2015 Furmint Domaine Disznoko Ungarn

DKK 99,95
pr. fl. v/12 flasker 134,95   pr. flaske

Vinanmeldelser & Info

Vin-Info

Varenummer: 73701115
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: Helflaske 75 cl.
Leveres i: Leveres i karton med 6 stk.
Producent:
Land:
Område: Ungarn
Druesorter: 100% Furmint
Anbefalet til: Aperitif, fisk, skaldyr.
Drikkemoden: Ved frigivelse og op til fem år fra høståret.

Beskrivelse

Domaine Disznókö

Tokaji-distriktet ligger I det nordøstlige hjørne af Ungarn, ca. 250 km fra Budapest. Her ligger Domaine Disznókö, en af distriktets absolutte topproducenter. Ejendommens marker opnåede hvad der modsvarer 1. Cru- status i 1772-klassifikationen af distriktet. Vingården er opkaldt efter en stor sten, som er beliggende på ejendommen. Stenen kaldes vildsvinet, på ungarsk Disznókö.

Efter kommunismen

Domaine Disznókö blev efter 2. Verdenskrig overtaget af den kommunistiske stat, og herpå fulgte en periode hvorpå kvaliteten ikke altid var i højsædet. Da østblokken gik i opløsning i 1990 stod de udenlandske investorer i kø for at få fingre i Domaine Disznókö, som endte med at blive overtaget af AXA-koncernen, som bl.a. også ejer Château Pichon-Baron Longueville (2. Cru Pauillac). AXA investerede massivt i ejendommen, som i dag regnes for en af Ungarns tre bedste vingårde. Tokaj blev af mange før 2. verdenskrig anset for at være lige så fornemt, hvis ikke bedre, end de berømte Sauternesvine.

Furmint

Furmint-druen regnes for at være Ungarns bedste grønne druesort. Druen modner sent, og kan opbygge meget komplekst sammensatte aromaer. Domaine Disznókös tørre hvidvin på Furmint byder på en bouquet af fersken, hyldeblomst og mineraler. Smagen er tør og appetitvækkende sprød, og eftersmagen munder ud i en flot mineralsk finish.

Anmeldelser

  • 91P - Wine Enthusiast Magazine december 2014: "Bartlett pear and freshly squeezed lime juice carry the nose, while flavors of green apple, pear and lime rind drive the crisp, elegant palate. The finish shows nuance, with a slightly astringent mouthfeel."
  • Druesorter: 100% Furmint
  • Drikkemoden: Ved frigivelse og op til fem år fra høståret.
  • Anbefales til: Aperitif, fisk, skaldyr.