og Galatrona, der fremstilles af Merlot. Galatrona er blevet en af Italiens ikonvine og et investeringsobjekt på linie med f. eks. Sassicaia.

Galatrona

De 2 vigtgste vine er Torrione, som fremstilles af Sangiovese og Galatrona, der fremstilles af Merlot. Galatrona er Tenuta di Petrolo's "hotteste" og absolut mest sjældne prestigevin. Vinen er en såkaldt Supertoscaner, lavet på 100% Merlot og lagret på franske barriques. Den kaldes ofte Toscanas Petrus og er blevet en af Italiens ikonvine på linie med f. eks. Sassicaia. "It should now be considered THE PÉTRUS OF TUSCANY" citat Wine Spectator.

Anmeldelser

  • Druesorter: 100% Merlot
  • Årlig produktion: 400 ks
  • Fadlagring: 18 mdr på franske barriques
  • Drikkeklar: Ved frigivelsen og op til 15 år frem fra høståret
  • Anbefales til: Rødt oksekød, dyrevildt, lammekølle, modne oste